Quinoa salade met beitjes en geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Quinoasalade met bietjes en geitenkaas

Deel deze post

Ik zeg het niet snel, maar er staat nu echt een lekkere quinoasalade op de foodblog. Ik heb altijd een beetje moeite met quinoa. Het komt gewoon door de termen die ze erom heen bedacht hebben. Terwijl quinoa gewoon heel erg gezond is en ook nog eens lekker. Nou ja je kunt quinoa maken, zoals met deze quinoasalade met bietjes en geitenkaas of zoals ik al eerder deed met een ovenschotel met gevulde paprika met quinoa. Een kaasje, zoals geitenkaas maakt een gerecht voor mij al snel heel erg lekker! Vroeger vond ik dat ook van rode bietjes, maar heel lang heb ik ze eigenlijk niet gegeten.

Quinoasalade met bietjes en geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Rode bietjes favoriet als kind

Als klein kind was ik dol op rode bietjes je kent het wel de foto’s waar je gezicht helemaal rood is. Ik vond de bietjes niet alleen lekker, maar het knutselen met bietjes zal ook zeker meegeholpen hebben. In het dorp waar ik vandaan kom noemen wij bietjes eigenlijk kroten in het dialect. Ik vraag mij altijd af of dat alleen bij ons zo is, want als ik het tegen iemand zeg word ik altijd raar aangekeken. Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld. Vroeger at ik de rode bietjes of krootjes gewoon in een ‘prakje’, kortom met aardappels en vlees. Misschien met een beetje zuur erbij. Een augurkje of Amsterdams uitje. Zo kwamen ze bij ons op tafel. Quinoa stond in de jaren 80 nog heel veer van ons af. Eet jij tegenwoordig nog wel eens gewoon een aardappel, groente met vlees? In plaats van bijvoorbeeld deze quinoasalade met bietjes en geitenkaas?

Ingrediënten quinoasalade met bietjes en geitenkaas voor 2 personen

 • 150 gram quinoa
 • 2 rode bieten, voorgekookt
 • 2 handjes gemengde sla, zoals rucola mix
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode ui
 • 100 gram petit chevre geitenkaas
 • 1 appel
 • handje walnoten
 • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • halve limoen
 • snufje peper en zout

Benodigdheden voor de quinoasalade met bietjes en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, braadslede, snijplank, mes, lepel, schaaltje, vork, schaal, lepel, spatel en een hakmolen is praktisch

Een extra groenteboost? Maak dan ook eens de pompoensoep met kikkererwten en spinazie met een Oosterse twist.

Quinoasalade met geitenkaas en bietjes van Foodblog Foodinista

Recept quinoasalade met bietjes en geitenkaas

Start met het verwarmen van de oven op 180 graden.

Snipper de rode ui en de knoflook. Dit is ook makkelijk in een hakmolen in plaats van met een mes. Snijd de rode bieten grof en de appel in stukjes. Verdeel alles over de braadslede. Bedruppel de bietjes, appel en de rode ui en knoflook met twee eetlepels olijfolie. Bestrooi alles met een snuf peper en zout. Plaats de braadslede in de oven voor vijftien minuten op 180 graden.

Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking. Giet vervolgens de quinoa af.

Meng in de mengschaal de groente met de quinoa en meng de sla door de quinoasalade. Verdeel dit over de borden. Snijd de geitenkaas grof en hak de noten. Verdeel deze over de quinoasalade met bietjes en geitenkaas.

Maak vervolgens de dressing. Meng 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepels balsamico azijn, halve limoen, snufje peper en zout. Verdeel deze over de salade. Eet smakelijk!

Saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de salade met zalm en aardappeltjessalade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een ander saladerecept op tafel zetten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie