21 mei Pasta met paranoten selderij pesto en burrata
We kennen allemaal wel de klassieke Pasta Pesto, maar je kunt natuurlijk ook eens variëren en zelf een pasta pesto maken met andere ingrediënten je laten verrassen. Dit heb ik gedaan in dit recept en het zal je verrassen. Pasta met paranoten selderij pesto en burrata, want ja die burrata maak het af en de burrata maakt de pasta lekker romig. Een pasta pesto klinkt meestal niet als de meest gezonde pasta variant, want waar is de groente? Bij deze pasta pesto met selderij is het geen probleem je komt met gemak aan je vitamines en mineralen, zonder echt een grote bak met groente te eten en ook vlees. Paranoten zijn een perfecte vleesvervanger en rijk aan eiwitten en mineralen en bladselderij is rijk aan vitamine B en C. Voor deze pasta moet je dus even paranoten bestellen.
Eet je pesto eens anders
Naast het koken met paranoten kun je paranoten ook prima eten in een notenmix, maar je mag er maximaal vijf per persoon per dag eten, daar moet je rekening mee houden. In paranoten bevindt zich het stofje selenium is goed voor je, het beschermt de lever, maar soms kun je ergens ook te veel van krijgen. Kortom paranoten zin gezond, maar let er wel op hoe veel je eet! Met deze maaltijd mis je niks en variëer ook eens met volkoren pasta, wat wij eigenlijk altijd doen. Daarbij worden er nog meer ingrediënten aan deze pasta pesto toegevoegd. Voor deze pasta pesto gebruiken we dus geen harde selderij stengels, maar het frisse selderijblad. Hoe je deze pasta pesto maakt? Lees verder en je weet hoe je makkelijk en snel deze gezonde pasta op tafel zet.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Pasta met paranoten selderij pesto en burrata voor 4 personen
- 500 gram fusilli
- 40 gram selderij blad
- 20 paranoten bestellen
- 1 knoflook teentje
- Goede snuf zwarte peper
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie
- halve limoen uitgeknepen
- snuf zout
- 1 burrata bol
- semi gedroogde tomaatjes voor de garnering
Tips voor de bereiding van de pasta pesto met paranoten en bladselderij
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden bereiding pasta pesto met selderij en paranoten
- pan
- mes
- spatel
- schaal
- hakmolen
- vijzel
Recept Fusilli met pesto met paranoten en bladselderij en burrata
Kook de pasta volgens de verpakking met een snufje zout.
Paranoten bladselderij pesto maken
Gebruik voor het maken van de pasta een staafmixer of wanneer je er echt voor wilt gaan op de klassieke manier een vijzel. Zelf was ik lui en ik heb een staafmixer gebruikt. De paranoten zijn ook echt hard, daar wil ik je alvast voor waarschuwen. In de pesto gaan de paranoten, bladselderij met steel, peper, zout, limoensap, olijfolie, parmezaanse kaas en een teentje knoflook. Pureer dit tot een pesto. Te droog? Dan mag er nog een een beetje olijfolie bij. Proef ook of de pesto goed op smaak is. De peper smaak mag je proeven dus breng de pesto eventueel tussendoor op smaak met extra peper. Denk eraan dat de paranoten de pesto romig maakt. Dit hoort bij de structuur.
Pasta pesto met bladselderij en paranoten serveren
Giet de pasta af en bewaar 50 ml kookvocht. Meng de pasta met het kookvocht met de pesto door elkaar. Serveer op de borden. Breek de burrata bol. Deze maakt de pasta romig. Bij de pasta geef je extra semi-gedroogde tomaatjes voor een kick. Eet smakelijk!
Nog een simpel pasta recept van Foodinista?
Geen reactie's