
04 nov Gevulde avocado met geitenkaas en honing
Regelmatig is het te veel en dan blijft er eten over bij de boodschappen van het avondeten. Een restjes geitenkaas, honing hebben we altijd in huis of avocado’s blijven liggen. Zoals ook deze keer. Eigenlijk is het geen probleem, want dan houd ik direct iets lekkers over voor de lunch. Dan maak ik gevulde avocado’s, zoals dit recept voor gevulde avocado met geitenkaas en honing uit de oven. Gegratineerde avocado’s uit de oven zijn heerlijk! Voor de avocadoliefhebber blijft een avocado vullen heerlijk! Dit doe ik dan ook voor de lunch. Bijna koolhydraatarm eten en even geen brood en crackers.
Gevulde avocado recepten
Gevulde avcoado’s maakte ik al eerder. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sushi avocado met spicy tuna of de avocado gevuld met eiersalade met zalm. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of misschien ook wel als voorgerecht voor een feestelijk diner. Ik heb weer zo’n leuk recept voor een gevulde avocado. De gegrilde gevulde avocado met geitenkaas en honing. Deze gevuld avocado maak je als volgt en is heerlijk als variatie op je doorsnee lunch.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gevulde avocado met geitenkaas en honing voor 4 halve avocado’s
- 2 half zachte avocado’s
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 ml Griekse yoghurt
- handje verse basilicum
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel olijfolie
- snufje peper en zout
- 1/4 theelepel oregano
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Tips voor de bereiding van de gevulde avocado met geitenkaas en honing
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor de ovenschotel
- ovenschaal
- snijplank
- mengschaal
- lepel
- mes en een hakmolen is makkelijk
Recept Gevulde avocado’s met geitenkaas en honing
Vewarm de oven voor op 200 graden
Geitenkaasvulling maken voor de avocado’s
Meng in een schaal de yoghurt met de geitenkaas. Prak dit met een vork tot één geheel. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Meng ook de helft van honing door de kaas. Mix de fijn gesneden basilicum en oregano door de kaasmix. Meng de amandelen door de kaas.
Avocado’s vullen
Snijd de avocado’s door de helft. Vul de avocado’s met de geitenkaas. Bedruppel de avocado’s met de geitenkaasvulling met olijfolie en de helft van de honing, zodat avocado’s mooier grillen. Plaats de avocado’s in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Eet smakelijk!
Meer ovenschotel recepten van Foodinista?
Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.
- Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
- Of een vegetarische stamppot met geitenkaas, zoals de rode kool stamppot met appel en geitenkaas.
- Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's