
26 jan Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade
Dol op sushi? Ik begrijp je. Voor de lunch of als tussendoor gerecht maken we deze gevulde avocado met spicy makreel salade. Een heerlijke afwisseling op sushi die je zelf snel op tafel kunt zetten.
Op dit moment bestellen wij regelmatig sushi, nou ja wel eens op zondagavond voor een beetje verwennerij. Naar een sushi restaurant toe gaan is natuurlijk ook een feest! Bestellen wat je wilt. Iedereen heeft uiteindelijk een eigen favoriete sushi roll. Welke sushiroll is jouw favoriet? Zelf ben ik niet zo’n hele pittige eter, maar toch kun je mij heel erg blij maken met de spicy tuna roll. Ook sushi met makreel en paling vind ik heel erg lekker.
Niet zo lang terug maakte ik al de gevulde avocado met spicy tuna salade en ook een spicy tuna poke bowl met 2 soorten tonijn. Oké het allerliefst eet ik wel sushi met rauwe tonijn of rauwe vis. Daar hangt ook een prijskaartje aan. Tonijn blijft uiteindelijk altijd lekker en het is mager, wanneer je tonijn op water eet, en tonijn kan heel gezond zijn. Maar dit kan ook met makreel. Makreel kun je ook in water in huis halen en dit is best wel verantwoord, daarbij is makreel sowieso heel erg gezond! Ik dacht dus; Weet je wat, we maken ook een gevulde avocado met pittige makreelsalade. Een lekkere snelle sushi bite voor thuis. Heel lekker en daarbij vriendelijk voor je portemonnee. De gevulde avocado met spicy makreel salade maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten gevulde avocado met spicy makreel salade voor 2 personen
- 2 avocado’s
- 1 blikje makreel in water
- kwart limoen, alleen de schil is nodig
- 1 eetlepel mayonaise
- handje sesamzaad
- 1 theelepel gembersiroop
- snufje zout
- 1 eetlepel siracha saus, zoals deze
- 1 theelepel mirin rijstwijn, zoals deze
- handje verse koriander

Tips voor de bereiding van de gevulde avocado’s met pittige tonijnsalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaaltje, eetlepel, theelepel, snijplank, scherp mes, rasp

Recept gevulde avocado’s met spicy makreel
Pittige makreelsalade maken
Laat de makreel uitlekken, zodat het vocht eruit is. Maak ondertussen in het schaaltje de basis voor de salade. Meng de mayonaise met de sirachasaus, gembersiroop en de mirin en breng de saus op smaak met een snufje zout. Rasp de schil van de limoen door de saus. Maak de makreelsalade af met de makreel.

Avocado’s vullen met pittige makreel
Snijd de avocado’s met een pittige mes rondom netjes open. Snijd rondom de pit. Zorg er voor dat de avocado’s zacht zijn, zodat je de avocado’s ook lekker kunt uit eten met een lepel. Haal de pit uit de avocado’s. Vul de avocado’s met de pittige makreelsalade. Garneer de avocado’s met het sesamzaad en de fijn gesneden koriander. Eet smakelijk!
Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of bijdragen in de boodschappen dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.
Aziatische recept inspiratie van Foodblog Foodinista
Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens de, pokebowl met hoisin eend, pokebowl met zalm en mango, spingrolls met rivierkreeftjes en mango of ga roerbakken met de rijst met krab!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's