Gnocchi Carbonara ovenschotel - Foodblog Foodinista

Gnocchi Carbonara ovenschotel

Deel deze post

Meestal eten wij gnocchi snel, zoals een pasta recept. Gnocchi kun je ook eten in de ovenschotels en soep recepten. Zoals in het recept gnocchi carbonara ovenschotel wat ik nu met je ga delen. Een romige ovenschotel met de smaken van carboara en lekkere smeuïge gnocchi de aardappel pasta uit Italië. Een gnocchi ovenschotel die je even makkelijk maakt als een pasta ovenschotel.

Recepten met gnocchi

Gnocchi is heerlijk te combineren en je hebt direct een rijke maaltijd op tafel staan, zoals bij de pompoensoep met gnocchi en pancetta. Al weer die pancetta die zo heerlijk combineert met de gnocchi waar het met carbonara ook bij begint. Het zoutige met het melige. Gnocchi en pancetta zijn een heerlijke match en dat zie je ook deze keer, want het resultaat is een gnocchi carbonara ovenschotel.

Gnocchi carbonara?

Oké heel eerlijk je moet het recept een naam geven, want pasta carbonara bereid je natuurlijk heel anders. Maar voor een gnocchi komt deze gnocchi carbonara met de smaken en de Italiaanse achtergrond dan het meest dichtbij in plaats van gnocchi met pancetta, parmezaan, ei en meer ingrediënten saus uit de oven, want groente doen we er natuurlijk ook bij voor een complete maaltijd. Het is een lang verhaal en een te lange receptnaam.

Wat is gnocchi?

De pasta vervangen we deze keer dus door gnocchi. De pasta gemaakt van aardappel, de aardappelballetjes worden lekker zacht en luchtig wanneer je deze even kort kookt. Bereid je deze vervolgens weer in een ovenschotel dan krijgen ze toch weer een crunchy beet, want je gaat ze bakken. Naar mijn mening een succes en dan natuurlijk met de extra smaken erbij! Hoe we dit doen? Lees het recept maar voor de gnocchi carbonara ovenschotel.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gnocchi Carbonara ovenschotel - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Gnocchi ovenschotel carbonara voor 4 personen

  • 400 gram gnocchi
  • 100 gram pancetta blokjes
  • 250 gram champignons
  • 1 courgettes
  • 1 rode ui
  • handje verse basilicum
  • 100 ml room
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • goede snuf zwarte peper
Gnocchi Carbonara ovenschotel - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Gnocchi carbonara ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + oven tijd

Benodigdheden:

  • snijplank
  • mes
  • vergiet
  • hapjespan
  • spatel
  • ovenschaal
  • schaal
  • garde
  • kaasrasp

Variëren met ovenschotels? Maak dan ook eens dit macaroni recept

Gnocchi Carbonara ovenschotel - Foodblog Foodinista

Recept ovenschotel met gnocchi, pancetta en courgette

Kook de gnocchi volgens de verpakking met een snufje zout. Verwarm de oven voor op 180 graden en start met het maken van de gnocchi saus geïnspireerd op Carbonara.

Vulling voor de ovenschotel

Verhit de hapjespan en start met het bakken van de pancetta. Dit kan zonder olie, want de pancetta is vet genoeg. Snipper de ui. Bak deze mee in de hapjespan. Knijp ook de knoflook uit en bak mee. Snijd de courgette en de champignons in stukken en bak deze mee. Breng alles op smaak met de peper. Wanneer alles gebakken is zet de verhitting uit. Plaats op de groente en de pancetta een keukenpapiertje, zodat daar wat overtollig vet kan intrekken.

Saus a la carbonara maken

Klop in een schaal de eierdooiers los. De eiwitten kunnen weg. Breng op smaak met peper. Klop de room er doorheen en de Parmezaanse kaas. Snijd de baslicum fijn ook deze mag door de saus. Meng de saus met de gnocchi en de groente met pancetta. Schep alles in een ovenschaal.

Gnocchi carbonara de oven in

Bedek de ovenschotel met de mozzarella. Breek de mozzarella grof en verdeel deze over de ovenschotel. Plaats de gnocchi ovenschotel voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Daarna eet smakelijk!

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie