24 aug Pasta met ricottasaus een heerlijke vegetarische pasta
Ik vind ricotta echt één van de beste kaasjes uit Italië om mee te koken. Ricotta is zo heerlijke zacht. En wanneer je het goed doet dan kun je ricotta ook warm bereiden. Je kunt met ricotta namelijk heel veel kanten op. Alleen kun je ricotta niet zo één, twee, drie in de pan gooien. Dan gaat ricotta klonteren. Wat je wilt voorkomen is dat de ricottasaus gaat brokkelen en schiften. Daarvoor moet je een aantal voorbereidingen treffen, maar dan heb je een geweldige ricottasaus met pasta. Een heerlijke romige vegetarische pasta.
Heerlijke pasta uit Italië
De ricotta heeft natuurlijk een beetje een korrelige structuur en dit proef je, maar de saus die we gaan maken is romig en bindend voor de pasta. Een ricotta kaassaus waar je je vingers bij af wilt likken. Wist je dat ricotta ook magerder is dan bijvoorbeeld mozzarella en burrata en vele andere kaasjes? Kiezen voor een ricotta kaassaus bij de pasta is dus een heel goed idee. Het is dus al een reden, waarom ik dit recept echt geniaal vind. Maken dus deze pasta met ricottasaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor pasta met ricottasaus voor 2 personen
- 250 gram verse lintpasta; spaghetti of tagliatelle
- 2 el olijfolie
- 20 gram boter
- snufje kaneel
- 1 rode ui
- 100 ml creme fraiche
- 50 ml groentebouillon
- 100 gram ricotta
- theelepel gemengde maizena met water
- 50 gram pijnboompitjes
- parmezaanse kaas
- handje verse peterselie
- handje verse basilicum
- snufje zout en peper
Tips voor de bereiding van de pasta met ricottasaus
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, wok, spatel, lepel, barbecuetang of pastatang, mengschaal
Recept voor pasta met ricottasaus
Tagliatelle koken
Kook de pasta volgens de verpakking met één eetlepel olijfolie en een snufje zout. Zet deze apart in de mengschaal en meng de boter en de gehakte peterselie en basilicum er doorheen.
Ricottasaus bereiden
Begin ondertussen aan de ricottasaus. Snipper de rode ui. Verhit in de wok één eetlepel olijfolie. Wok eerst de rode ui en de pijnboompitjes. Verwarm in de wok de ricotta en de creme fraiche, samen met de kaneel en een snufje peper en zout. Blus af met de groentebouillon. Laat de ricottasaus bereiding nog twee minuten al roerend op een laag vuur staan, zodat het goed kan binden met de maizena, want de ricottasaus moet dik worden. Meng de pasta met de kruiden er doorheen en serveer de pasta met extra verse kruiden en parmezaanse kaas.
Pastarecepten van Foodblog Foodinista
Meer pasta recepten van foodblog Foodinista? Maak dan ook eens:
- Het recept voor een snelle pasta carbonara
- Een simpele pasta met frisse tomaatjes
- Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Jorinde
Geplaatst op 12:47h, 12 septemberOeh dit klinkt heel goed!
Foodinista
Geplaatst op 09:23h, 13 septemberDank je! Het smaakt ook erg goed ;-). Echt een aanrader.
Elize
Geplaatst op 09:47h, 14 septemberZiet er heerlijk uit zeg!! Yumm :)
Mariska
Geplaatst op 09:20h, 23 septemberLijkt me heerlijk, want ik ben de laatste tijd helemaal van de ricotta :D