Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade

Deel deze post

Ook zo dol op sushi? Op dit moment bestellen wij regelmatig sushi, nou ja wel eens op zondagavond voor een beetje verwennerij. Maar het uit eten gaan mis ik natuurlijk heel erg hard! Ook even lekker sushi eten, want ik vind die restaurants ook heel toegankelijk met de kinderen. Bestellen wat je wilt. Iedereen heeft uiteindelijk een eigen favoriet hapje en een eigen favoriete sushiroll. Welke sushiroll is jouw favoriet? Zelf ben ik niet zo’n hele pittige eter, maar toch kun je mij heel erg blij maken met de spicy tuna roll. Ook sushi met makreel vind ik heel erg lekker. Niet zo lang terug maakte ik al de gevulde avocado met spicy tuna salade en ook een spicy tuna poke bowl met 2 soorten tonijn. Oké het allerliefst eet ik wel sushi met rauwe tonijn of rauwe vis, maar zo’n feest is het niet altijd. Tonijn blijft uiteindelijk altijd lekker en het is mager, wanneer je tonijn op water eet, en tonijn kan heel gezond zijn. Maar dit kan ook makreel. Makreel kun je ook in water in huis halen en dit best wel verantwoord, daarbij is makreel sowieso heel erg gezond! Ik dacht dus weet je wat! We maken ook een gevulde avocado met pittige makreelsalade. Een lekkere snelle sushi bite voor thuis. Heel lekker en daarbij vriendelijk voor je portemonnee. De gevulde avocado met spicy makreel salade maak je als volgt.

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista
Gevulde Avocado recept met pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Ingrediënten gevulde avocado met spicy makreel salade voor 2 personen

2 avocado’s
1 blikje makreel in water
kwart limoen, alleen de schil is nodig
1 eetlepel mayonaise
handje sesamzaad
1 theelepel gembersiroop
snufje zout
1 eetlepel siracha saus, zoals deze
1 theelepel mirin rijstwijn, zoals deze
handje verse koriander

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de gevulde avocado’s met pittige tonijnsalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaaltje, eetlepel, theelepel, snijplank, scherp mes, rasp

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Recept gevulde avocado’s met spicy makreel

Pittige makreelsalade maken

Laat de makreel uitlekken, zodat het vocht eruit is. Maak ondertussen in het schaaltje de basis voor de salade. Meng de mayonaise met de sirachasaus, gembersiroop en de mirin en breng de saus op smaak met een snufje zout. Rasp de schil van de limoen door de saus. Maak de makreelsalade af met de makreel.

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Avocado’s vullen met pittige makreel

Snijd de avocado’s met een pittige mes rondom netjes open. Snijd rondom de pit. Zorg er voor dat de avocado’s zacht zijn, zodat je de avocado’s ook lekker kunt uit eten met een lepel. Haal de pit uit de avocado’s. Vul de avocado’s met de pittige makreelsalade. Garneer de avocado’s met het sesamzaad en de fijn gesneden koriander. Eet smakelijk!

Aziatische recept inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens de, pokebowl met hoisin eend, pokebowl met zalm en mangospingrolls met rivierkreeftjes en mango of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie