Gevulde paprika met quinoa en feta recept van foodblog Foodinista

Gevulde paprika met quinoa en feta

Deel deze post

Qua quinoa heb ik helemaal niet trend gevoelig en komt het bij ons zelfden op tafel. Al is het wel zo dat ik iedere denk als ik het bij iemand anders eet: Lekker, goede beet, moet ik vaker eten. Naast de quinoakoekjes die al lange tijd op de blog staan komt het er eigenlijk nooit van. Stom, want quinoa is vezelrijk en zorgt voor een beetje variatie op het menu. Vaker doen dus. Nu was het zo ver. In plaats van de paprika’s te vullen met bijvoorbeeld couscous koos ik deze keer voor gevulde paprika met quinoa en feta en dat is dus een absolute aanrader! Hoe en wat je deze gevulde paprika’s maakt? Dat deel ik nu natuurlijk met je.

Gevulde paprika met quinoa en feta voor 2 personen

  • 2 groene paprika’s
  • 150 gram quinoa
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje peterselie
  • snufje peper
  • 1 bosui
  • teentje knoflook

Eet de gevulde paprika met quinoa en feta met een frisse salade.

Tips voor de bereiding van de gevulde paprika’s

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 35 minuten
Benodigdheden: snijplank, steelpan, ovenschaal, lepel, mengschaal, mes, knoflookpers

Variëren? Maak dan ook eens deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Superfoods, supplementen en natuurvoeding
Gevulde paprika met quinoa en feta recept van foodblog Foodinista

Gevulde paprika met quinoa en feta recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten er uit. Leg paprika’s in de ovenschaal en bedruppel de paprika’s met olijfolie. Plaats de paprika’s in de oven voor vijftien minuten op 200 graden.

Maak ondertussen de quinoa volgens de verpakking, maar kook deze in de groentebouillon voor meer smaak.

Snijd ondertussen de bosui fijn, knijp de knoflook fijn, snijd de peterselie fijn, snijd de feta in blokjes. Bewaar een beetje peterselie apart en meng verder alles door elkaar met een snufje peper. Als de quinoa klaar is kan deze er na afgieten bij. Haal de paprika’s uit de oven. Vul de paprika’s met de quinoasalade. Plaats de gevulde paprika’s nog tien minuten in de oven op 180 graden. Garneer vervolgens de gevulde paprika’s met frisse peterselie.

Meer gevulde paprika recepten?

Maak ook eens deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehaktgevulde paprika’s met tonijn of gevulde paprika’s met chorizo.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie