Pide pizza recept

Pide Pizza Prosciutto recept

Deel deze post

Zelf pizza maken kan op zoveel manieren en wij hadden er weer eens trek in! Deze keer Pide Pizza. Even geen echte pizzabodem, maar vervanging door het budget pide brood. Lekker snacken. Naast als lunch, diner ook heel smakelijk als borrelhapje. De pidepizza na het bakken in kleine puntjes snijden.

De pizza is net even anders door het luchtige brood, de bodem is van een pide brood. Een simpel gerecht en je hebt een pide pizza. Een leuk pizza recept om met de kinderen te maken, want kinderen kunnen de pizza zelf makkelijk beleggen.

De pizza prosciutto is het bij ons geworden, maar natuurlijk kun je er lekker opdoen wat je zelf wilt. Dat is nu net het leuke.

Ingrediënten voor pide pizzz’s met prosciutto of serranoham voor 4 personen

2 medium pides (alleen grote pide mogelijk dan is 1 pide voldoende)
2 bollen mozarella
2 eetlepels pesto
10 gedroogde tomaatjes
12 Cherry tomaatjes
4 plakken serranoham
2 eetlepels olijfolie (spray en anders smeren met kwast)
40 gram Parmezaanse kaas

Tips voor de pide pizza

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 15 minuten als pizza’s in één keer in de oven gaan ben je zo klaar. Met dit pizzarek gaat het super simpel.
Benodigdheden: Snijplank, broodmes, mes, lepel, bakpapier, pizzarek of bakplaat

Pide pizza recept 

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Start met de doormidden snijden van de pides, zodat je 4 pizzabodems hebt.
Smeer of spray het brood in met olijfolie.
Snij de mozarella, cherry tomaatjes en gedroogde tomaatjes in plakjes, stukjes enzovoorts en verdeel deze over de pizzabodems.
Verdeel in spetters de pesto over de pizza’s en rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de pizza’s.

Plaats de pizza’s nu 15 minuten in de oven op 175 graden

Top de pizza’s na de oven af met de serranoham, basilicum en de overige Parmzaanse kaas. Op tafel die pizza’s!

Meer kidsproof recepten maken? Kijk dan eens rond bij Foodinista loves kids!

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie