Foodblog Foodinista – Week 15 – Lente weekmenu deel 2 + Paasrecepten tips

Foodblog Foodinista – Week 15 – Lente weekmenu deel 2 + Paasrecepten tips

Deel deze post

We blijven deze week in de frisse sferen van de lente met het nieuwe weekmenu en we starten gewoon met een leuk recepten voor de Paasdagen, want maandag is het tenslotte Pasen! Dan mogen we wel even genieten van een bijpassend lekker Paasrecept. De frisse lenterecepten van het eerste lente weekmenu, wat je hier kunt vinden deden het goed en daarom met het zonnetje voor de aankomende week en de fijne temperaturen deel ik gewoon nog een keer een inspirerend Lente weekmenu met je. Dus waar wachten we op? Hier komt het Lente weekmenu deel 2 + Paasrecepten tips, want die mogen er deze week ook bij!

Leuk een lente weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 15 – Lente Weekmenu deel 2 + Paasrecepten tips

Maandag – Makkelijke maandag – Paasrecept! voor de Makkelijke maandag

Paas tiramisu met advocaat in glas recept van Foodblog Foodinista

Voor de Paasdagen mogen we wel een beetje verwennerij. En de maandag blijft gewoon de makkelijke maandag. Misschien wel met extra verwennerij. Steun je de horeca een beetje en ga je lekker eten halen of laat je bezorgen, al is het de frietboer of shoarma? Verwen dan nog even met een lekker Paastoetje en maak deze hele lekker en simpele tiramisu voor Pasen met advocaat natuurlijk. Het is een tipsy tiramisu dus helaas geen 18, geen alchol. Het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Asperges in roomsaus met garnalen met een eitje en krieltjes

Asperges in roomsaus met garnalen recept van Foodblog Foodinista

Dit aspergerecept mag natuurlijk ook tijdens de Paasdagen, want het past er perfect bij. Maar het staat voor nu bij de dinsdag, want het is zo heerlijk Nederlands. Asperges met Hollandse garnalen in roomsaus en een eitje met krieltjes. Smullen maar! Het recept ga je hier vinden. P.s. we weten ondertussen wel dat de aspergeboeren het moeilijk hebben, maar heb je de mogelijkheid? Haal de asperges dan direct bij de boer! Het is een uitje en ze zijn er mee geholpen.

Woensdag – Breek de week – Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta

Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta recept van Foodblog Foodinista

Van deze plaattaart met tomaat, mozzarella en pancetta krijg ik toch echt wel een beetje een vakantiegevoel! Kortom tijd om de week door de midden te breken. Snijd er een puntje van af, maak een frisse salade voor er bij, glaasje witte wijn en even genieten in het zonnetje. De week is weer door de helft. Het recept voor plaattaart ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Zomerse erwtensoep met courgette en munt

Zomerse erwtensoep met munt en courgette recept foodblog Foodinista

Een lekker kopje of bord soep. Het is gezonderdag en we gaan voor vitamines met erwtensoep. Wel een frisse en zomerse variant. Kortom doperwtjes en dan nog meer groente en smaak met courgette en frisse munt. Het recept voor het frisse soepje ga je hier vinden. Lekker natuurlijk met een knoflookbroodjes.

Vrijdag – Borreldag – Eiersalade met groene asperges en ham

Eiersalade met groene asperges en ham van Foodblog Foodinista

Lekker voor bij de vrijdagmiddag borrel of alsnog een idee voor tijdens de Paasdagen. Het is de eiersalade met groene asperges en ham. Smeren maar! Het recept voor de salade met ei, groene asperges en ham ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Gevulde courgette carbonara

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista

Op zaterdag is het familiedag. Iedereen eet lekker mee en we willen een beetje lekker en toegankelijk eten. Daarom schuiven we de gevulde courgette de oven in. Een courgette carbonara. Pasta carbonara, maar dan een beetje anders. Het ovenschotel recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Custard met zomerfruit

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Bakken? Ach heel simpel bakken dan. Maar lekker is het wel en een beetje verwennerij bij de koffie met koekjes en cake of als toetje na het avondeten. Hoe je de custard met zomerfruit precies maakt? Het recept ga ik hier met je delen.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie