Frisse barbecuesalade met appel, groente en ei recept Foodblog Foodinista

Frisse barbecuesalade met appel, doperwtjes en ei

Deel deze post

Een variant op de zware huzarensalade, waar ik al een lichtere variant van heb gemaakt met aardappel of de aardappelsalade. Ik maakte dan ook een variant op de huzarensalade zonder aardappels en vlees, maar wel een barbecuesalade met appel, groente, aardappel en ei. Lekker voor bij de barbecue en met ook nog een beetje vitamines, want daar krijg je voldoende van met deze frisse barbecuesalade met appel, doperwtjes en ei. Weet je wat? Deze frisse barbecuesalade staat heel snel op tafel.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Ingrediënten frisse barbecuesalade met appel 

  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 wortel
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 ei
  • 75 gram bladsla
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel olijfolie
  • handje verse peterselie
  • handje verse bieslook
  • snufje kerriepoeder
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de frisse en snelle barbecuesalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • 2 pannen
Frisse barbecuesalade met appel, groente en ei recept Foodblog Foodinista

Recept Frisse barbecuesalade met appel, diverse groente en ei 

Zo simpel is het om de frisse barbecuesalade zelf te maken. Als je de salade die je zelfs met restjes kunt maken éénmaal één keer hebt gemaakt dan weet je het dat zonde is om nog een keer een bak te kopen. Het is niet alleen makkelijk, maar de gezondere en frisse huzarensalade is ook nog eens veel verser. Logische natuurlijk met verse fruit en diverse verse groente.

Hoe maken we de frisse barbecuesalade met appel en gemengde groente?

Start met het koken van het ei dit mag hard. Laat het ei vervolgens schrikken en snel afkoelen in de vriezen, zodat het ei in de salade kan. Kook ondertussen ook het water voor de groente.

Groente bereiden voor de barbecuesalade

Maak ondertussen de wortel schoon, schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Als het water kookt, kook dan de snijboontjes, wortel en doperwten beetgaar.

Barbecuesalade maken

Snipper de rode ui. Meng ondertussen in een schaal de mayonaise met de olijfolie, peper, zout en kerriepoeder. De bladsla, peterselie, bieslook, kappertjes en rode ui kunnen daar doorheen. Snijd ook de appel fijn en meng deze door de salade. Giet de groente af en laat deze even afkoelen in de koelkast. Snijd ondertussen de ei fijn en meng deze door de salade. Meng nu ook de afgekoelde groente door de salade. Zo simpel en snel maak je de gezondere en frisse barbecuesalade die een vervanger kan zijn van je kant en klare huzarensalade.

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak naast de frisse barbecuesalade met appel ook eens deze Aziatische makreelsalade of de zoete salade met makreel en appel.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie