Spelen met mama Loonse en Drunense duinen Lifestyleblog Foodinista

Oktober eetdagboek proeverijen, Horecava en familie

Deel deze post

De eerste herfstmaand is al weer voorbij en dat het herfst is, dat heb ik wel gevoeld. Oktober is niet echt voorbij gevlogen, het was echt onzettend druk, maar voor mijn gevoel is het echt al weer drie maanden terug dat wij op vakantie zijn geweest, maar eigenlijk zijn wij nog maar vijf weken thuis en dat zegt best veel. In oktober heb ik heel veel leuke dingen gedaan, maar helaas was er ook bij mij heel veel griep in huis. Lees en kijk je vooral mee in het oktober eetdagboek, naar wat ik allemaal heb gedaan deze maand? Zoals veel proeverijen van thee naar gin, in 2016 ben ik ambassadeur voor de Horecava en de kick-off heeft al plaats gevonden en ook was het mede door de griepjes een gezellig familie maandje, maar ook leuke foodpost!

Het Oktober eetdagboek van Foodblog Foodinista

Na de vakantie was mijn mailbox aardig vol, want op vakantie had echt rust en eerlijk gezegd was de wi-fi ook zo slecht in Italië, wat ik echt niet had verwacht, dat ik alleen af en toe mijn social media kon gebruiken, maar absoluut niet mijn mail. Op het laatste moment stond mijn mail echt vol met heel veel leuke uitnodigingen voor evenementen, etentjes, proeverijen en veel meer, waar ik natuurlijk heel graag bij ben, helaas kon ik niet overal naartoe, doordat Florian de griep kreeg en ik zelf vervolgens ook. Eigenlijk ben ik nu nog steeds een beetje grieperig, maar gelukkig ben ik niet de enige in deze griepgolf. Tijd dus voor gezonde maaltijden en een gezondermaand in november op Foodblog Foodinista, maar eerst een verslag van wat ik wel heb gedaan in oktober.

De maand begon met een koffieproeverij bij Starbucks.

Pumpkin Spiced Latte

Niet verkeerd, want ik reis veel met de trein en dan vind ik het altijd heel moeilijk om de Starbucks voorbij te lopen. Iets meer kennis over koffie en vooral over de koffies van Starbucks was dan ook zeker welkom.

Koffieproeverij bij Starbucks

Om te vieren dat de Spiced Pumpkin Latte weer op het menustaat was ik met andere foodies uitgenodigd om deze te komen proeven met nog veel meer koffies en de nieuwste hapjes van Starbucks.

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past
Espresso met bananenbrood van Starbucks

Normaal ben ik helemaal geen espresso drinken, maar door alle combinaties van Starbucks heb ik koffie veel meer leren waarderen. Espresso vind ik te sterk, wanneer ik het normaal drink. Bij deze proeverij was bijvoorbeeld de Afrikaanse espresso gecombineerd met de bananencake, waardoor de koffie zoeter werd en daardoor werd de combinatie heel lekker. Ook de koffie uit Sumatra werd gecombineerd met een bacon sandwich hier door werd de koffie peperig, maar minder zwaar heel leerzaam en lekker. Koffie is er voor ieder moment en er zijn heel veel smaakcombinaties belangrijk.

Later in de week ging ik naar de volgende drank en spijs combinatie. Een bier en spijs combinatie een speciale ladies lunch. Zelf drink ik sowieso bier en een echte uitdaging vond ik het niet. Alleen toch is het nog een uitdaging om dames bier i.p.v. bijvoorbeeld wijn te laten drinken. Zou jij hier voor kiezen, als er een hele mooie bier spijs combinatie is?

Voorgerecht bierspijs lunch Foodblog Foodinista

Bij Restaurant Dwars in Amsterdam kregen wij een mooie lunch aangeboden met als voorgerecht Gegrilde Hollandse nieuwe, gebakken bloedworst, tomatenijs, gebakken appel, appelstroop, Amsterdamse ui en picalilly mayonaise. Spannend! En dit in combinatie met de Speciaal van Oepidus die juist de zoete smaken omhoog brengt. Een smaakcombinatie die je juist alleen met bier kunt krijgen.

Hoofdgerecht Restaurant Dwars bierspijs dameslunch

Voor het hoofdgerecht kregen wij Eendenborstfilet geserveerd, eigenlijk zoet vlees met een herfstbock van Gulpener. Een mooie zoete combinatie. Wat ik vooral heel mooi vind bij Restaurant Dwars is dat zij bierflesjes laten delen aan tafel, waardoor je geen vol gevoel krijgt. Een tip voor de horeca en andere bier spijs combinaties, zo wordt het heel toegankelijk.

Ondertussen mocht ik foodpost ontvangen! Heel leuk en daar word kan ik echt van genieten! In de eerste week van oktober werd ik verrast met kookboeken, Chai Latte en een ontbijtpakket van Genius gluten vrij.

Kookboeken review Thug Kitchen Pasta zilveren lepel Lart de Table foodblog Foodinista eetdagboek oktober

De kookboeken de Zilveren lepel, L´art de Table en Thug Kitchen vielen bij mij op de deurmat. Van alle drie de kookboeken staat er een review met een echt herfstrecept op de blog.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Chai Latte foodpost Oktober eetdagboek Foodblog Foodinista

Ook mocht ik deze Romige Chai Latte uitproberen, zonder theïne. Voor mij perfect, want daar kan ik niet echt tegen. Ik krijg er snel hoofdpijn van.

Genius Glutenvrij ontbijtpakket foodpost eetdagboek oktober

En ik mocht glutenvrij ontbijten met Genius. Niet iets wat ik snel zelf koop, omdat ik het niet zo heel lekker vind, eerlijk is eerlijk. Alleen de gelutenvrije chocolademuffins bijvoorbeeld, zijn heel lekker en hebben echt een volle chocoladesmaak. Lekker bij de koffie en als snoepontbijt!

Van een bierspijs proeverij ging ik eigenlijk naar de volgende dranken spijs proeverij. Alleen naar een high tea, waar ik eerlijk gezegd een hele andere verwachting van had. Het was een echte thee spijs proeverij met een thee stamppot combinatie, thee partybites combinatie en thee met natuurlijk chocolade. Alles onder begeleiding van een echte theesommelier.

Witte thee met andijviestamppot Thee proeverij foodblog Foodinista oktober eetdagboek

Combineer jij thee wel eens bij je warme avondmaaltijd? Ik vond deze combinatie witte thee met andijviestamppot erg verrassend en smaakvol. De bittere smaken werden juist zacht. Eigenlijk combineer ik alleen Japanse thee met sushi, maar verder niet echt bij hartige maaltijden.

cracker met makreel en cacaonibs en thee proeverij eetdagboek foodinista foodblog

Ook dit hapje vond erg bijzonder matchen, al wel iets wat je snel proeft bij een high tea. De smaakcombinatie in ieder geval, als een sandwich bijvoorbeeld. Dit is een makreel crackertje met cacaonibs en tomaatje. Juist door de thee werden de cacaonibs zoeter en het tomaatje zuurder een mooie combinatie.

Diverse soorten Aziatische thee Bredemeijer workshop high tea foodblog Foodinista

Wij gingen niet alleen proeven ook de theekennis werd veel groter, zoals bijvoorbeeld al deze Aziatische soorten thee. Herken jij ze? Alle thee is groene thee, maar wel uit Korea, China, Indonesië en Maleisië diverse structuren en geuren.

Tony chocolonelly thee theeproeverij bredemeijer foodblog Foodinista

Natuurlijk Tony Chocolonelly en thee is een gouden match! De zoete chocolade wordt eigenlijk iets zoeter, maar vooral de zout tonen komen omhoog. De pure chocolade wordt ook zoeter.

Tijd voor het gezin! Na de theeproeverij op vrijdag. Op zaterdag is het om met heerlijk weer naar de Loonse en Drunense duinen te gaan waar wij op een aantal kilometer afstand vandaan wonen. Echt ideaal een gigantische zandbak, mooie natuur en vele kilometers wandelen.

Florian en papa Loonse en Drunense Duinen lifestyleblog Foodinista

Genieten met papa in de grote duinen

Spelen met mama Loonse en Drunense duinen Lifestyleblog Foodinista

Spelen met mama in de duinen.

Lachen plezier Loonse en Drunense Duinen Foodblog Foodinista

Lachen en plezier Loonse en Drunense Duinen

Schapen Loonse en drunense duinen

Natuurlijk naar de schaapjes toe in de Loonse en Drunense Duinen.

Miljuschka's foodtrucks review eetdagboek oktober

Ondertussen nog meer smul leesvoer! Ik wist gewoon niet waar te beginnen zo lekker is dit kookboek! Ondertussen staat de review op de blog.

Recept banenpudding Miljuschka foodtrucks kookboek receptblog Foodinista

Met het recept van deze wel hele lekkere bananenpudding!

Ondertussen mocht ik ook gaan ontbijten met de boter van Lurpak. Erg blij mee, want mijn voorkeur gaat eigenlijk sowieso uit naar Lurpak boter. Deze is namelijk direct smeerbaar en wordt niet hard. Echt ideaal! Vooral de gezouten boter is echt ideaal. Een mooi pakket werd verstuurd al foodpost om te proeven en op zaterdagochtend stond bij ons de boter klaar op de ontbijttafel, met een croissantje, sapje en cappuccino.

Ontbijt met lurpak boter foodpost foodblog Foodinista

Meer leuk nieuws! De horecava 2016 staat in januari in de agenda, maar wij, de bloggers zijn al begonnen en met nog vier bloggers ben ik één van de ambassadeurs. Leuk en trots ben ik dat ik één van deze ambassadeurs. in oktober heeft de kick-off plaatsgevonden met een leuke gin tonic en spijs proeverij, want natuurlijk moet het met een food feestje gevierd worden.

Gin Tonic en quinoa salade proeverij van Bottle Business Horecava 2016 Kick-off
Gin Tonic en oesters horecava 2016 kick-off

Vooral de oesters met gin tonic met zeekraal waren echt geweldig!

Van de gin tonic, wat echt wel één van mijn favoriete drankjes en waar een proeverij zeker welkom van is. Ging ik naar een proeverij met drank en spijs, oh ja met echt wel een aantal dagen om bij te komen, voor drank en spijs van een drankje met een voor mij iets minder imago; sherry. Wel was ik heel nieuwsgierig. Aangezien het niet mijn eerst drank spijsproeverij was deze maand en ik mij al een aantal keer heb laten verrassen kon dit bij sherry ook wel eens gebeuren. Alvast in dit maandverslag een preview, want volgende maand krijg je van mij een uitgebreider blog over dit upcoming drankje. Wat eigenlijk een beetje terug van weg geweest is.

Cream sherry coktail frisse verrassing foodblog Foodinista

Een echte verrassing was het drankje waar wij mee begonnen. De cream Sherry heel toegankelijk en fris. Dit door de combinatie met veel ijs, waardoor de sherry ijskoud werd en de sinaasappel. De sherry werd een frisse cocktail en perfect in combinatie met zoute fingerfood.

Tapas fingerfood shapas lunch foodblog Foodinista

Zoals deze mooie zoute olijven en home made Iberico kroketjes van restaurant Zarzo in Eindhoven.

Het Laatste Tafeltje
Droge sherry en vis combinatie sherry evenement eindhoven Zarzo Foodblog Foodinista

Bij deze droge scherry komt ook de mooie zilte smaak van de vis omhoog. Al zou ik de sherry niet snel apart drinken. Ik vond de cocktail dan het meest aangenaam, maar in combinatie vind ik het een aanrader.

Van 2 tot 8 november is het Sherryweek in Nederland met veel evenementen, wil je ook proeven dan is het zeker een aanrader!

Sowieso ben ik echt fan van de Aziatische keuken en deze keer was het geen uitnodiging om alleen aan te schuiven en om te komen proeven, maar om zelf te koken. Eric mocht ook mee dus wij gingen onderweg naar de kookfabriek voor de Singapore Food Fair van Amazing Oriental om een Singapore curry te maken met de bijpassende noedels en uiteindelijk hebben we natuurlijk ook nog heel veel Singapore en Maleisisch eten geproefd. Het hoort er nou éénmaal bij.

Maleisisch koken bij de kookfabriek Foodblogger Foodinista

Ready to cook!

Keukenmaatje aan de wok foodblog Foodinista

Het keukenmaatje aan de wok en ik snij de ingrediënten. Wat een team!

resultaat Singapore curry kookworkshop kookfabriek Singapore kookworkshop foodblogger Foodinista

Wat een resultaat! Onze Singapore curry!

Dit was onze dagactiviteit, want ’s avonds was het sinds lange tijd echt weer eens tijd voor een avondje papa en mama op stap! Jeeej! Lang geleden zeg, samen met vrienden naar het Oktoberfest in Waalwijk! Leuk, leuk!

Oktoberfest Waalwijk foodblog Foodinista
Oktoberfest Waalwijk
Oktoberfest Waalwijk Brabant Foodblog Foodinista
Oktoberfest Waalwijk met Brabantse Schrobbeler Foodblog Foodinista

En omdat we in Brabant zijn ook één keer proosten met een echte Brabantse Schrobbeler.

Het weekend daarna was het omgekeerde juist even het gezin voorop en relax. Van Jumbo mocht ik het nieuwe tapas assortiment uittesten! Heel relaxed. Voor ons was het een tv-avondje met Flikken Maastricht, opname van The Voice, K3 zoekte K3 en deze allemaal achter elkaar afspelen en verder snacken met de heerlijke hapjes.

Jumbo tapas getest foodblogger Foodinista

Zalm hapjes, serranoham, truffel mayonaise, pesto, eiersalade, olijven, gedroogde tomaatjes en spareribs. Ideaal voor een relate avond op de bank of voor als je gasten krijgt en niet veel tijd of zin hebt om zelf heel veel voor te bereiden. Bij elkaar kost dit pakket ongeveer 20,00 Euro incl. de zoute stickjes. Ideaal vind ik en daar heb je heel veel voor.

De volgende dag ging Eric met de buurmannen 160 Brabantse worstenbroodjes bakken en ging ik met Florian voor een mama zoondagje. Shoppen! Zowel mama als de kleine man in het nieuw. Gezellig!

Onderweg naar Eindhoven mama en Florian mamablogger Foodinista

Onderweg naar ons shopdagje in Eindhoven.

Samen lunchen in Eindhoven Foodblog Foodinista

Met Florian moest ik natuurlijk ook even gaan lunchen in Eindhoven. Dit vond ik alleen nogal een uitdaging. Kindvriendelijke horeca in Nederland heeft best nog wel een stapje te maken. Als kindvriendelijk was het café in de bibliotheek aangeduid. In Haarlem was dit ook zo en echt perfect. In Eindhoven vond ik dit toch minder. Hier moest ik bijvoorbeeld zelf gaan bestellen, lastig met een dreumes in een kinderstoel zonder riempjes, die van mij klimt er zo uit. Het zijn details, maar juist een beetje service is een dingetje. Voor leuke tips voor kindvriendelijke restaurantjes sta ik altijd open. Ik hoor ze heel graag en niet alleen in Eindhoven.

Worstenbroodjes

Ja, bij thuiskomst waren er heel veel worstenbroodjes.

Op zondag gingen wij vintage shoppen bij de IJhallen in Amsterdam en vervolgens lunchen bij Haddock.

IJhallen Amsterdam lifestyleblog Foodinista
Restaurant Haddock review foodblog Foodinista
Eten bij kindvriendelijk restaurant Haddock amsterdam mamblog Foodinista

Ondertussen is er nog meer foodpost binnen gekomen in de afgelopen weken, waar je nog meer over gaat lezen in de komende weken, alleen sommige dingetjes zijn zo leuk en lekker dat ik ze alvast met je deel.

Versteegh wereldkruiden testen foodblog Foodinista

Zoals deze Versteegh Wereldkruiden, maar ook gezonde frisdrank, suikervrije limonade, bouillon, keukengadgets en nog veel meer, zoals deze nieuwe kookboeken.

Nieuwe kookboeken bakboek, urban farming en danny jansen indonesische keuken foodblog Foodinista

Ik heb mijn favoriete recepten al uitgekozen voor de recensie van de kookboeken van Zoals alleen oma dat kan van Danny Jansen en Het Franse Bakboek. Snel lees je er dus veel meer over. Urban Farming is een heel ander boek. Het staat vol met inspirerende stadstuinen of eigenlijk volkstuinen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie