02 mrt Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 9
Nieuwe week en tijd voor een nieuw gevarieerd en makkelijk weekmenu. Zelf kijk ik er naar uit dat ik woensdag voor een week naar Boedapest ga. Op de planning staat niet veel koken, als ik heel eerlijk ben, maar wel veel genieten! Er zijn zo veel nieuwe restaurants dat mijn lijstje heel lang is. Mijn restauranttips en andere leuke tips voor Boedapest kun je binnenkort terug vinden op de blog. Natuurlijk weet ik dat niet iedereen vakantie gaat vieren en daarom komt er gewoon een weekmenu online met inspiratie voor de dagen dat je deze week de keuken in gaat! Ook vrijdag, als ik aan het vakantie vieren ben, komt er gewoon een weekmenu online. Veel lekkers in dit weekmenu, zoals een pasta in limoncellosaus, snelle en simpele chocolademousse en de lekkerste goed gevulde frittata. Lees mee in dit gevarieerd en makkelijk weekmenu. Wist je trouwens dat het volgende week vegetarische week is? Dan doen we gewoon aan mee op de blog en ook in het gevarieerd en makkelijk weekmenu deel ik 7 vegetarische gerechten met je.
Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 9
Maandag – Zomerse erwtensoep met munt
We starten de week met een vitamineboost! Geen winterse erwtensoep meer, want de zon komt eraan, maar een beetje een gezonde mix. Een zomerse frisse erwtensoep met courgette en munt. En we weten allemaal groen staat voor de vitamines! Een reden om van deze frisse erwtensoep een grote pan vol te maken, zodat je voor later in de week ook een left-over hebt voor nog een maaltijd of als oppepper op het werk.
Dinsdag – Couscoussalade met halloumi
Met zonniger weer en minder kou vind ik het ook wel weer tijd voor een couscoussalade. Eén van mijn favoriete makkelijke maaltijden. Natuurlijk is het nog steeds winter dus we eten de couscoussalade met onder andere een warm halloumikaasje en en diverse groente.
Woensdag – Frittata met aubergine en feta
Met een frittata kun je veel variëren, maar deze frittata is een echte stevige avondmaaltijd! De frittata, ook wel ovenomelet, is gevuld met aardappeltjes, aubergine en feta. Natuurlijk gaan daar ook nog kruiden en smaakmakers bij. Deze ovenschotel is alleen zo simpel en lekker dat je het een keer moet maken. Oh ja heb je en stukje over? Heerlijk! Dat kan de volgende dag mee in de lunchtrommel.
Donderdag – Maaltijd eiersalade
Heb je nog zomerse erwtensoep over? Lekker! Maak dan deze grove eiersalade voor op een broodje erbij en snel en simpel staat er een lichte avondmaaltijd op tafel. Heb je nog over? Bewaar de eiersalade dan voor de lunch. Fris met een salade of voor tussen een sandwich.
Vrijdag – Pasta met saffraan en limoncello
Verwennerij op vrijdagavond! En dit gerecht staat ook nog heel snel op tafel. Je maakt een verwenpasta, waarvan twee ingrediënten echte luxe zijn. Smullen van de pasta in limoncello en saffraansaus.
Zaterdag – Ontbijtovenschotel met banaan en chocolade
Goedemorgen verwenontbijt! We starten de dag met een goed gevulde ontbijtovenschotel. Snel en simpel gemaakt voor een drukke weekenddag, maar absolute verwennerij met banaan, chocolade, pindakaas. Kort samengevat alles wat lekker is en wat voor een fitte start zorgt van het weekend.
Zondag – Snelle chocolademousse
Het weekend sluiten we feestelijk af met deze heerlijke gezouten caramel chocolademousse, die je en het is echt waar, in twintig minuten op tafel kunt zetten! Dat maakt dit verwenrecept toch wel extra feestelijk en oké gevaarlijk.
Geniet van je week!
Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's