
10 sep Ovenomelet met ham, kaas en champignons
Een simpel omelet kan zo lekker zijn. WIl je garantie voor een perfect omelet? Dan maak je dit omelet met ham, kaas en champignons in de oven. Het ideale aan een omelet vind ik is dat een omelet nooit verveelt. Of je een omelet nu als een stevig ontbijt eet, met brood als een lunch of als avondeten met een salade je hebt altijd een gevarieerde en stevige budgetmaaltijd die je op tafel kunt zetten. Gezond is een omelet ook nog en een koolhydraatarme maaltijd. Het ovenomelet met ham, kaas en champignons maak je als volgt en snel en simpel.
Ingrediënten voor de ovenomelet met ham, kaas en champignons voor 4 personen
- 6 eieren
- 150 gram hamblokjes
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 150 gram champignons
- handje verse bieslook
- 1 ui
- 50 ml melk
- 2 eetlepels paneermeel
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de ovenomelet met ham en kaas
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten voorbereiding en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, snijplank en mes of hakmolen, garde, maatbeker, ovenschaal
Recept ovenomelet met ham, kaas en champignons
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vulling voor het ovenomelet maken
Klop de eieren met de melk goed los in ongeveer twee minuten. Snipper vervolgens de ui en de bieslook. Meng deze door het ei. Meng ook de hamblokjes en de helft van de kaas door de eieren. Snijd de champignons in plakjes en meng deze door de eieren. Meng door het omeletmengsel als laatste nog een snufje peper en zout.
Ovenomelet in de oven
Smeer de ovenschaal in met olijfolie, zodat het omelet gaat bakken en ook niet te veel gaat plakken. Giet vervolgens het omelet in de ovenschaal. Gratineer het ovenomelet met de tweede helft van de kaas en het paneermeel. Plaats het ovenomelet met ham, kaas en champignons in de oven voor 25 minuten.
Recepten voor omeletten en frittata’s
Nog een ovenomelet maken? Maak dan een goed gevuld boerenomelet uit de oven of deze heerlijke frittata met chorizo!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Paul
Geplaatst op 16:01h, 14 februariOok lkkr uit de SlowCooker
admin
Geplaatst op 11:49h, 16 februariLeuk om te lezen, maar dat kan ook zeker!