Spaanse frittata met chorizo en tomaat recept van foodblog Foodinista

Spaanse frittata met chorizo

Deel deze post

Eigenlijk is een frittata echt het ideale gerecht als je geen tijd hebt om te koken. Het klinkt cliché, maar met een frittata zet je gewoon iets heel erg lekkers op tafel, zonder dat je er veel werk aan verricht. Ook kun je frittata’s maken met de restjes die je in de keuken hebt liggen. Zo maakte ik een tijdje terug al de frittata met feta en aubergine. Een heel lekker recept en met weinig werk. Deze keer maakte ik een frittata met chorizo en tomaat. Is een frittata een omelet. Nee niet helemaal, want een frittata maak je in de oven. Dan is niet aleen de bereiding anders, maar ook zeker de structuur in de smaak. Dus heb je het nog niet geprobeerd dan is het zeker een aanrader! Daarom is het ook zo leuk om er van alles doorheen te doen, natuurlijk moeten de ingrediënten wel bij elkaar passen en een frittata is daardoor ook heel geschikt als lunch of diner. Deze Spaanse frittata is lekker pittig en vult zeker goed!

Ook heel lekker, maak eens de frittata met een Italiaanse twist. Zoals het oven omelet met mozzarella en tomaat

Spaanse frittata met chorizo en tomaat recept van foodblog Foodinista
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ingrediënten Spaanse frittata met tomaat en chorizo voor 2 tot 4 personen

  • 4 eieren
  • 100 gram plakjes chorizo
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 50 gram geraspte kaas
  • snuf peper en zout
  • snufje zoete geroosterde paprikapoeder
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor twee personen is de Spaanse frittata een maaltijd en voor 4 personen is het een bijgerecht met bijvoorbeeld een salade en brood. 

Tips voor de bereiding van de frittata met chorizo en tomaten

Moeilijkheid 1-5: 1
Benodigdheden: mengschaal, garde, snijplank, mes, ovenschaal
Tijdsduur: 20 minuten

Spaanse frittata met chorizo en tomaat recept van foodblog Foodinista

Frittata recept met chorizo en tomaat

Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de ovenschaal in met olijfolie.

Snijd de ui en de tomaat in ringen en de plakjes chorizo in stroken. Klop de eieren luchtig met de melk en klop de peper, zout en  paprikapoeder er doorheen.

Giet de eieren in de schaal en verdeel de tomaat, uien en chorizo over de eieren. Gratineer af met de kaas. Plaats de Spaanse frittata in de oven voor 15 minuten.

Meer frittata recepten van Foodblog

Snel, simpel en lekker hè zo’n frittata? Maak ook eens een frittata met groene aspergesboerenfrittata met spekjes en groente of een griekse fritata met aubergine, feta en aardappel.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie