Gevarieerd en makkelijk weekmenu met lentethema recepten Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 14

Deel deze post

De lente is officieel begonnen en ik denk jij daar even veel van geniet als ik. Sowieso kijken we er al weer even naar uit, maar het kan dan wel lente zijn, het weer is daarbij natuurlijk een grote toevoeging. Dat zorgt ook weer voor lekkere lenterecepten. Wellicht heb jij een barbecue in de planning staan, wil je met dit weer niet te lang de keuken in of juist wel om van alles zomers te creëren. In dit geval heb ik weer een gevarieerd en makkelijk weekmenu samengesteld met bijvoorbeeld een creatief borrelhapje voor na het werk, biefstukspiesen voor op de barbecue en een zomers dessert om het weekend mee af te sluiten.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 14

Maandag – Italiaanse tomaten roomsoep

Italiaanse tomatenroomsoep recept van foodblog Foodinista

We starten de week weer fris met een snel en simpel soepje. Zoals deze zelfgemaakte tomaten roomsoep vol groente en heerlijke kruiden. Mijn aanrader? Maak een grote pan dan heb je doordeweeks ook nog een heerlijk kopje tomatensoep klaar staan.

Dinsdag – Ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes

Ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes foodblog Foodinista

Een echt fris lenterecept dat is deze simpele en snelle ovenschotel met gepaneerde kabeljauw, wat echt heel simpel is en gezonder dan voorgepaneerd, en daarbij heerlijke gegrilde worteltjes.

Woensdag – Frisse kipkerriekersenquiche

Recept voor kipkerriekersenquiche van Foodblog Foodinista

Een frisse en pittige quiche? Dit recept voor de frisse quiche met kip, kerrie en kersen heb ik nog uit mijn studenten tijd, maar wij vinden de variatie nog steeds heel erg lekker. Deze quiche past door het fruit vooral heel goed bij de lente. En blijft er iets over? Dan heb je geluk, want deze quiche is natuurlijk ook heerlijk in de lunchbox.

Donderdag – Pasta met witte asperges en geitenkaas

Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas foodblog Foodinista

Asperges! Die moeten eigenlijk in de lente wel op het menu staan. Binnen twintig minuten serveer jij dit heerlijke aspergegerecht met pasta in geitenkaas. Dit recept is met witte asperges, maar op de blog kun je ook een heerlijke variatie vinden met groene asperges.

Vrijdag – Borrelen met ravioli uit de airfryer en tomatendip

Ravioli uit de airfryer met tomatendip recept van foodblog Foodinista

Vrijdag is borreltijd na een week werken zijn we daar wel aan toe. En wil je een verrassend recept maken voor bij de borrel? Probeer dan eens deze ravioli uit de airfryer met een tomatendip. Succes gegarandeerd en de pasta wordt lekker knapperig.

Zaterdag – Biestukspiesen met garnalenboter van de barbecue

Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Het beloof weer prachtig weer te worden en dan denk ik aan barbecueweer! Een recept tip voor op de barbecue, maar smaakt uit de grillpan even goed, de biefstukspiesen met garnalenboter. Een surf en turf van de barbecue.

Gratis summer goodiebag bij besteding vanaf EUR 100

Zondag – Custard met zomerfruit

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Heerlijk het weekend afsluiten met een zomers dessert. Steeds meer fris zomerfruit is verkrijgbaar en dat is de perfecte combinatie voor deze lentecustard met zomerfruit.

Meer recepten en een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie