Oosterse parelcouscoussalade met zalm edamame avocado recept van foodblog Foodinista

Parelcouscoussalade met zalm en edamame

Deel deze post

Al eerder schreef ik over mijn enthousiasme over het Koelkastkookboek een super handige handleiding voor het doen van budget boodschappen en vooral, wanneer je met meer boodschappen overblijft dan die je uiteindelijk gebruikt. Alleen uit het kookboek heb ik nog niet gekookt. Ik ben het kookboek eens goed gaan bekijken en zocht een heerlijke salade uit namelijk het parelcouscoussalade recept met zalm en edamame. Edamame ken je misschien wel als die gezonde sojaboontjes van de sushirestaurants. Ik vind ze altijd heel erg lekker, maar dan zijn ze ook gezouten. Dat doe je uiteindelijk in deze salade ook. De salade is onderdeel van een weekmenu en als je deze parelcouscoussalade maakt voor vier personen dan zijn de hoofdingrediënten ook allemaal op. Je hebt niet echt restjes over. Dat is mooi en ook de intentie van het boek. Bij twee personen, zoals bij ons, was dat wel een beetje zo, maar ach de edamame boontjes snacken we wel weg kan niet echt kwaad. Je hebt wel wat smaakmakers nodig voor de dressing, daar moet je wel rekening mee houden, dat is mij opgevallen. Aangezien ik regelmatig in de keuken sta, geen verrassing denk ik, had ik ze allemaal al in huis, maar anders kan het duur uitvallen. Wel vind ik de salade een echte aanrader en mijn vriend vond het ook heerlijk! Ons zoontje at niet thuis en hij had het ook zeker weten geen succes gevonden, met 2,5 jaar. Maar daar hadden we dan creatief iets anders voor gemaakt. In het Koelkastboekkookboek staan ook recepten voor fritatta’s, rollades, salades en pastarecepten voor een gevarieerd weekmenu voor meestal een gezin en gebaseerd op vier personen.

Maak ook eens deze pokebowl met zalm, avocado en mango of een pokebowl met eend in hoisinsaus

Parelcouscoussalade recept met zalm avocado en adamame foodblog Foodinista

Ingrediënten Parelcouscoussalade met zalm en edamame voor 2 personen

100 gram parelcouscous
250 gram zalm
75 gram edamame boontjes gepeld
1 avocado
olijfolie
snufje peper en zout
handje koriander

Ingrediënten voor de dressing:
theelepel sesamolie
eetlepel olijfolie
theelepel limoensap
rasp van limoen
eetlepel rijstazijn
theelepel vissaus
handje sesamzaadjes

Tips voor de bereiding van parelcouscoussalade zalm 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mens, ovenschaal, lepel, mengschaal, pan, twee vorken

Parelcouscoussalade recept met zalm avocado en adamame foodblog Foodinista

Parelcouscoussalade recept met zalm, edamame en avocado

Verwarm de oven voor op 180 graden. (Volgens het parelcouscoussalade recept 200 graden, maar dan vind ik de zalm te droog worden).

Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Laat de parelcouscous vervolgens afkoelen.

Besprenkel de zalm in de ovenschaal met olijfolie en een beetje zout. Plaats de zalm in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Haal de zalm vervolgens met twee vorken uitéén in stukken. Maak terwijl de zalm in de oven staat de dressing. meng de vissaus, rijstazijn, limoensap, olijfolie en sesamolie. Rasp de limoenrasp en de sesamzaadjes door de dressing. Snijd de avocado in stukjes. Verdeel de parelcouscous over de borden en verdeel de edamame boontjes, avocado en zalm over de borden. Druppel de dressing over de parelcouscoussalade en verdeel nog een beetje koriander over de salade.

Meer parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista?

Interesse in meer parelcouscous recepten? Wat dacht je van de volgende recepten:
* Maak een zomerse stoofschotel met parelcouscous
* Of een parelcouscous salade met gegrilde courgette

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: