11 apr Klassieke pasta carbonara
Een aantal keer eerder heb ik pasta carbonara recepten gepost ofvariaties van pasta carbonara recepten. Alleen een echte klassieke pasta carbonara, die stond nog niet op de blog. Gewoon nog niet gemaakt of omdat ik nog even moest wachten om het recept uit te pluizen. Nou in Italië en om precies te zijn in Toscane heb ik dit gedaan. Smullen! Ik was even weg in mijn eigen pasta carbonara wereldje, vergat even alles, zoals die vele calorieën, koolhydraten en vetten, want ze waren allemaal even verrukkelijk en ik dacht niet aan de baantjes die gezwommen gingen worden en de heuvels die ik zou gaan wandelen. Gelukkig was ik toch op vakantie dus ging het allemaal iets automatischer, geen verplichting naar de sportschool. Kies gewoon je favoriete smuldag in de week uit, want het is het allemaal waard. Na het bord rustig leeg gegeten te hebben, ja iedere hap en er was al een vis antipasti aan vooraf gegaan, werd het tijd voor de wandeling, maar had ik ook mijn stappenplan uitgedacht voor het maken van een kopie van dit recept en deze deel ik met je in dit klassieke pasta carbonara of eigenlijk klassieke spaghetti carbonara receptblog. Met eerste een aantal foto’s van mijn heerlijke maaltje in Toscane Italië. Wat ik heb gesmuld in het leuke dorpje Figline Valdarno met ook een heerlijke ijssalon voor het dessert.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Benodigdheden Klassieke pasta carbonara 4 personen
- 400 gram verse spaghetti
- 2 eieren
- grote snuf gemalen zwarte peper
- handje gesneden basilicum blaadjes
- 80 gram geraspte pecorino en wat extra voor garnering
- 1 teen knoflook
- 100 gram pancetta in reepjes
- klein klontje roomboter
- theelepel olijfolie
- snufje zout
Tips voor de bereiding van de pasta carbonara
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, snijplank, mes, vergiet, pastatang en anders twee spatels
Recept voor klassieke carbonara
Kook het water waar je de pasta in gaat koken met een snufje zout.
Snijd de knoflook fijn en snijd de pancetta in mooie stukjes. Verhit in de hapjespan de boter en bak hierin de pancetta en de knoflook. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt en haal deze er anders uit.
Als de pancetta is gebakken zet het vuur uit.
Kook de spaghetti volgens de verpakking.
Kluts de eieren heel goed los en meng de pecorino hier doorheen samen met de peper. De peper mag je echt zien in de saus, geen hete saus, maar wel goed op smaak. De saus is een combinatie van peper en zout, door de pancetta en kaas.
Als de spaghetti is gekookt dan schep je er een beetje olijfolie bij. Giet de spaghetti af en bewaar ongeveer 3 eetlepels kookvocht apart.
Schep de pancetta en knoflook bij de spaghetti. Het vuur gaat niet uit, de eieren blijven namelijk niet rauw, door de pasta verwarmen deze vanzelf, maar ze mogen niet stollen Giet de saus erbij en meng alles door elkaar met de pasta tang. Giet het kleine beetje kookvocht erbij voor een gebonden saus.
Verdeel over de borden en maak de pasta carbonara af met extra pecorino en een beetje basilicum.
Meer blogs met Italië inspiratie kun je lezen in mijn reisblogs over Italië.
Pastarecepten van Foodblog Foodinista
* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
* Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Snel en lekker maak je de pasta met pistachepesto. Varieer jij ook graag met pesto? Maak zelf groene pesto of rode pesto.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maris
Geplaatst op 08:30h, 20 aprilPasta carbonara is zo lekker!! Dit recept lijkt veel op het recept dat ik zelf ook gebruik, met als belangrijkste overeenkomst: geen room :)