Garnalen torentje met mango en avocado

Garnalen torentje met mango en avocado

Deel deze post

Een fris torentje met garnalen, mango en avocado maken. Het is leuk om te variëren met torentjes en daarbij zien deze voorgerechtjes er altijd mooi uit alsof het moeilijk is. Alleen dit is niet zo, het enige wat je nodig hebt is een scherp mes, zoals een santokumes. Je moet de ingrediënten fijn snijden en bij het eten een torentje is het de bedoeling dat de ingrediënten al fijn zijn. Snijden is niet meer nodig, wanneer je het gerechtje gaat nuttigen. Een torentje maken doe je verder in een handomdraai. De ingrediënten voorbereiden, fijn snijden met scherpe messen en als echte smaakmaker een sausje of dressing voorbereiden die er voor zorgt dat alles een geheel gaat worden. Met torentjes of tartaar recept kun je ook blijven variëren. Al eerder deelde ik mijn torentje met bietjes en gravad lax en voor de vegetarische liefhebbers mijn tartaar met bietjes en morbier. Ben je voor dit diner op zoek naar een fris voorgerechtje? Dan is mango altijd een goed idee en bij het kerstdiner mogen garnalen toch ook niet missen? Maar toch een keer iets anders dan een garnalencocktail? Dan gaan we voor het garnalen torentjes met mango en avocado. Het garnalen torentje met mango en avocado bereid je als volgt.

Garnalen torentje met mango en avocado
Garnalen torentje met mango en avocado

Ingrediënten torentje met garnalen, mango en avocado voor 4 voorgerechten

  • 200 gram garnalen
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 bosuitje
  • handje verse dille
  • snuf chilipoeder
  • snuf kurkuma

Extra: Handje veldsla voor de garnering

Tips voor de bereiding van het torentje met garnalen, avocado en mango met kerriemayonaise

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, scherp mes, schaal, lepel, garneerringen, vork

Garnalen torentje met mango en avocado

Recept torentje met garnalen, avocado, mango en kerriemayonaise

Omdat het recept bestaat uit een aantal diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. Maak als eerste het sausje dan staat dit alvast klaar.

Kerriesausje maken voor het garnalentorentje

Meng in een schaaltje de mayonaise, kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder. Snijd de dille en de bosui fijn. Meng deze door de kerriemayonaise. Proef even een beetje. Wil je het sausje pittiger dan mag er extra chilipoeder bij (een aanrader). De kurkuma maakt het sausje mooi geel.

Mango en avocado tartaar

Schil de mango en snijd de mango in plakjes. Je hebt een scherp mes nodig om de mango niet tot moes te snijden. Snijd de mango plakken vervolgens horizontaal bijna tot het einde in stroken en vervolgens snijd je verticaal in kleine stukjes. Deze stukjes mogen in een schaal. Snijd de avocado door de helft. Haal de pit uit de avocado en haal de vocado uit de schil. Snijd de avocado op dezelfde manier in kleine stukjes als de mango. Meng de mango en avocado door elkaar. 50 gram van de garnalen mag door de mango en avocado. Breng op smaak met 3/4 van de kerriemayonaise. Zet alles even apart.

Garnalentartaar maken

Bewaar van de garnalen 12 stuks apart voor de garnering. Snijd de overige garnalen fijner tot een tartaar. Meng deze in een schaal met de overige kerriemayonaise.

Garnalen torentje met mango en avocado

Garnalen torentje met mango en avocado maken

Vul een garneerring met de mango en avocado mix. Druk deze aan met een lepel. Vervolgens kan de garnalen tartaar er boven op. Haal de garneerring om hoog. Herhaal dit per bord, zo vaak als nodig. Verdeel bladsla met de overige garnalen op de borden. Eet smakelijk!

Tip voor een aperitief

Bak dan bijvoorbeeld eens deze hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie