aubergine mozzarella taartje recept skinny pizza foodblog Foodinista

Aubergine mozzarella taartje

Deel deze post

Voor pizza kun je mij wakker maken (dat heb ik zojuist niet lekker geschreven), maar het zijn ook ware koolhydraatbommen en stiekem gaat het mij eigenlijk om de heerlijkheden op de pizza. Resultaat een bijna pizza skinny versie. Het Aubergine mozzarella taartje met pizza ingrediënten. Net zo lekker, zeker wel. Door het beleg te bereiden had ik eigenlijk mijn doel te bereiken en ook mijn vriend bleef maar zeggen hoe lekker het is. Dus een succes!

Ingrediënten aubergine mozzarella taartje voor 2 personen

1 aubergine
4 cherrytomaatjes
10 gedroogde tomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel knoflookolie (anders knoflook en olie en hier het brood mee insmeren)
1 champignon
1 bol mozzarella
1 afbakpistolet

Tips voor het aubergine mozzarella taartje

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, kleine braadslede, bakpapier, lepel

Recept aubergine mozzarella taartje

Verwarm de oven voor op 200 graden om te beginnen.

Snij de aubergine in 6 plakken (ook de buitenkant dit wordt de bovenste laag). Leg deze tussen keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen. Zo gaat het meeste vocht eruit. Laat ze ongeveer 15 minuten rusten.

Start met het maken van de pesto met gedroogde tomaatjes en olijfolie. Meng deze in de keukenmachine of met de staafmixer tot een pesto substantie.

Snij vervolgens de tomaatjes in 4 plakjes per Cherry tomaat, snij ook de champignon in plakjes en doe het zelfde de mozzarella. Voor de crostini´s snij de pistolet in 4 lange stukken en besmeer deze met knoflookolie.

Het stapelen. Smeer de plakken aubergine in met de tomatenpesto (aan 1 kant). De grootste plakken mogen onderop. Bedek deze met de Cherry tomaatjes en de helft van de mozzarella. Stapel de volgende plakken aubergine erop en verdeel hier de champignons en de tweede helft van de mozzarella op. Dek het af met de ronde plakken aubergine die de buitenkant waren.

Plaats de auberginestapeltjes op de ovenschaal en leg de crostini´s erbij. Twintig minuten afbakken en grillen op 200 graden en klaar zijn de auberginetaartjes.

Geen recepten missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Verder kijken? En vind je dit recept interessant? Dan zijn deze recepten misschien ook wel iets voor jou?
* Zelf pizza’s maken van Turks brood
* Pizza hapjes maken op courgette.
* Vul een courgette met feta en gril deze in de oven.

1Reactie
  • Elize
    Geplaatst op 10:04h, 07 oktober

    De combi van aubergine en mozzarella (en tomaat) blijft altijd heerlijk! De Parmigiano de melanzane is mijn favoriet in Rome :)

    Leuk zo, een taartje ervan :)

Geef een reactie