Recept voor Pasta Arrabiata van Foodblog Foodinista

Pasta Arrabiata

Deel deze post

Simpel is soms het beste wat er is. Ik kan mij van vroeger van vakantie nog herinneren, van die simpele pasta’s die eigenlijk alleen werden gemaakt in een tomatensaus, maar dan wel een hele pittige smaak hadden. Dat was dus een pasta Arrabiata. Een pasta met een volle tomatensaus, maar super hoog op smaak. Niet zo gek want naast de tomaten gaan er wel veel kruiden in. Dat maakt deze pasta Arrabiata zo bijzonder lekker. Het allerlekkerst met penne, want dan gaat de saus zo heerlijk tussen de buisjes plakken. Snel, simpel maar oh zo’n goed idee is een bordje van dit comfort food.

Ingrediënten Pasta Arrabiata voor 4 personen

400 gram pasta en dan bij voorkeur penne
3 knoflook tenen
2 rode pepers
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
150 gram cherry tomaatjes
1 eetlepel oregano
2 eetlepels olijfolie
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de pasta arrabiata

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok of hapjespan, spatel, vergiet

Recept voor Pasta Arrabiata van Foodblog Foodinista

Recept pasta arrabiata

Kook de pasta beetgaar met één eetlepel olijfolie en een snufje zout.

Maak ondertussen de arrabiata pastasaus. Snijd de knoflook in fijne plakjes en de rode peper in dunne ringen, zonder de zaadlijsten. Verhit in de de pan de olijfolie. Bak kort in de pan de knoflook en de peper aan. Blus af met de tomatenblokjes en de tomatenpuree. Meng alles door elkaar en laat sudderen. Meng ook de oregano en een snufje peper en zout door de arrabiata saus. Snijd de cherry tomaatjes in kwartjes en meng deze door de saus. Laat de saus nog vijf minuten sudderen. Giet ondertussen de pasta af, maar meng twee eetlepels kook vocht door de pastasaus, zodat de saus iets dunner wordt. Meng vervolgens de penne door de pasta arrabiata en klaar is de penne arrabiata.

Pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de vegetarische pasta met aubergine in gorgonzolasaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: