Foodblog Foodinista weekmenu – Week 12 - Grieks geïnspireerd weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 12 – Grieks geïnspireerd weekmenu

Deel deze post

Iedere week een nieuw weekmenu op de blog. Het zijn nu maar rare en bijzondere tijden, maar een beetje structuur blijft gewoon fijn en laten we ook gewoon in de keuken, eigenlijk vooral in de keuken fijne en lekkere inspiratie op doen. Lekker en goed eten houd het leven tenslotte leuk. Er aan denkend dat ik deze week eigenlijk naar Griekenland zou gaan op persreis. Ik zou de culinaire kant van Kreta gaan ontdekken en dit met jullie gaan denken en heel veel reis en culinaire inspiratie gaan delen. Ontzettend jammer is het natuurlijk dat dit niet door gaat nu, maar er zijn tegelijkertijd ook veel belangrijkere zaken. Toch blijf ik nog steeds denken dat we gewoon in een film zijn beland en dat het morgen allemaal weer over is, al zal het morgen niet zo zijn. Een beetje Griekenland kunnen we daarentegen wel in huis houden om het allemaal toch een beetje leuk te houden. Het is tenslotte een rijke keuken met onder andere veel groente en eiwitten en er wordt juist aangeraden om deze te eten. Daarom ook een Grieks geïnspireerd weekmenu. Geen directe klassiekers die je misschien al kent, maar ieder recept heeft een eigen verhaal. Dus naast de recepten ook leesmateriaal voor extra vermaak.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Even dromen bij Griekenland? Lees hier dan mijn reisverhalen in Griekenland.

Weekmenu week 12 – Grieks geïnspireerd weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Griekse frittata met aubergine en feta

Griekse frittata van receptblog Foodinista

Op maandag houden we het makkelijk met een simpele ovenschotel. Een frittata met een Griekse twist. Het recept voor de frittata met aubergine, feta en aardappeltjes ga je hier vinden. Het is ook een perfect recept voor restjes koken.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Parelgortrisotto met varkenshaas, spinazie en feta

Varkenshaas recept met parelgortrisotto met spinazie, tomaat, en feta van Foodblog Foodinista

Een beetje Grieks een beetje Nederlands en dan krijg je een gezond bordje risotto met een heerlijk varkenshaasje met een Griekse twist. Het recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Aubergineschuitjes met bechamelsaus

Aubergineschuitjes met bechamel en ham recept foodblog Foodinista

Op het Griekse eiland Chios kregen we bij het welkomst diner heerlijke gevulde aubergine schuitjes met bechamelsaus. Een echte traktatie en snack met een groente basis. Lekker bij een gebakken aardappeltje, pasta of rijst maar ook met een frisse salade. Makkelijk op een drukke dag, want je zet ze klaar iedereen maakt zijn eigen gerecht wanneer er niet met elkaar gegeten gaat worden. Het recept voor de aubergine met bechamel ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Yoghurtbowl met Griekse yoghurt

Yoghurt Bowl warme kaneel ananas recept Lindwoods Breakfast Boost van Foodblog Foodinista

De dag kun je ook goed beginnen met een Grieks geïnspireerde maaltijd. Een beetje luxer dan Griekse yoghurt met fruit. We maken er met de Griekse yoghurt bowl een echt feestje van. Het recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Garnalencocktail met een Griekse twist

Frisse garnalencocktail met appel en walnoten gezonde kerstrecepten van Foodblog Foodinista

Bijna weekend. En voor een beetje structuur maken we er ook echt weekend van met een ware vrijdagmiddagborrel. Maak er een lekker verwenrecept bij. Een glas wij of een ander lekker drankje en maak bijvoorbeeld deze garnalencocktails met een Griekse twist. Het recept voor de Garnalencocktails ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Griekse pokebowl

Griekse pokebowl met kip gehaktballetjes, feta en knoflookyoghurt recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag is de verwendag of de familiedag. Laten we allemaal genieten. Een pokebowl is daarvoor perfect! Officieel komt de pokebowl uit Hawaii. Een recept voor een bowl met sushi delicatessen, maar dan eigenlijk makkelijker en met je eigen favorieten. Maar dit kan ook met je eigen Griekse favorieten. Ideaal ook met kinderen, want ze kiezen wat ze zelf lekker vinden. Ook met deze Griekse poke bowl met kip gehaktballetjes, Griekse knoflookyoghurt en alle ingrediënten voor een Griekse salade. Het recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Hartige muffins met spinazie en feta

Zondag is het bakdag! Even de keuken in voor een traktatie. In de Griekse stijl bakken we muffins met feta en spinazie. Lekker voor bij de lunch of de borrel. Het bakrecept voor de muffins ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie