Couscoussalade met halloumi recept van Foodblog Foodinista

Couscoussalade met halloumi

Deel deze post

Halloumi, wat kun je er eigenlijk mee? Halloumi is de ideale kaas om te grillen en te bakken. Zo maakte ik eerder barbecuespiesen met halloumi. Natuurlijk perfect voor als je zelf vegetarisch bent en wilt barbecueën met een bite. Alleen zou ik deze barbecuespiesen met halloumi sowieso een keer maken, want het is gewoon een heel leuk variatierecept met halloumi en voor op de barbecue. Smelt de halloumi kaas dan niet, wanneer je de kaas gaat grillen? Nee dit oosterse kaasje smelt niet. Deze keer grilde ik ook weer halloumi kaas alleen dan in een ander gerecht. Deze keer geen tijd voor de barbecue, want we gingen op vakantie! Voordat ik op vakantie ga eten wij ook altijd de koelkast leeg en zo lag ook deze halloumi er nog in. Eigenlijk heb ik altijd een voorraadje in huis, want halloumi is lang houdbaar. Even snel grillen en nog een gezond recept maken. Zo maakte ik deze snelle couscoussalade met halloumi, courgette en kruiden. Lekker!

Couscoussalade met halloumi recept van Foodblog Foodinista

Benodigdheden couscoussalade met halloumi kaas voor 2 personen

100 gram Couscous
1 blok halloumi kaas
halve courgette
handje rozijnen
3 gedroogde tomaatjes
klein handje verse munt
snufje gerookte paprikapoeder
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de couscoussalade met halloumi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: steelpan met deksel, lepel, grillpan, barbecuetang, snijplank, mes

Zo maak je de couscoussalade met halloumi

Maak de couscous, zoals op de verpakking aangegeven. Met water, een snufje zout en als deze droog en plakkerig is meng er dan een theelepel olijfolie doorheen.

Snijd de courgette en de halloumi in plakken. Smeer de grillpan in met olijfolie. Verhit de grillpan op een middelhoge temperatuur. Grill in de grillpan de courgette en de halloumi aan beiden kanten goudbruin. In ongeveer acht minuten zijn beiden klaar. Vier minuten per kant.

Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng de tomaatjes, rozijnen, munt, paprikapoeder en peper door de couscous. Verdeel de couscous over de borden of een schaal. Verdeel de courgette en de halloumi over de couscous. Garneer eventueel de couscoussalade met halloumi nog af met extra verse munt en koriander.

Meer couscousrecepten maken? Wellicht inspireren de volgende recepten je ook:

* Maak een parelcouscoussalade met geroosterde courgette en ei.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar een oosterse stoofschotel met couscous salade is heerlijk!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en couscousrecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

// ]]>

Geen reactie's

Geef een reactie