Aziatische biefstuksalade recept van Foodblog Foodinista

5x Salades – Frisse saladerecepten voor de lente

Deel deze post

De lente komt er aan. Is het herkenbaar? Waar ik zelf altijd veel meer trek in krijg zodra de lente start; salades! De dagen worden weer iets langer en met een beetje geluk kunnen we weer van de avondmaaltijd genieten met een zonnetje in huis. Anders dan is het bij de lunch weer wat aangenamer. Het zonnetje een iets hogere temperatuur en dan is het fijn om weer te genieten van een frissere maaltijd. Kortom salades. Lekker gezond ook en lichter dan stamppotten en andere koolhydraat rijke maaltijden die ons door de winter heen gesleurd hebben. Naast de salades krijg ik ook altijd meer zin om weer te bewegen en naar buiten te gaan. Kortom de gezondheid lonkt en laten we hopen dat het ook echt gaat gebeuren. We kunnen het gebruiken toch? Hier komen de 5 frisse saladerecepten voor de lente.

5 Frisse saladerecepten voor de lente

Salade 1: Aziatische biefstuksalade

Aziatische biefstuksalade recept van Foodblog Foodinista

Een frisse en lichte salade waar pit in zit! Het is de Aziatische of Thaise biefstuksalade met taugé. Het recept voor de salade ga je hier vinden.

Salade 2: Witlofsalade met makreel

Witlofsalade met makreel en honingdressing recept van Foodblog Foodinista

Geen sla als basis voor een salade met goed gekruide witlof. Lekker, gezond en weer eens iets anders. De witlof maak je heerlijk aan met een yoghurt dressing. Het hele recept voor de witlofsalade met makreel ga je hier vinden.

Salade 3: Salade met morbier, warme appeltjes en walnoten

Herfstsalade recept met warme appel en blauwaderkaas Foodblog Foodinista

Salades kunnen echte happy plates zijn! Wat dacht je van deze salade? De salade met morbier, warme appeltjes een walnoten. Inderdaad een salade met een heerlijk Frans kaasje. Het salade recept ga je hier vinden.

Salade 4: Aziatische slawraps met garnalen

Recept Aziatische slawraps met garnalen van Foodblog Foodinista

Relaxt op de bank zitten en een salade eten of gezonder en light borrelen? Dan zijn deze salades uit het vuistje echt ideaal. De slawraps zijn gevulde met een Aziatische vulling en garnalen. Het recept ga je hier vinden.

Salade 5: Quinoasalade met rode bietjes en geitenkaas

Quinoasalade met beitjes en geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Eigenlijk eten wij niet heel vaak quinoa, terwijl het wel heel erg gezond is en quinoa bij salades juist een hele lekkere crunch toevoegt. Bij deze salade met bietjes en geitenkaas gaat het bijvoorbeeld heel goed samen. Het recept voor de salade met quinoa, rode bietjes en geitenkaas ga je hier vinden.

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de salade met zalm en aardappeltjessalade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een ander saladerecept op tafel zetten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie