Boeren frittata recept foodblog Foodinista

Boeren frittata

Deel deze post

Eigenlijk eet ik een omelet altijd zonder brood, gewoon omdat de eieren al vullend genoeg zijn. Bij een boerenomelet kan dat al helemaal. Deze keer maak ik geen boerenomelet, maar en boeren frittata en dat is echt supersimpel, maar ook superlekker! Vroeger gebruikte ik voor een boerenomelet wel eens een pakje en dat is lekker, want daar gaan veel kruiden en smaakmakers in, maar met groente en kruiden heb ik nu een heel smaakvol goed gevuld Nederlandse boeren frittata gemaakt of ook wel een boeren ovenomelet. Het verschil met een normaal omelet? De frittata of het ovenomelet is nog simpel en kost je veel minder inspanning. Interessant denk ik.

Boeren frittata recept foodblog Foodinista

Ingrediënten boeren frittata voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 6 champignons
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 50 gram doperwten
  • 100 gram spekjes
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 50 ml melk
  • handje geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de boeren frittata

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mesje, mengschaal, garde, lepel, koekenpan, ovenschaal

Variëren? Maak ook eens het recept voor de Griekse frittata met aubergine en feta

Boeren frittata recept foodblog Foodinista

Recept boeren frittata met spekjes en groente

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de koekenpan en bak voor ongeveer drie minuten kort de spekjes uit. Zorg dat de eerst verhitting er overheen is gegaan. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.

Snijd de wortel, ui en champignons ondertussen fijn. Kluts de eieren ondertussen en meng er een snufje peper en zout doorheen. Giet er vervolgens ook de melk doorheen en kluts de mosterd mee.

Meng met een lepel de groente en de spekjes door de eieren heen.

Smeer de ovenschaal in met olijfolie.

Giet het eiermengsel in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de frittata. Plaats de frittata in de oven voor vijftien minuten op 200 graden.

Haal de boeren frittata na vijftien minuten uit de oven. Deze is bovenop best wel nat van alle groente.  Verdeel de paneermeel over de frittata. Plaats de boeren frittata nog tien minuten in de oven en laat deze gratineren.

Eet de boeren fritatta als een stevig ontbijt, lunch of bij het diner met een frisse salade.

Meer frittata recepten?

Nog een frittata maken? Maak dan deze heerlijke frittata met chorizo! of deze Griekse frittata met aubergine en feta.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie