19 mrt Parelcouscoussalade met zalm en edamame
Deze parelcouscoussalade met zalm en edamame die veel weg heeft van een poke bowl, maar makkelijker te bereiden is zo lekker dat ik het recept met je deel. Geen sushi bestellen en ook geen poke bowl bestellen? Het is geen probleem, want deze bowl met zalm, avocado en edamame zet je snel zelf op tafel en is heerlijk! Je kunt de zalm zelf bereiden, maar ook altijd snel kiezen voor warm gerookte zalm en dan ben je nog veel sneller klaar.
Maak ook eens deze pokebowl met zalm, avocado en mango of een pokebowl met eend in hoisinsaus
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Parelcouscoussalade met zalm en edamame – Ingrediënten voor 2 personen
Ingrediënten parelcouscous salade
- 100 gram parelcouscous
- 250 gram zalm of warm gerookte zalm
- 75 gram edamame boontjes gepeld
- 1 avocado
- olijfolie
- snufje peper en zout
- handje koriander
Ingrediënten dressing
- theelepel sesamolie
- eetlepel olijfolie
- theelepel limoensap
- rasp van limoen
- eetlepel rijstazijn
- theelepel vissaus
- handje sesamzaadjes
Tips voor de bereiding van parelcouscoussalade zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mens, ovenschaal, lepel, mengschaal, pan, twee vorken
Parelcouscoussalade recept met zalm, edamame en avocado
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Laat de parelcouscous vervolgens afkoelen.
Zalm bereiden in de oven
Besprenkel de zalm in de ovenschaal met olijfolie en een beetje zout. Plaats de zalm in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Haal de zalm vervolgens met twee vorken uitéén in stukken.
Dressing bereiden in de oven
Maak terwijl de zalm in de oven staat de dressing. meng de vissaus, rijstazijn, limoensap, olijfolie en sesamolie. Rasp de limoenrasp en de sesamzaadjes door de dressing.
Ingrediënten voor de parelcouscous met zalm
Snijd de avocado in stukjes. Verdeel de parelcouscous over de borden en verdeel de edamame boontjes, avocado en zalm over de borden. Druppel de dressing over de parelcouscoussalade en verdeel nog een beetje koriander over de salade.
Meer parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista?
Interesse in meer parelcouscous recepten? Wat dacht je van de volgende recepten met parel couscous:
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Claudia
Geplaatst op 20:41h, 28 maartHeel fijn als je googled op een paar ingrediënten die je in huis hebt een dan zo’n ontdekking doet!
Goddelijk lekker dit
Voor herhaling vatbaar, tnx!
admin
Geplaatst op 19:58h, 29 maartHeel leuk om te lezen! Daar doe ik het voor! Eet smakelijk!
Groetjes,
Daphne