15 dec Rode bietjes risotto met prosecco en burrata
Risotto is een ideaal gerecht voor het kerstdiner of een andere feestelijke maaltijd. Op de foodblog staan verschillende risotto recepten en deze keer maakte ik een feestelijke kerst risotto met bietjes, prosecco en burrata. Een mooie gang tijdens een feestelijk diner. We maken de risotto mooi op smaak door eerst de bietjes te grillen de bietjes worden een beetje aards. De bietjes combineren met burrata is zacht romig en zoet. Burrata is een heerlijke romige kaas, eigenlijk lijkt deze op een soort mozzarella, alleen de binnenkant is veel romiger, waarmee je ook je risotto romig maakt. De risotto blussen we af met prosecco, waardoor de risotto ook bruisend en prikkelend wordt. Een feestelijk recept en het straalt op het bord tijdens de feestdagen!
Warm voorgerecht of sprankelend hoofdgerecht – Risotto met bietjes, burrata en prosecco
Risotto kun je serveren als warm voorgerecht, tussengerecht of vegetarisch hoofdgerecht. Serveer als voorgerecht wel een halve portie. Hoe je het recept maakt? Voor ook wel deze barbie risotto, want ook de kinderen hebben er door de zoete smaak van genoten de mooie kleur? Ik ga het met je delen. Zo maak je de rode bietjes risotto met prosecco en burrata.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten rode bietjes risotto met burrata en prosecco voor 4 personen
- 200 gram risotto
- 4 voorgekookte bietjes
- 1 hele knoflook
- 1 rode ui
- handje verse organo
- 500 ml groente bouillon
- 200 ml prosecco
- handjevol parmezaanse kaas
- snufje kaneel
- 1 bol burrata
- snuf peper en zout
- klontje roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
Schenk dezelfde prosecco die je gebruikt in de risotto ook bij het recept als bijpassende mousserende wijn.
Tips voor de bereiding van de orzo met pompoen en burrata
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten + groente grillen
Benodigdheden uit de keuken voor bereiden van de prosecco risotto met bietjes
- snijplank
- mes
- staafmixer
- lepel
- grillplaat
- pan
- spatel
- maatbeker
Leuke kerstcadeautjes en kersttips bekijken? Lees dan hier de 50 tips voor feestdagen naar eigen smaak.
Recept rode bietjes risotto met prosecco en burrata
Verwarm de oven voor 200 graden. Snijd de bietjes en ui in grove stukken en verspreid over de bakplaat. SNij de kop van de knoflook en plaats in het midden. Druppel 1 eetlepel olijfolie over de bietjes, ui en knoflook met een snuf zout. Strooi de oregano en kaneel over de groente. Grill de groente 20 minuten in de oven op 200 graden.
Zet de groentebouillon klaar voor het maken van risotto.
Risotto maken met bietjes
Start met het maken van de risotto met bietjes. Verhit de olijfolie in de pan. De risotto kan in de pan. Laat even twee minuutjes bakken en de zetmelen komen los. Blus de risotto af met 100 ml bouillon. De eerste groentebouillon zal snel worden opgenomen door de risotto. Blus na drie minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de risotto pruttelen, totdat deze bijna is drooggekookt. Herhaal dit nog één keer met de laatste bouillon.
Risotto met bietjes, burrata en prosecco bereiden
Haal ondertussen de bietjes uit de oven. Knijp in een maatbeker de knoflook uit, de bietjes en rode ui mogen erbij. Pureer de groente met 100ml bouillon. Meng de gepureerde bietjes door de risotto en de prosecco. Breng de risotto op smaak met een snuf peper en zout. Laat de risotto nog een beetje doorkoken. De risotto mag nog een beetje nat zijn. Meng de boter en de Parmezaan door de risotto en breng op smaak met een beetje kaneel. Een heerlijke winterse smaak. Verdeel de bietjes risotto over de borden en breek buratta over de risotto met een takje oregano en extra Parmezaan. Meng voor een romig effect de burrata door de risotto wanneer je eet. Eet smakelijk!
Een bijpassend voorgerecht voor de feestdagen met bietjes? Bekijk ook het gravad lax tartaar recept met bietjes.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's