19 jun Parelgortrisotto met spinazie, tomaat, varkenshaas en feta
Ik zie de vraag zo vaak voorbij komen sinds ik met NewFysic ben gestart. Waar kan ik een risotto recept vinden dat geschikt is voor NewFysic of waar vind ik meergranen risottorijst of waar kan ik risottorijst vinden die geschikt is voor NewFysic? Nou ik ga je teleurstellen; het is er allemaal niet. Als het er op aankomt dan is Risotto gewoon geen geschikt gerecht voor NewFysic levensstijl en eerlijk gezegd past risotto in geen enkel gezond dieet, want ja een echte overheerlijke risotto is boordevol roomboter, kaas, wijn, bouillon en eigenlijk alles wat lekker is. Dat staat dan ook weer gelijk aan een grote hoeveelheid vetten, koolhydraten en zout. En ja dat is gewoon ontzettend lekker, maar past niet binnen de beoogde levensstijl. Het is dan gewoon tijd voor volledig genieten en er even niet over nadenken of het volgende moment: daar heb ik nu even helemaal geen spijt van! Op de blog kun je diverse risottorecepten vinden als je van dit alles wenst te genieten. Ik zou het zelf zeker aanraden. Maar ik ben dus ook aan het werk gegaan met een meer verantwoorde risotto. Ook wel een NewFysic proof risotto om toch de risotto te benaderen en er van te kunnen genieten. Daarbij kwam ik uit op het gebruiken van parelgort voor een romige risotto. Wanneer je parelgort kookt dan wordt parelgort romig door de eigen zetmelen. Dit zorgt voor een meer verantwoorde risotto benadering. De Italiaan zou zeggen; je bent gek! Maar wij doen het er gewoon mee! En wil je lekker eten? Dan zou ik gewoon deze parelgortrisotto met spinazie, tomaat, varkenshaas en feta eens maken. Want ik beloof je: Eet smakelijk!
Ingrediënten Parelgortrisotto met spinazie en varkenskaas voor 2 personen
- 80 gram parelgort
- 200 gram varkenshaas
- 300 gram verse spinazie
- handje verse platte peterselie
- handje verse basilicum
- 300 ml water
- 1 rode ui
- 1 knoflookteentje
- 2 tomaten
- handje Apetina witte kaasblokjes 22+
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van Parelgortrisotto met spinazie, tomaat, varkenshaas en feta
Moeilijkheid 1-5; 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes en een hakmolen is makkelijk, grillpan met afneembaar handvat en anders een grillpan en braadslede ruime pan, maatbeker, spatel, lepel, aluminiumfolie
Recept risotto van parelgort met spinazie, tomaat en varkenshaas
We gaan de parelgortrisotto maken! Lekker. Eigenlijk veranderd er niet zo heel veel. Dan bedoel ik of je nu normale risotto gaat bereiden of deze risotto van parelgort. Eigenlijk is dit simpeler, want we missen toch wel een aantal ingrediënten en de parelgort risotto is minder plakkerig.
Bereiden van parelgortrisotto
Snipper de rode ui en de knoflook. Daarvoor vind ik een hakmolen makkelijk. Je bent binnen een minuut klaar. Verhit olijfolie in de pan. Bak de ui en de knoflook met een snufje peper en zout voor 30 seconde op hoog vuur en roerbak de parelgort mee voor een minuut. Blus af met kokend water en laat de parelgort koken, totdat er nog ongeveer 50 ml water over is in de pan.
Bereiden van de varkenshaas
Terwijl de parelgortrisotto staat te koken kun je de varkenshaas bereiden. Smeer de grillpan in met één eetlepel olijfolie. Verhit de oven voor op 150 graden. Grill de varkenshaas om en om bruin in twee minuten en plaats de varkenshaas in de oven voor tien minuten op 150 graden. Laat de varkenshaas vervolgens nagaren in aluminiumfolie.
De parelgortrisotto op smaak brengen
Zet de parelgort op laag vuur en meng de spinazie door de parelgort, totdat deze gaar is. Snijd de tomaten in kleine stukjes en haal de zaadlijsten eruit. Kook ook deze kort mee, maar echt maar dertig seconde. De parelgortrisotto is klaar. Verdeel de parelgortrisotto over de borden. Snijd de varkenshaas plakjes. Snijd de munt en de peterselie fijn en verdeel deze samen met de verkruimelde feta over de parelgortrisotto met varkenshaas. Eet smakelijk!
Meer gezonde en lekkere recepten lezen van Foodinista?
- Echt genieten op een gezonde manier met een Griekse twist? Maak dan ook eens deze Pokebowl Griekse stijl!
- Ook lekker met een Griekse twist? De geroosterde aubergines met gehakt en feta.
- Snel en waanzinnig lekker? Maak dan eens de noedels met garnalen en prei.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's