
21 mrt Spaanse frittata met chorizo
Eigenlijk is een frittata echt het gerecht wanneer je geen tijd hebt om te koken. Het klinkt cliché, maar met een frittata zet je iets heel erg lekkers op tafel, zonder dat je er veel werk aan verricht. Ook kun je frittata’s maken met de restjes die je in de keuken hebt liggen. Een voorbeeld is het frittata recept Spaanse frittata met chorizo en tomaat. Dit is niet de eerste frittata. Zo maakte ik een tijdje terug al de frittata met feta en aubergine en de frittata met zalm en groene asperges. Lekkere gezonde recepten en met weinig werk.
Frittata recepten
Deze keer maakte ik een frittata met chorizo en tomaat. Is een frittata een omelet. Nee niet helemaal, want een frittata maak je in de oven. Dan is niet aleen de bereiding anders, maar ook zeker de structuur in de smaak. Dus heb je het nog niet geprobeerd dan is het zeker een aanrader! Daarom is het ook zo leuk om er van alles doorheen te doen, natuurlijk moeten de ingrediënten wel bij elkaar passen en een frittata is daardoor ook heel geschikt als lunch of diner. Deze Spaanse frittata is lekker pittig en vult zeker goed!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ook heel lekker, maak eens de frittata met een Italiaanse twist. Zoals het oven omelet met mozzarella en tomaat.
Ingrediënten Spaanse frittata met tomaat en chorizo voor 2 tot 4 personen
- 4 eieren
- 100 gram plakjes chorizo
- 2 tomaten
- 2 uien
- 50 gram geraspte kaas
- snuf peper en zout
- snufje zoete geroosterde paprikapoeder
- 50 ml melk
- 1 eetlepel olijfolie
Voor twee personen is de Spaanse frittata een maaltijd en voor 4 personen is het een bijgerecht met bijvoorbeeld een salade en brood.
Tips voor de bereiding van de frittata met chorizo en tomaten
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- mengschaal
- garde
- snijplank
- mes
- ovenschaal
Frittata recept met chorizo en tomaat
Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de ovenschaal in met olijfolie.
Snijd de ui en de tomaat in ringen en de plakjes chorizo in stroken. Klop de eieren luchtig met de melk en klop de peper, zout en paprikapoeder er doorheen.
Giet de eieren in de schaal en verdeel de tomaat, uien en chorizo over de eieren. Gratineer af met de kaas. Plaats de Spaanse frittata in de oven voor 15 minuten.
Meer frittata recepten van Foodblog
Snel, simpel en lekker hè zo’n frittata? Maak ook eens een frittata met groene asperges, boerenfrittata met spekjes en groente of een griekse fritata met aubergine, feta en aardappel.
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's