Gevarieerd en makkelijk weekmenu 2 met pompoen ovenschotel recept

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 2

Deel deze post

Afgelopen week zijn we gestart met het gevarieerd en makkelijk weekmenu. Deze week gaan we daar mee verder voor meer recepten inspiratie! Een winters menu met gevariëerde recepten voor een gezonde en lekkere voeding. Bij koud weer wil je soms stevigere maaltijden die staan deze week op de planning in het gevarieerd en makkelijk weekmenu, maar ook weer gerechten voor een fijn ontbijt in het weekend, een goede start van de dag mag tenslotte niet ontbreken en een salade voor bij de borrel of de lunch. Wat dacht je van gevulde paprika’s, tonijnsalade met appel of een pompoenschotel uit de oven.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 2

Maandag – Gevulde paprika met quinoa en feta

Gevulde paprika met quinoa en feta recept van foodblog Foodinista

De week starten we licht en gezond met het recept voor gevulde paprika met feta en quinoa. Ze zien er alleen al heel vrolijk uit, maar zijn ook nog eens heerlijk en gezond! Vol vitaminen en vezels. Een goed en makkelijk vegetarisch begin van de week.

Dinsdag – Erwtensoep

Stevige erwtensoep recept Foodinista


Dag 2 van de week gaan we voor een stevige erwtensoep die je natuurlijk helemaal zelf maakt! Geen tijd op dinsdag? Geen probleem, dan maak je de erwtensoep in het weekend, wanneer je waarschijnlijk iets meer thuis bent. Tip! Maak direct een grote portie, zodat je bijvoorbeeld de helft kunt invriezen of het nog een keer kunt eten deze week.

Woensdag – Aubergine en mozarella taartjes

aubergine mozzarella taartje recept skinny pizza foodblog Foodinista

Na de erwtensoep weer een lichtere maaltijd die je ook simpel en snel op tafel zet. Wellicht is woensdag bij jou ook een drukke dag met activiteiten van de kinderen en dan schuif je deze auberginetaartjes zo in de oven. Mij doen ze ook nog denken aan pizza, maar dan met veel minder koolhydraten en meer vezels.

Donderdag – Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

Ovenschotels zijn als je het mij vraagt altijd een goed idee! In de herfst en winter kunnen we genieten van pompoen en in dit ovenschotel recept is pompoen de ster.

Vrijdag – Turks brood pizza recept

Pide pizza recept

Friday night, pizza night! En we schuiven de pide pizza’s heel simpel in de oven, maar maken deze met verse ingrediënten op een Turks brood. Ook leuk om samen met de kindren de pizza te maken!

Zaterdag – Frittata met ham en kaas

Recept voor ovenomelet met ham, kaas en champignons van foodblog Foodinista

Start de dag met een goed en stevig ontbijt en schuif het ovenomelet met kaas en ham in de oven. Een goed ontbijt, maar ook heerlijk voor de lunch of als simpel diner op een drukke zaterdag.

Zondag – Tonijnsalade met appel

Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Tijd voor een zondagmiddag borrel of gewoon lekker voor de lunch? Maak dan zelf je eigen salades en smeerseltjes, zoals het recept voor tonijnsalade met appel. Fris en met vitamine die we wel kunnen gebruiken in de winter. Maak direct een grote portie dan heb je ook voor de aankomende week een frisse tonijnsalade voor op brood of een cracker.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie