Courgette Carbonara ovenschotel foodblog Foodinista

Gevulde courgette carbonara – Courgette ovenschotel recept

Deel deze post

Pasta carbonara met groente, want we gaan het anders doen. Een gevulde courgette carbonara ovenschotel. Een pasta carbonara is voor mij ultiem comfort food. Maar wil je toch een beetje de zelfde smaak krijgen en meer groente eten? Dan is deze gevulde courgette carbonara een heerlijk alternatief. Een beetje zondigen en heel veel meer groente dankzij het courgette ovenschotel recept.

Ovenschotel carbonara

Nee een Italiaan zou zeggen; dit is absoluut geen pasta carbonara. En hij heeft helemaal gelijk, maar qua smaak komen we toch heel goed in de buurt en daar gaat het bij deze courgette carbonara om. Daarbij moet je het gerecht natuurlijk een benadering bij smaak geven. Je kunt ook zegen gevulde courgette met pasta in romige saus en in spekjes gegratineerd in de oven. Maar de naam vond ik te lang. Dus we kiezen gewoon voor gevulde courgette carbonara, maar dan op een lekkere Nederlandse manier. En ga je echt voor de Italiaanse smaak, wat natuurlijk zalig is, dan stel ik je op de blog zeker niet teleur met mijn echte spaghetti Carbonara recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista

Ingrediënten voor de gevulde courgette carbonara voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 100 gram mini pasta
  • 75 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van de ovenschotel courgette carbonara

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 30 minuten

Keuken attributen klaarzetten in de keuken

Maak ook eens de ovenschotel met gevulde courgette met tonijn

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista

Recept voor de gevulde courgette carbonara

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook het water voor de pasta met een snufje zout en kook de pasta beetgaar. De pasta gaart ook nog verder in de oven.

Courgette voorbereiden

Snijd de courgette door de helft en haal met een lepel het vruchtvlees uit de courgette, bewaar het vruchtvlees in een bakjes,  plaats de courgettes in de ovenschaal. Zet de ovenschaal apart.

Spekjes bakken

Bak de spekjes half uit in een koekenpan in het eigen vet, totdat de spekjes niet meer rauw zijn. Laat deze uitlekken op keukenpapier.

Pastasaus maken

Maak terwijl de pasta kookt de saus voor de courgette carbonara. Snipper alvast de ui dan kan deze snel door de saus. Smelt de boter in de pan, klopt met de garde de bloem er doorheen tot de saus een roux is geworden en blus al kloppend af met de melk. Blijf met de garde kloppen, totdat de saus dikker is geworden. De verhitting mag uit. Meng de spekjes, pasta, courgette vruchtvlees, ui, fijngeperste knoflook, helft van de kaas en een snufje peper en zout door de saus.

Gevulde courgettes bakken in de oven

Vul de courgettes met de saus. Gratineer de courgettes met de overige kaas. Plaats de courgettes in de oven voor dertig minuten op 200 graden.

Meer recepten met groentes met heerlijke vullingen?

Maak ook eens gevulde paprika’s met tonijn.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie