Oosterse parelcouscoussalade met zalm edamame avocado recept van foodblog Foodinista

Parelcouscoussalade met zalm en edamame

Deel deze post

Deze parelcouscoussalade met zalm en edamame die veel weg heeft van een poke bowl, maar makkelijker te bereiden is zo lekker dat ik het recept met je deel. Geen sushi bestellen en ook geen poke bowl bestellen? Het is geen probleem, want deze bowl met zalm, avocado en edamame zet je snel zelf op tafel en is heerlijk! Je kunt de zalm zelf bereiden, maar ook altijd snel kiezen voor warm gerookte zalm en dan ben je nog veel sneller klaar.

Maak ook eens deze pokebowl met zalm, avocado en mango of een pokebowl met eend in hoisinsaus

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Parelcouscoussalade recept met zalm avocado en adamame foodblog Foodinista

Parelcouscoussalade met zalm en edamame – Ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënten parelcouscous salade

Ingrediënten dressing

  • theelepel sesamolie
  • eetlepel olijfolie
  • theelepel limoensap
  • rasp van limoen
  • eetlepel rijstazijn
  • theelepel vissaus
  • handje sesamzaadjes

Tips voor de bereiding van parelcouscoussalade zalm 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mens, ovenschaal, lepel, mengschaal, pan, twee vorken

Parelcouscoussalade recept met zalm avocado en adamame foodblog Foodinista

Parelcouscoussalade recept met zalm, edamame en avocado

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Laat de parelcouscous vervolgens afkoelen.

Zalm bereiden in de oven

Besprenkel de zalm in de ovenschaal met olijfolie en een beetje zout. Plaats de zalm in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Haal de zalm vervolgens met twee vorken uitéén in stukken. 

Dressing bereiden in de oven

Maak terwijl de zalm in de oven staat de dressing. meng de vissaus, rijstazijn, limoensap, olijfolie en sesamolie. Rasp de limoenrasp en de sesamzaadjes door de dressing.

Ingrediënten voor de parelcouscous met zalm

Snijd de avocado in stukjes. Verdeel de parelcouscous over de borden en verdeel de edamame boontjes, avocado en zalm over de borden. Druppel de dressing over de parelcouscoussalade en verdeel nog een beetje koriander over de salade.

Meer parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista?

Interesse in meer parelcouscous recepten? Wat dacht je van de volgende recepten met parel couscous:

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Claudia
    Geplaatst op 20:41h, 28 maart

    Heel fijn als je googled op een paar ingrediënten die je in huis hebt een dan zo’n ontdekking doet!
    Goddelijk lekker dit
    Voor herhaling vatbaar, tnx!

  • admin
    Geplaatst op 19:58h, 29 maart

    Heel leuk om te lezen! Daar doe ik het voor! Eet smakelijk!

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie