25 dec Snelle pasta met saffraan en limoncello
Op de eerste kerstdag op zoek naar een snel recept met ingrediënten die je waarschijnlijk voor je kerstdiner al in huis hebt? Ga je Italiaans dineren en zoek je nog een extra gerecht als bijgerecht of tussengerecht dan is de snelle pasta met saffraan en limoncello echt heerlijk! Simpel en snel gemaakt dat is ook een voordeel en de ingrediënten zijn natuurlijk heel erg luxe. De pasta combineert perfect met een visgerecht, zoals zalm of scampi, maar ook als tussengerecht, voor als je vervolgens een vleesgerecht gaat serveren. Dan zijn veel bijgerechten niet nodig.
Ingrediënten pasta met saffraan en limoncello voor 4 personen
- 300 gram verse pasta, ik gebruikte tagliatelle
- 50 ml limoncello
- 25 gram roomboter
- klein handje verse basilicum en extra voor de garnering
- halve theelepel saffraan
- 1 eetlepel geraspte parmezaan en extra voor de garnering
- Snufje peper en snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de pasta met limoncello en saffraan
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2 pannen, snijplank, mes, vergiet, spatel, pastatang
Recept pasta met saffraan en limoncello
Kook als eerste de pasta volgens de verpakking met de olijfolie en een snufje zout en maak ondertussen de saus.
Smelt in de pan de roomboter. Snijd ondertussen de basilicum fijner. Meng de basilicum voor 1 minuut door de boter en ook de saffraan en peper. Blus af met de limoncello. Laat de saus nog drie minuten pruttelen op een lage temperatuur en rasp de kaas er doorheen. Deze smelt. Giet de pasta goed droog af en meng deze vervolgens met behulp van de pasta tang door de saus.
Serveer de pasta en garneer met extra basilicum en kaas.
Meer pastarecepten inspiratie?
Ook een liefhebber van pasta? Wat dacht je van:
* Een pasta met scampi’s?
* Een snelle en simpele pasta me krab.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's