Pide pizza recept

Pide Pizza Prosciutto recept met pesto en mozzarella

Deel deze post

Zelf pizza maken kan op zoveel manieren en wij hadden er weer eens trek in! Deze keer Pide Pizza – een pizza bakken van Turks brood-. Even geen echte pizzabodem, maar vervanging door het budget pide brood. Naast als lunch of diner kun je deze pizzapunten ook serveren als borrelhapje. Zo’n pide pizza prosciutto met pesto en mozzarella gaat er altijd wel in natuurlijk! Zo pide pizza poscuitto recept maak je gelukkig ook nog eens heel makkelijk.

Pizza recept een beetje anders

De pizza is net even anders door het luchtige brood, de bodem is van een pide brood. Een simpel gerecht en je hebt een pide pizza. Een leuk pizza recept om met de kinderen te maken, want kinderen kunnen de pizza zelf makkelijk beleggen. De pizza prosciutto is het bij ons geworden, maar natuurlijk kun je er lekker opdoen wat je zelf wilt. Dat is nu net het leuke van dit simpele pizza recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor pide pizzz’s met prosciutto of serranoham voor 4 personen

  • 2 medium pides (alleen grote pide mogelijk dan is 1 pide voldoende)
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels passata
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 12 Cherry tomaatjes
  • 4 plakken serranoham
  • 2 eetlepels olijfolie (spray en anders smeren met kwast)
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Tips voor de pide pizza

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 15 minuten als pizza’s in één keer in de oven gaan ben je zo klaar. Met dit pizzarek gaat het super simpel.
Benodigdheden: Snijplank, broodmes, mes, lepel, bakpapier, pizzarek of bakplaat

Pide pizza recept 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Start met de doormidden snijden van de pides, zodat je 4 pizzabodems hebt. Smeer of spray het brood in met olijfolie en passata.

Topping voor de pide pizza

Snijd de mozzarella, cherry tomaatjes en gedroogde tomaatjes in plakjes, stukjes enzovoorts en verdeel deze over de pizzabodems. Verdeel in spetters de pesto over de pizza’s en rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de pizza’s.

Pide pizza’s bakken

Plaats de pizza’s nu 15 minuten in de oven op 175 graden. Top de pizza’s na het bakken in de de oven af met de Italiaanse ham, basilicum en de overige Parmezaanse kaas. Op tafel die pizza’s!

TIP! Heb je het recept voor deze Turkse pide pizza bakken op de barbecue ook al gezien?

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie