Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - TexMex recepten - Foodblog Foodinista

Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees

Deel deze post

Er zijn van die recepten die eigenlijk niet echt echt een recept zijn, maar meer een idee. Toch wil ik het even delen, want het is namelijk gewoon een heel goed idee! Een gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees of eigenlijk wel stoofvlees dan ook is gewoon heel erg lekker! Mexicaans stoofvlees of dit Spaanse stoofvlees combineert denk ik wel het allerlekkerste door de pittige smaken en omdat het in de bestaande keuken ook veel met avocado gecombineerd wordt. Uiteindelijk is het zo dat je bij het maken van een stoofpotje regelmatig restje over houd. Je kunt deze natuurlijk gewoon nog een keer eten met aardappelpuree, rijst of frietjes. Maar het kan ook een keer anders. Met het vullen van een avocado maak je ook een lunch die een keer anders is. Daarbij is een warme lunch, nu we toch altijd thuis zijn, juist heel erg lekker en je maakt deze gevulde avocado met stoofvlees heel erg makkelijk! Het gerecht is ook nog gezonder dan je boterhammetje, want avocado’s maar ook de basis van de stoofpotjes zijn rijk aan groente. Dus gevarieerd eten is geen probleem. Denk daarbij ook nog even aan de voedselverspilling die je tegen gaat? Kortom: een winnaar! En zo doe je het.

Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - TexMex recepten - Foodblog Foodinista
Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - Warme avocado recepten - Foodinista

Ingrediënten gevulde avocado met stoofvlees voor 2 personen

2 avocado’s
200 gram stoofvlees bereid. Kies bijvoorbeeld voor stoofpotjes met een Mexicaanse of Spaanse basis. Dit combineert goed met de avocado. Het mag natuurlijk ook een vegetarisch stoofpotje zijn.
2 eetlepels creme fraiche
handje geraspte cheddar kaas

Extra: Limoen en koriander voor de garnering en frisse smaken.

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Mexicaans stoofpotje

Spaans stoofpotje met chorizo en paprika recept van foodblog Foodinista

Spaans stoofpotje met Chorizo

Tips voor de bereiding van de gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: ovenschaal, snijplank, lepel, mes

Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - Warme avocado recepten - Foodinista

Recept gevulde avocado’s met stoofvlees

Het stoofvlees heb je al klaar staan. Dit maakte je voor een eerdere maaltijd. Zelf vind ik dit namelijk een echte left-over lunch of een left-over diner. Bij het diner kun je de avocado’s bijvoorbeeld vullen en er dan rijst of nacho chipjes bij eten. Verwarm de oven voor op 210 graden.

Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - Recept van Foodblog Foodinista

Avocado’s grillen

Snijd de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Verdeel de avocado helften over de ovenschaal en vul de avocado’s met stoofvlees naar keuze. Gratineer met creme fraiche en geraspte kaas. Plaats de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Serveer met frisse koriander en limoen. Eet smakelijk!

Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees - Warme avocado recepten - Foodinista

Avocado recepten van Foodblog Foodinista

Meer avocado’s vullen op een originele manier? Gevulde avocado’s zijn een heerlijk lunch recept en een lekkere manier van koolhydraat arm eten. Laat je dan ook inspireren door de volgende recepten.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie