
27 mrt Boeren frittata recept
Een boeren frittata en dit is echt een super simpel ovenschotel recept, maar ook heel lekker. Vroeger gebruikte ik voor een boerenomelet wel eens een pakje en dat is lekker, want daar gaan veel kruiden en smaakmakers in, maar met groente en kruiden heb ik nu een heel smaakvol goed gevuld Nederlandse boeren frittata gemaakt of ook wel een boerenovenomelet. Het verschil met een normaal omelet? De frittata of het ovenomelet is nog simpel en kost je veel minder inspanning. Het boeren frittata recept schuif je zo de oven in.
Volg Foodinista op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten boeren frittata voor 2 personen
- 4 eieren
- 6 champignons
- 1 ui
- 1 wortel
- 50 gram doperwten
- 100 gram spekjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 50 ml melk
- handje geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel paneermeel
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de boeren frittata
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mesje
- mengschaal
- garde
- lepel
- koekenpan
- ovenschaal
Variëren? Maak ook eens het recept voor de Griekse frittata met aubergine en feta
Recept boeren frittata met spekjes en groente
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ingrediënten boeren frittata bereiden
Verhit de koekenpan en bak voor ongeveer drie minuten kort de spekjes uit. Zorg dat de eerst verhitting er overheen is gegaan. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier. Snijd de wortel, ui en champignons ondertussen fijn. Kluts de eieren ondertussen en meng er een snufje peper en zout doorheen. Giet er vervolgens ook de melk doorheen en kluts de mosterd mee. Meng met een lepel de groente en de spekjes door de eieren heen.
Boeren frittata bakken
Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Giet het eiermengsel in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de frittata. Plaats de frittata in de oven voor vijftien minuten op 200 graden. Haal de boeren frittata na vijftien minuten uit de oven. Deze is bovenop best wel nat van alle groente. Verdeel de paneermeel over de frittata. Plaats de boeren frittata nog tien minuten in de oven en laat deze gratineren.
Eet de boeren fritatta als een stevig ontbijt, lunch of bij het diner met een frisse salade.
Frittata recepten
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Jonna@burgertrutjesNL
Geplaatst op 09:02h, 31 maartHeerlijk recept! Ben gek op frittata!