Snelle Pasta Carbonara recept foodblog Foodinista

Snelle pasta carbonara

Deel deze post

Heerlijk comfort food! Pasta carbonara. Voor een snelle pasta carbonara heb ik bijna altijd de ingrediënten in huis om dit recept snel te kunnen maken. Want een lekkere en snelle pasta carbonara is namelijk mogelijk.

Af en toe heb je gewoon zin in een heerlijk bordje pasta. En deze blijft toch één van mijn favorieten. Eigenlijk heb je het heel snel zelf gemaakt, dus potjes met saus zijn zeker niet nodig. Daarbij is deze pasta carbonara ook veel magerder dus dat is mooi meegenomen, want een roomsaus wordt er voor deze saus niet gebruikt.

De spekjes blijven er in, maar het is erg belangrijk hoe je de saus maakt. Voor een lekkere carbonara is veel room dan ook zeker niet nodig. Een echte carbonarasaus maak je met eieren, spekjes en kaas. Hoe? Ga door naar het smulrecept en je snelle pasta carbonara is zo klaar.

Benodigdheden voor pasta carbonara voor 4 personen:

250 gram magere spekjes
250 gram bospaddenstoelen
1 witte ui
8 blaadjes basilicum
snufje peper
4 eieren
3 eetlepels light kookroom
75 gram parmezano of pecorino kaas
300 gram pasta (penne)
1 theelepel olijfolie

Recept snelle pasta carbonara:

Kook het water voor het bereiden van de pasta alvast in de pan hier mag de olijfolie bij. Zorg dat het voldoende is, zodat de pasta in ruim water kan koken. Kook de pasta verder, wanneer het water warm is, zoals aangegeven op de pasta die jij in huis hebt en zo al dente als je wilt.

Snij ondertussen de ui in snippers. Maak de bospaddenstoelen schoon en snij deze in plakjes.
Verhit een wok of andere geschikte pan, olie is niet nodig, want we beginnen met het bakken van de spekjes in eigen vet. Dit duurt ongeveer 1 minuut en dan zijn de vetten eruit.
Voeg vervolgens nog 5 minuten de ui en champignons toe.

Groente en spekjes pasta carbonara
Groente en spekjes mengsel voor pasta carbonara

Deze mix is aardig vet. Dus giet het mengsel uit de pan op keukenpapier en dep het aan. Veel vet komt eruit en gaat niet jouw lichaam aan.
Het mengsel mag terug in de pan.
Meng ondertussen in een mengschaal of beker het volgende door elkaar. Breek de eieren en kluts deze, zodat het een geel mengsel is. Voeg de kookroom toe en rasp 60 gram van de kaas er doorheen. Meng dit nog goed door en er mag een snufje peper bij.
Als de pasta is gekookt, dan mag deze worden afgegoten, laat deze even staan, zodat deze goed droog wordt, ander wordt de saus dun.
Meng deze vervolgens met het groente en spekjes mengsel. Zet de wok op de allerlaagste hoogte op het vuur, voordat de saus wordt toegevoegd anders gaat de saus schiften.
Meng de saus er doorheen en roer het goed en snel door om ook het schiften te voorkomen.
De pasta carbonara is klaar!

Verdeel het over de borden of in een schaal met de overige kaas er overheen en de basilicum er overheen. En klaar is de snelle pasta carbonara.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie