Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta - Foodblog Foodinista

Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta

Deel deze post

Een simpel en snel recept waar je mee wilt blijven variëren? Dan blijft macaroni populair bij ieder gezin. Macaroni met tomatensaus is makkelijk een voedzame maaltijd. Laten we lekker variëren en er bijvoorbeeld ook een ovenschotel met macaroni mee maken. Makkelijk op drukkere dagen, zoals sportdagen of zwemlesdagen. Je kunt vooruit koken en de ovenschotel in de oven schuiven wanneer het uitkomt. Het fijne is dat je niet iedere week hetzelfde eet. Je kunt met macaroni variëren en bijvoorbeeld een lichte, kruidige macaroni ovenschotel variant maken of een soep recept. Pasta is eigenlijk altijd een favoriet recept om op tafel te zetten en het staat ook nog eens heel snel op tafel, meestal dan. Een populair recept op de foodblog en ook een favoriet bij mij thuis. Een beetje anders en deze Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta is een familiefeestje.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Macaroni ovenschotel met salami voor 4 personen

 • 300 gram 3 kleuren macaroni
 • 1 salami van 225 gram
 • 200 gram champignons
 • 1 rode en 1 gele paprika
 • 1 courgette
 • 2 uien
 • 1 bol mozzarella
 • handje geraspte parmezaan
 • 500 ml passata
 • 1 eetlepel olijfolie
 • theelepel paprikapoeder
 • theelepel oregano
 • snufje peper

Tips voor de bereiding van de macaroni ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + oven tijd
Benodigdheden: snijplank, mes, vergiet, hapjespan, spatel, ovenschaal

Variëren met macaroni? Maak dan ook eens dit macaroni recept

Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta - Foodblog Foodinista
Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta - Foodblog Foodinista

Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of bijdragen in de boodschappen dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.

Recept ovenschotel met macaroni, salami en courgette

Kook de macaroni volgens de verpakking met een snufje zout. Verwarm de oven voor op 180 graden en start met het maken van de macaroni saus.

Macaroni saus maken met salami

Verhit in de hapjespan de olijfolie. Snipper de ui. Bak deze in de hapjespan. Snijd de courgette en de paprika’s in stukken en bak deze mee. Snijd de champignons in plakjes en bak deze ook mee. Snijd ook de salami in kleinere stukken bak deze mee. Breng alles op smaak met de oregano, peper en paprikapoeder. Blus af met de tomatensaus. Laat sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed samenkomen voor ongeveer vijf minuten.

Macaroni ovenschotel de oven in

Giet de macaroni af en meng deze door de macaroni saus. Schep de macaroni met de saus over in de ovenschaal. Breek de mozzarella en verdeel deze over de macaroni. Rasp de parmezaan over de ovenschotel. Plaats de macaroni voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Voor een knapperige bovenlaag plaats de macaroni de laatste 5 minuten onder de grill.

Macaroni ovenschotel met salami en drie kleuren pasta - Foodblog Foodinista

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie