
13 jun Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Heerlijk op de Italiaanse borrelplank. De Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus, maar heel eerlijk met geraspte Parmezaanse kaas of Mozzarella en spaghetti staat er ook een heerlijke maaltijd op tafel. Hier heb ik een lekkere grote hoeveelheid van gemaakt voor bij de borrelplank. Voor als we lange avonden buiten zitten en gezellig aan het borrelen zijn met een glas Italiaanse wijn. Dan vind ik het altijd heel lekker en makkelijk als ik snel iets uit de koelkast kan toveren, wat ik ook nog eens zelf gemaakt heb. Gehaktballetjes smaken altijd goed bij een biertje of wijntje, in ieder geval bij ons gaan ze er bij iedere borrel altijd goed in! En deze borrel Italiaanse gehaktballetjes worden dan ook nog op tafel gezet in een frisse Italiaanse tomatensaus, waarin de Italiaanse gehaktballetjes lekker hebben staan pruttelen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor 40 Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Italiaanse gehaktballetjes Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- 250 gram rundergehakt
- 500 gram varkensgehakt
- 5 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 bosuitjes
- Goede snuf peper
- 2 eieren
Italiaanse tomatensaus Ingrediënten
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 rode ui
- 50 ml witte wijn
- 50 ml water
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Grote hand basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
TIP! De gehaktballetjes zijn heerlijk op een Italiaanse borrelplank, maar ook lekker als maaltijd combineer met:
- Spaghetti
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Geraspte mozzarella
- Extra groente: spinazie of gewokte tomaatjes en je maaltijd is klaar
Tips voor de bereiding van de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mengschaal
- scherp mes
- braadpan
- stoofpan
- vleestang
- spatel

TIP: Dol op Italiaanse gehaktrecepten? Pak het groter aan en maak dit Italiaans gehaktbrood.
Recept Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Recept voor de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Start met het maken van de gehaktballetjes. Deze hebben allemaal ongeveer een doorsnede van ongeveer 3 centimer. Kneed het gehakt met elkaar en meng de eieren hier doorheen. Snijd de bosuitjes fijn en meng deze door het gehakt samen met een goede snuf peper en de Parmezaanse kaas. Strooi het paneermeel steeds over een snijplank bijvoorbeeld en rol hier ieder balletje doorheen. Als het gedraaid is, zodat de buitenkant van de balletjes ligt gepaneerd worden. Draai vervolgens ongeveer veertig gehaktballetjes.
Gehaktballetjes braden
Tijd om de gehaktballetjes te braden. Dit gaat het beste in een braadpan of stoofpan. Viertig gehaktballetjes lukt niet in één keer en dat is geen probleem. Doe er gewoon zo veel mogelijk in één keer, maar zorg wel dat er voldoende ruimte in de pan blijft. Voor ieder protie braad je ongeveer 15 minuten met tussendoor om en om draaien.
Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier en als de saus klaar is laat ze dan verder doorstoven in de saus en zo maak je de saus!
De Italiaanse tomatensaus voor de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Begin met het snipperen van de rode ui en de knoflook. Verhit in de pan een eetlepel olijfolie en glazeer hierin voor 3 minuten de ui en knoflook. De tomatenstukjes, witte wijn, water, baslicum en organo mag hier nu bij. Laat dit een minuutje of vier langzaam doorkoken. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vier partjes en roer dus er ondertussen doorheen met de Parmezaanse kaas. De saus voor de gehaktballetjes is klaar. Ondertussen zijn ook de Italiaanse gehaktballetjes klaar en deze roer je door de saus. Laat dit 15 minuten rustig doorsudderen.
Tip: Eet ze direct of bewaar de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus in de koelkast of diepvries. Lekker om te snacken bij een borrel, maar ook voor een snackmaaltijd met ciabatta of tussen een pistolet met salade in de zomer!
Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista?
Ook dol op Italiaanse recepten? Wat dacht je om te variëren van:
- Geroosterde groene asperges met Italiaanse ham en pesto
- Een zachte Italiaanse tomaten roomsoep
- Of een Italiaanse groene groente salade
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's