Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas foodblog Foodinista

Spaghetti met asperges en geitenkaas

Deel deze post

Al weer even geleden kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd met allemaal vegetarisch en biologische items. Kortom een food pakket gericht op een gezonde voeding en gericht op het eten van meer groente en het natuurlijkere produceren. Daarin vond ik bijvoorbeeld de bloemkoolpizza terug. Daar heb ik onlangs al een recept mee gedeeld. Ook zat er een heerlijk kaasje in. Een geitenkaasje met kruidenspread. Ook lekker als smeersel, maar het kan ook in een warm recept. Alleen ik kwam tot het idee, mede door mijn eerdere asperge geitenkaas salade, dat asperges en geitenkaas in dit seizoen een heerlijke combinatie. Ik maakte dan ook met de spread een vegetarische spaghetti met asperges en geitenkaas van Happy goat. En het recept dat ga je zo meteen terug vinden!

Ingrediënten spaghetti met asperges en geitenkaas voor 2 personen

  • 150 gram spaghetti
  • 300 gram aspergestukjes
  • 1 bakje romige geitenkaas
  • 2 eetlepels roomkaas
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de spaghetti met de asperges en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: 2x een pan, wok, snijplank, mes, dunschiller, vergiet, spatel

Tip: wanneer ik geen hele asperges nodig heb voor een recept koop ik bij de aspergeboer aspergepuntjes, een soort restjes. Deze zijn veel voordeliger. Zonde om je duurdere asperges te versnijden voor pastarecepten, soepen en ovenschotels.

Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas foodblog Foodinista

Recept voor spaghetti met asperges en geitenkaas

Kook het water voor de pasta en de asperges. Doe in beiden pannen een snufje zout en in de pan voor de spaghetti een lepel olijfolie. Maak de asperges schoon en snijd de asperges in kleine stukjes. Kook vervolgens de spaghetti volgens de verpakking en de asperges in vijf minuten gaar. Meng ondertussen de geitenkaas, roomkaas en de helft van de peterselie door elkaar. Verhit de wok op laag vuur. Wok daarin nog voor drie minuten de spaghetti, asperges en de geitenkaas, zodat het een gebonden pasta is geworden. Verdeel de spaghetti met de asperges en geitenkaas over de borden en maak af met en beetje extra peterselie.

Aspergerecepten variatie van Foodblog Foodinista

Meer variëren met asperges? Want dat kan! Dan staan er op de blog meer aspergerecepten. Wat dacht je van de volgende ideeën voor recepten met asperges:
– Maak ook eens deze eiersalade met asperges.
– Geen pasta, maar maak risotto met asperges.
– Of snel en simpel een ovenomelet met groene asperges en zalm.

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie