pasta met gehaktballetjes in tomatensaus recept van foodblog Foodinista

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Deel deze post

Eigenlijk moet ik toegeven dat ik bijna altijd mijn pastasaus maak met geruld gehakt, als ik pasta met gehakt maak en een bijbehorende bolognaise saus. Al langer op het lijstje stond pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Nu mijn dreumes en bijna peuter steeds meer met ons mee eet en echt dol is op dit soort vlees dingetjes leek mij dit wel een gerechtje om te maken waar hij ook echt van mij kon genieten. De saus is dan ook zacht, maar zeker niet flauw! Al eerder heb ik Italiaanse gehaktballetjes gemaakt, maar dat recept is meer een snackrecept. Dit gehaktballetjes recept, de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus is echt een pastarecept, zoals de naam het al zegt. Ook nog eens kidsproof en je maakt het zo.

pasta met gehaktballetjes in tomatensaus recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus voor 4 personen

400 gram pasta
300 gram half om half gehakt
2 blikjes tomatenblokjes
1 rode ui
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zoete geroosterde paprikapoeder
handje verse basilicum
1 teentje knoflook
50 gram parmezaanse kaas
handje paneermeel
1 ei
1 eetlepel vloeibare boter
1 eetlepel olijfolie
snufje peper en zout
1 bol mozzarella

Tips voor de bereiding van de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: twee snijplanken, mes of hakmolen, hapjespan, pan, vergiet, lepel, spatel, handrasp

pasta met gehaktballetjes in tomatensaus recept van foodblog Foodinista

Recept voor de pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Start met het rollen van de gehaktballetjes. Eigenlijk zijn deze heel simpel. Goed half om half gehakt is mals en de saus gaat de zoete smaak aan het gerecht geven. Voor de stevigheid vooral in de saus kom er wel paneermeel bij en de parmezaanse kaas gaat in de balletjes in plaats van over de pasta.

Rasp de parmezaanse kaas over het gehakt en meng deze samen met het ei even goed door elkaar. Verspreid over de snijplank een eerste beetje paneermeel. Rol de gehaktballetjes door het paneermeel. En maak er balletjes van die tussen de twee a drie centimeter doorsnede zijn. Herhaal dit steeds en als het paneermeel op is dan ook nieuw parneermeel strooien.

Snipper de uit, basilicum, knoflook en knoflook. Zelf vind ik dit het makkelijkst met een hakmolen.

Verhit nu in de hapjespan de boter en olie en in de pan het water voor de pasta. Als het water kookt kook dan de pasta volgens de verpakking. Verder focus ik mijn in dit recept op de saus met de gehaktballetjes.

Bak kort de ui, knoflook en basilicum, zodat de smaken los komen, maximaal twee minuten. Blus af met de tomaten. Meng ook de oregano, paprikapoeder, peper en zout door de saus. Verdeel nu rustig de gehaktballetjes er in. Laat deze 15 minuten sudderen op een medium temperatuur.

Verdeel de pasta over de borden, serveer de pastasaus met de gehaktballetjes er overheen, serveer met mozzarella en eventueel extra basilicum.

Meer pasta recepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens naar:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Een simpele pasta met frisse tomaatjes
* Of ga wokken met garnalen en spekjes

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: