Simpele M&M's Chocolademousse - Toetjes recept van Foodblog Foodinista

Simpele M&M’s Chocolademousse

Deel deze post

Ook zo’n liefhebber van M&M’s nou wij hier thuis wel! Eerlijk is eerlijk. Doordeweeks eet ik zelf nooit een toetje. Je moet ergens een beetje de balans vinden natuurlijk. Maar in het weekend pakken we wel eens uit. Bijvoorbeeld met deze simpele M&M’s chocolademousse. Die je echt heel makkelijk op tafel zet. Een feestje voor het hele gezin kan ik wel zeggen. Natuurlijk kun je M&M’s in één keer weg eten en dat kun je ook doen met de nieuwe M&M’s chocoladerepen, want die zijn een partijtje lekker! (Ik ben gewoon enthousiast en fan) Maar je kunt er dus ook leuke en simpele recepten mee maken. Deze chocolademousse maak je heel simpel en het kost weinig tijd. Wat wel even moet doen is een aantal uur van te voren niet vergeten dat je de chocolademousse met M&M’s moet maken en het liefst de avond er voor. Deze moet namelijk in de koelkast in de opstijven. Maar dan is het een feestje! De M&M’s chocolademousse maak je als volgt.

Simpele M&M's Chocolademousse - Toetjes recept van Foodblog Foodinista
Chocolademousse recept met M&M's - Foodblog Foodinista

Ingrediënten M&M’s chocolademousse voor 4 personen

500 ml slagroom
1 reep M&M’s chocolade, alle smaken zijn een goed idee, behalve de crispy, want deze crispy bolletjes worden zacht in de slagroom
2 handjes melk chocoladedruppels of 1 reep melkchocolade
1 klein zakje van je favoriete M&M’s voor de versiering en extra smaak natuurlijk!
1 theelepel suiker
snufje cacaopoeder

Simpele M&M's Chocolademousse - Toetjes recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de simpele M&M’s chocolademousse

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten (en maak een gedeelte van het recept een avond vooraf)
Benodigdheden: pan, mengschaal, bewaardoosje, handmixer, pannenlikker (we gaan geen chocolademousse verspillen) voor het mooi opmaken van de glazen adviseer ik een spuitzak. Zelf heb ik voor champagneglazen gekozen, extra feestelijk en dan is dit extra fijn!

Nog zo’n lekkere chocolade mousse maken? Maak dan het recept witte chocolademousse met limoncello

Chocolademousse met M&M's maken - Simpel toetjes recept - Foodblog Foodinista

Recept Chocolademousse met M&M’s

Simpele chocolademousse maken

Verwarm op laag vuur 400 ml van de slagroom en zorg dat deze niet gaat koken. Breek de M&M’s chocoladereep. Doe hetzelfde met de reep melkchocolade. Heb je smelt chocolade in huis dan is dit ideaal! Meng deze in de slagroom en klop de slagroom zacht met de garde (niet stijf), totdat de chocolade is gesmolten. Bewaar de slagroom met de gesmolten chocolade minimaal vier uur in de koelkast, het liefst een nacht.

Chocolademousse maken

Giet de chocoladeroom de volgende dag over in een mengschaal. Alles is plakkerig dus een pannenlikker of plastic spatel is fijn. Klop de chocoladeslagroom tot een stevige chocolademousse met de handmixer. Doe de chocolademousse in een spuitzak met een mondje naar keuze. Leg de spuitzak in de koelkast. Klop de overige 100 ml slagroom stijf met een theelepel suiker. Ook deze slagroom mag in een spuitzak. Het is makkelijk om met wegwerp spuitzakken te werken.

Chocolademousse in de glazen

Verdeel een aantal M&M’s op de bodem van de glazen. De chocolademousse ma in de glazen gespoten worden. Verdeel vervolgens een aantal M&M’s over de chocolademousse. Maak de Chocolademousse af met slagroom en versier vervolgens met M&M’s en een snufje cacaopoeder. Eet smakelijk!

Chocoladerecepten van Foodblog Foodinista

Ook dol op chocolade? Bekijk dan meer recepten met chocolade van Foodinista.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie