Pasta met ricottasaus recept van foodblog Foodinista

Pasta met ricottasaus een heerlijke vegetarische pasta

Deel deze post

Ik vind ricotta echt één van de beste kaasjes uit Italië om mee te koken. Ricotta is zo heerlijke zacht. En wanneer je het goed doet dan kun je ricotta ook warm bereiden. Je kunt met ricotta namelijk heel veel kanten op. Alleen kun je ricotta niet zo één, twee, drie in de pan gooien. Dan gaat ricotta klonteren. Wat je wilt voorkomen is dat de ricottasaus gaat brokkelen en schiften. Daarvoor moet je een aantal voorbereidingen treffen, maar dan heb je een geweldige ricottasaus met pasta. Een heerlijke romige vegetarische pasta.

Heerlijke pasta uit Italië

De ricotta heeft natuurlijk een beetje een korrelige structuur en dit proef je, maar de saus die we gaan maken is romig en bindend voor de pasta. Een ricotta kaassaus waar je je vingers bij af wilt likken. Wist je dat ricotta ook magerder is dan bijvoorbeeld mozzarella en burrata en vele andere kaasjes? Kiezen voor een ricotta kaassaus bij de pasta is dus een heel goed idee. Het is dus al een reden, waarom ik dit recept echt geniaal vind. Maken dus deze pasta met ricottasaus.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tagliatella met ricottasaus recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor pasta met ricottasaus voor 2 personen

  • 250 gram verse lintpasta; spaghetti of tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 20 gram boter
  • snufje kaneel
  • 1 rode ui
  • 100 ml creme fraiche
  • 50 ml groentebouillon
  • 100 gram ricotta
  • theelepel gemengde maizena met water
  • 50 gram pijnboompitjes
  • parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie
  • handje verse basilicum
  • snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van de pasta met ricottasaus 

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, wok, spatel, lepel, barbecuetang of pastatang, mengschaal

Recept voor pasta met ricottasaus

Tagliatelle koken

Kook de pasta volgens de verpakking met één eetlepel olijfolie en een snufje zout. Zet deze apart in de mengschaal en meng de boter en de gehakte peterselie en basilicum er doorheen.

Ricottasaus bereiden

Begin ondertussen aan de ricottasaus. Snipper de rode ui. Verhit in de wok één eetlepel olijfolie. Wok eerst de rode ui en de pijnboompitjes. Verwarm in de wok de ricotta en de creme fraiche, samen met de kaneel en een snufje peper en zout. Blus af met de groentebouillon. Laat de ricottasaus bereiding nog twee minuten al roerend op een laag vuur staan, zodat het goed kan binden met de maizena, want de ricottasaus moet dik worden. Meng de pasta met de kruiden er doorheen en serveer de pasta met extra verse kruiden en parmezaanse kaas.

Pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer pasta recepten van foodblog Foodinista? Maak dan ook eens:

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
  • Jorinde
    Geplaatst op 12:47h, 12 september

    Oeh dit klinkt heel goed!

  • Foodinista
    Geplaatst op 09:23h, 13 september

    Dank je! Het smaakt ook erg goed ;-). Echt een aanrader.

  • Elize
    Geplaatst op 09:47h, 14 september

    Ziet er heerlijk uit zeg!! Yumm :)

  • Mariska
    Geplaatst op 09:20h, 23 september

    Lijkt me heerlijk, want ik ben de laatste tijd helemaal van de ricotta :D

Geef een reactie