13 jan Gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees
Er zijn van die recepten die eigenlijk niet echt echt een recept zijn, maar meer een idee. Toch wil ik het even delen, want dit recept is gewoon een heel goed idee! Een gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees is heel erg lekker! Mexicaans stoofvlees of dit Spaans stoofvlees combineert denk ik wel het allerlekkerste door de pittige smaken en omdat het in de bestaande keuken ook veel met avocado gecombineerd wordt. Uiteindelijk is het zo dat je bij het maken van een stoofpotje regelmatig restje over houdt.
Wat kun je doen met restjes stoofvlees
Je kunt de restjes stoofvlees natuurlijk gewoon nog een keer eten met aardappelpuree, rijst of frietjes. Maar het kan ook anders. Met het vullen van een avocado maak je ook een lunch die een keer anders is. Daarbij is een warme lunch, nu we toch altijd thuis zijn, juist heel erg lekker en je maakt deze gevulde avocado met stoofvlees heel erg makkelijk! Het gerecht is ook nog gezonder dan je boterhammetje, want avocado’s maar ook de basis van de stoofpotjes zijn rijk aan groente. Dus gevarieerd eten is geen probleem. Denk daarbij ook nog even aan de voedselverspilling die je tegen gaat? Kortom: een winnaar! En zo maak je het gevulde avocado recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gevulde avocado met stoofvlees voor 2 personen
- 2 avocado’s
- 200 gram stoofvlees bereid. Kies bijvoorbeeld voor stoofpotjes met een Mexicaanse of Spaanse basis. Dit combineert goed met de avocado. Het mag natuurlijk ook een vegetarisch stoofpotje zijn.
- 2 eetlepels creme fraiche
- geraspte cheddar kaas
Extra: Limoen en koriander voor de garnering en frisse smaken.
Tips voor de bereiding van de gevulde avocado met Mexicaans stoofvlees
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- ovenschaal
- snijplank
- lepel
- mes
Recept gevulde avocado’s met stoofvlees
Het stoofvlees heb je al klaar staan. Dit maakte je voor een eerdere maaltijd. Zelf vind ik dit namelijk een echte left-over lunch of een left-over diner. Bij het diner kun je de avocado’s bijvoorbeeld vullen en er dan rijst of nacho chipjes bij eten. Verwarm de oven voor op 210 graden.
Avocado’s grillen
Snijd de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Verdeel de avocado helften over de ovenschaal en vul de avocado’s met stoofvlees naar keuze. Gratineer met creme fraiche en geraspte kaas. Plaats de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Serveer met frisse koriander en limoen. Eet smakelijk!
Avocado recepten van Foodblog Foodinista
Meer avocado’s vullen op een originele manier? Gevulde avocado’s zijn een heerlijk lunch recept en een lekkere manier van koolhydraat arm eten. Laat je dan ook inspireren door de volgende recepten.
- Vul je avocado’s met gemengde kaas en noten.
- Dol op sushi? Dan zijn deze avocado’s een heerlijke en snelle lunch! Maak gevulde avocado met spicy tuna salade.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's