Mijn klassieke pasta carbonara recept foodblog Foodinista

Klassieke pasta carbonara

Deel deze post

Het recept voor klassieke spaghetti carbonara waarmee we de heerlijke herinneringen van vakantie in Toscane terug in huis halen. In Toscane hebben, tijdens onze vakantie bij topcamping HU Norcenni Girasole hebben we in het dorpje Figline Valdarno waar de camping is gelegen gegeten bij Osteria Corte dei Frati een aanrader voor de lunch en het diner.

Genieten van het leven in Toscane

Antipasti gerechten met vlees en vis en daarna spaghetti carbonara. Smullen! Ik was even weg in mijn eigen pasta carbonara wereldje, vergat even alles, zoals die vele calorieën, koolhydraten en vetten, want ze waren allemaal even verrukkelijk en ik dacht niet aan de baantjes die gezwommen gingen worden en de heuvels die ik zou gaan wandelen. Dit hadden we al gedaan tenslotte. Het was onze laatste vakantiedag in Toscane en eigenlijk hadden we spijt, want wat een heerlijk restaurantje precies op de laatste dag. Met gulzig leven ga je dan eigenlijk graag nog een keer.

Heerlijk pasta carbonara recept

Wij hadden een stappenplan recept uitgedacht voor het maken van een kopie van dit spaghetti carbonara recept en deze deel ik met je in dit klassieke pasta carbonara of eigenlijk klassieke spaghetti carbonara recept. Met eerst een aantal foto’s van de heerlijke restaurant ervaring in Toscane Italië bij topcaming HU Norcenni Girasole. Een mooie omgeving, fijn dorpje en mooi eten, maar ook voor thuis nemen we iets mee.

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Antipasti in Italië voor de pasta carbonara
Antipasti in Italië voor de pasta carbonara
Pasta carbonara in Toscane mijn inspiratie voor de klassieke pasta carbonara

Benodigdheden Klassieke pasta carbonara 4 personen

  • 400 gram verse spaghetti
  • 2 eieren
  • grote snuf gemalen zwarte peper
  • handje gesneden basilicum blaadjes
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram pancetta in reepjes
  • klein klontje roomboter
  • theelepel olijfolie
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de pasta carbonara

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 20 minuten

Klaar zetten in de keuken voor de bereiding van de carbonara

  • pan
  • hapjespan
  • snijplank
  • mes
  • vergiet
  • pastatang
  • twee spatels
Klassiek pasta carbonara recept van foodblog Foodblog Foodinista

Recept voor klassieke carbonara

Kook het water waar je de pasta in gaat koken met een snufje zout.

Ingrediënten voor spaghetti carbonara voorbereiden

Snijd de knoflook fijn en snijd de pancetta in mooie stukjes. Verhit in de hapjespan de boter en bak hierin de pancetta en de knoflook. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt en haal deze er anders uit.
Als de pancetta is gebakken zet het vuur uit.

Kook de spaghetti volgens de verpakking.

Kluts de eieren heel goed los en meng de Parmezaanse kaas (TIP VOLGENS DE STREEK KUN JE OOK KIEZEN VOOR PECORINO) hier doorheen samen met de peper. De peper mag je echt zien in de saus, geen hete saus, maar wel goed op smaak. De saus is een combinatie van peper en zout, door de pancetta en kaas.

We zijn er bijna de magie van spaghetti met de saus gaat plaatsvinden

Wanneer de spaghetti is gekookt dan schep je er een beetje olijfolie bij. Giet de spaghetti af en bewaar ongeveer 3 eetlepels kookvocht apart. Schep de pancetta en knoflook bij de spaghetti. Het vuur gaat niet uit, de eieren blijven namelijk niet rauw, door de pasta verwarmt deze vanzelf, maar ze mogen niet stollen Giet de saus erbij en meng alles door elkaar met de pasta tang. Giet het kleine beetje kookvocht erbij voor een gebonden saus.

Verdeel over de borden en maak de spaghetti carbonara af met extra Parmezaanse kaas en een beetje basilicum.

Meer blogs met Italië inspiratie kun je lezen in mijn reisblogs over Italië.

Pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Maris
    Geplaatst op 08:30h, 20 april

    Pasta carbonara is zo lekker!! Dit recept lijkt veel op het recept dat ik zelf ook gebruik, met als belangrijkste overeenkomst: geen room :)

Geef een reactie