Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas foodblog Foodinista

Spaghetti met asperges en geitenkaas

Deel deze post

Een geitenkaasje met kruidenspread. Ook lekker als smeersel, maar het kan ook in een warm recept. Alleen ik kwam tot het idee, mede door mijn eerdere asperge geitenkaas salade, dat asperges en geitenkaas in dit seizoen een heerlijke combinatie. Ik maakte dan ook met de spread een vegetarische spaghetti met asperges en geitenkaas. En het recept dat ga je zo meteen terug vinden!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten spaghetti met asperges en geitenkaas voor 2 personen

  • 150 gram spaghetti
  • 300 gram aspergestukjes
  • 1 bakje romige geitenkaas
  • 2 eetlepels naturel roomkaas
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • eetlepel Parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de spaghetti met de asperges en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2x een pan, wok, snijplank, mes, dunschiller, vergiet, spatel

Tip: wanneer ik geen hele asperges nodig heb voor een recept koop ik bij de aspergeboer aspergepuntjes, een soort restjes. Deze zijn veel voordeliger. Zonde om je duurdere asperges te versnijden voor pastarecepten, soepen en ovenschotels.

Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas foodblog Foodinista

Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas

Kook het water voor de pasta en de asperges.

Doe in beiden pannen een snufje zout en in de pan voor de spaghetti een lepel olijfolie. Maak de asperges schoon en snijd de asperges in kleine stukjes. Kook vervolgens de spaghetti volgens de verpakking en de asperges in vijf minuten gaar. Meng ondertussen de geitenkaas, roomkaas en de helft van de peterselie door elkaar. Verhit de wok op laag vuur. Wok daarin nog voor drie minuten de spaghetti, asperges en de geitenkaas, zodat het een gebonden pasta is geworden. Verdeel de spaghetti met de asperges en geitenkaas over de borden en maak af met en beetje extra peterselie.

Aspergerecepten variatie van Foodblog Foodinista

Meer variëren met asperges? Want dat kan! Dan staan er op de blog meer aspergerecepten. Wat dacht je van de volgende ideeën voor recepten met asperges:

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie