Kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise - Foodinista

Kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise

Deel deze post

Een nieuw idee als voorgerecht bij het kerstmenu, welke je ook goed als maaltijdsalade kunt eten en zelfs mee kunt nemen naar je werk in een Mepal lunchbox, maar deze keer maken we er een mooie kip cocktail van in een cocktailglas, zodat je de kip cocktail met mango, avocado en peper mayonaise zo kunt opdienen. Maar houd je van een frisse salade overdag dan kun je dit kiprecept ook zeker opslaan. Van twee cocktails kun je één maaltijdsalade maken. Zo simpel kan het zijn.

Chicque cocktail als voorgerecht

Je bent misschien al wel bekend met de garnalencocktail die we tijdens de feestdagen veelvuldig op tafel zetten? Niet iedereen kan alleen tegen schelpdieren en zeevruchten dus afwisseling, zoals bijvoorbeeld met kip kan welkom zijn. Dan is dit recept met kip, mango en avocado een leuke afwisseling. Daarbij is een kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise een frisse en pittige verrassing waarbij als start direct de smaak papillen worden geprikkeld en de lunch of het diner ook wel echt is begonnen. De kip cocktail maken? Dit is het kip cocktail recept.

Kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise - Foodinista.nl

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise voor 4 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 1/4 komkommer
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels pepermayonaise
  • snufje zout

Extra ingrediënt

  • toastjes
  • brood

Tips voor de bereiding van de kip cocktail

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Klaarzetten in de keuken voor het bereiden van kip cocktail

Kip cocktail met mango, avocado en pepermayonaise - Foodinista

TIP! KIES VOOR HET SERVEREN VAN DE KIPCOCKTAIL VOOR MOOIE COCKTAILGLAZEN DAN ZIET DE KIP COCKTAIL ER DIRECT FEESTELIJK UIT

Kip cocktail recept met mango, avocado en peper mayonaise

Kook water met een snufje zout. Wanneer het water kookt dan zet je de verhitting uit. Pocheer de kip in het hete water voor ongeveer 20 minuten.

Kip cocktail ingrediënten voorbereiden

Schil de mango en snijd de mango in blokjes. Snijd de avocado door de helft en haal uit de schil snijd de avocado in blokjes. Schil de komkommer en snijd ook de komkommer in blokjes. Meng deze ingrediënten in een schaal. Pluk de ijsbergbladen en spoel deze schoon. Verdeel de ijsbergsla over de cocktailglazen. Haal de kip uit de pan en pluk deze met een mes en vork uit elkaar en laat de kip afkoelen.

Kip cocktail opmaken en opdienen

Verdeel over de ijsbergsla de helft van de mango, avocado en komkommer mix. Bewaar een aantal stukjes kip apart. De overige kip meng je met de pepersaus. Verdeel de kip over de groente en fruitmix. Herhaal beiden nog een keer. Maak de cocktail af met de laatste stukjes kip en een blaadje peterselie. Serveer de kip cocktail met toastjes of geroosterd brood.

Nog een voorgerecht bekijken voor de feestdagen? Bekijk dan de gin tonic garnalen cocktail eens.

Geen reactie's

Geef een reactie