Aubergineschuitjes met bechamel en ham recept foodblog Foodinista

Aubergineschuitjes met bechamel en ham

Deel deze post

De eerste avond tijdens mijn reis op het Griekse eiland Chios werden wij verwelkomd in het Almiriki Hotel met een uitgebreide Griekse lokale maaltijd. Sowieso waren we al ondersteboven van de geweldige suitekamers die we allemaal kregen. Echt een aanrader. Maar vervolgens kwam er een uitgebreid dinerbuffet wat een feest. Alleen na een lange dag reizen via Athene heb je allemaal honger, echt honger. Dan wil je aanvallen. Dan mag het eten soms ook wel een beetje vettig zijn. Griekse kazen, Griekse salade, Griekse pasta, tzatziki me volle Griekse yoghurt en toen waren er ook de Griekse aubergines gevuld met bechamelsaus en ham. Die waren echt heerlijk! Wat ik dacht die ga ik thuis ook proberen te maken.

De Griekse keuken thuis bereiden

Dit gebeurde dus. Ik heb de smaak best wel kunnen benaderen in ieder geval was het een succes en een heerlijke ovenschotel voor het avondeten met misschien een frisse salade erbij of de schuitjes zijn een lekkere snack voor de lunch. Maar één tip laat je even meenemen naar Griekenland en maak de aubergineschuitjes met bechamel en ham ook een keer zelf.

Volg je Foodinista al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Aubergineschuitjes met bechamel en ham recept foodblog Foodinista

Ingrediënten aubergineschuitjes met bechamel en ham voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 75 gram hamblokjes
  • 1 klontje roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml melk
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • snufje zoete gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • snufje peper en zout
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de gevulde aubergines met bechamel en ham

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur en 15 minuten (waarvan 60 minuten aubergines drogen en oven)

Benodigdheden in de keuken

  • Ovenplaat
  • bakpapier
  • snijplank
  • groot mes voor de aubergines
  • keukenmesje
  • knoflookpers
  • theelepel
  • pan
  • garde
  • lepel
Aubergineschuitjes met bechamel en ham recept foodblog Foodinista

Aubergineschuitjes met bechamel en ham recept

Aubergines voorbereiden

Zo maak je de aubergineschuitjes met ham en bechamelsaus. Start met het snijden van de aubergine in plakken. Ik sneed er vijf. Leg ze op de bakpapier en strooi ze in met zout. Zorg namelijk als eerste dat er veel vocht uit de aubergine verdwijnt. Dit geeft bij het grillen een sappige structuur. Laat de aubergines twintig minuten liggen en dep ze ondertussen een keer met keukenpapier en draai ze een keer om. Gebruik ook gewoon de ronde buitenkanten.

Bechamelsaus voorbereiden voor de auberginebootjes

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt in een pannetje de boter en klop de bloem door de boter tot een roux. Blus af met de melk en klop met de garde, totdat de saus dikker is geworden als en bechamel. Maak nu de bechamelsaus. Meng met een lepel de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de bechamel en een snufje peper, zout en de paprikapoeder en de oregano. De verhitting mag uit. De saus gaat nog verder garen in de oven. Verwarm de oven nu ook voor op 210 graden.

Aubergines met bechamelsaus de oven in

Snipper de rode ui, knijp de knoflook uit en meng deze samen met de hamblokjes door de de saus. Plaats de Aubergines op bakpapier op de ovenplaat. Verdeel de saus over de aubergines. Plaats de aubergines voor tien minuten in de oven op 210 graden. De saus loopt een beetje uit. Haal vervolgens de aubergines uit de oven strooi de andere helft van de kaas over de aubergines en plaats de aubergines voor vijftien minuten in de oven. Eet smakelijk met brood of een frisse salade Griekse salade!

Creëer een complete Griekse maaltijd en maak zelf een Griekse salade met tzatziki en brood en er staat een frisse Griekse maaltijd op tafel.

Meer aubergine recepten van Foodinista

Maak ook eens deze Griekse frittata met aubergine en feta of de auberginetorentjes met mozzarella die je aan pizza doen denken.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie