aubergine mozzarella taartje recept skinny pizza foodblog Foodinista

Aubergine mozzarella taartje – Aubergine pizza koolhydraat-arm recept

Deel deze post

Voor pizza kun je mij wakker maken, heerlijke mozzarella met tomaat en groente. Wanneer je graag pizza eet dan kun je ook kiezen voor een koolhydraat-arme pizza of recept met pizza ingrediënten. Een aubergine mozzarella taartje met pizza ingrediënten. Het Aubergine mozzarella taartje met pizza ingrediënten. Even lekker, maar gezonder en en slanker. Door het beleg te bereiden had ik eigenlijk mijn doel te bereikt voor het bereiken van de pizza smaken en slanker genieten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

TIP! Aubergine liefhebber? Dan is dit aubergine recept misschien ook iets voor jou? Grill eens deze aubergine steak op de barbecue.

Ingrediënten aubergine mozzarella taartje voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 4 cherrytomaatjes
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookolie (anders knoflook en olie en hier het brood mee insmeren)
  • 1 champignon
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas

TIP! Voor erbij een frisse salade en dan heb je een complete gezonde en slanke maaltijd.

Tips voor het aubergine mozzarella taartje

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, kleine braadslede, bakpapier, lepel

Recept aubergine mozzarella taartje

Verwarm de oven voor op 200 graden om te beginnen.

Aubergine bereiden

Snijd de aubergine in 6 plakken (ook de buitenkant dit wordt de bovenste laag). Leg deze tussen keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen. Zo gaat het meeste vocht eruit. Laat de aubergine ongeveer 15 minuten rusten.

Tomatensaus -pesto zelf maken

Start met het maken van de pesto met gedroogde tomaatjes en olijfolie. Meng deze in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pesto.

Pizza topping maken

Snijd de tomaatjes in 4 plakjes per Cherry tomaat, snijd ook de champignon in plakjes en doe hetzelfde met de mozzarella. Smeer de plakken aubergine in met de knoflookolie en tomatenpesto (aan 1 kant). De grootste plakken mogen onderop. Bedek de aubergine met de Cherry tomaatjes en de helft van de mozzarella. Stapel de volgende plakken aubergine erop en verdeel hier de champignons en de tweede helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas op. Dek het af met de ronde plakken aubergine die de buitenkant waren.

Koohydraatarme aubergines grillen

Plaats de aubergine taartjes op de ovenschaal en leg de crostini´s erbij. Twintig minuten afbakken en grillen op 200 graden en klaar zijn de auberginetaartjes. Zo heb je een leuke variatie op je pizza en eet je koohydraatarm.

Recept van Foodblog Foodinista

Verder kijken? En vind je dit recept interessant? Dan zijn deze recepten misschien ook wel iets voor jou?

Geen recepten missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

1Reactie
  • Elize
    Geplaatst op 10:04h, 07 oktober

    De combi van aubergine en mozzarella (en tomaat) blijft altijd heerlijk! De Parmigiano de melanzane is mijn favoriet in Rome :)

    Leuk zo, een taartje ervan :)

Geef een reactie