Foodblog Foodinista - Week 14 - Lente weekmenu + Paasrecepten tips

Foodblog Foodinista – Week 14 – Lente weekmenu + Paasrecepten tips

Deel deze post

De lente is echt begonnen! Er komen zelfs aangename temperaturen aan. Een temperatuur boven de 20 graden, wat heerlijk zeg. Ik zou er bijna aan gaan denken om de zomerkleding met de winterkleding om te wisselen. En ach waarom ook niet. We kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken. De wintervesten nog even laten liggen, maar het ziet er al snel vrolijker uit. Lekker in het zonnetje achter het raam liggen en het lijkt er bijna op alsof we ons in zuidelijkere gebieden, dan Brabant voor mij dan, bevinden. Ja ik krijg al afkick verschijnselen. Er zijn ergere dingen, ik weet het. Maar naast dat het nu allemaal niet kan, ziet er het er natuurlijk ook nog niet heel erg rooskleurig uit. We moeten het nog even doen met mooie herinneringen aan Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en zelfs zonnigere dagen in Engeland. Maar ook die tijden komen wel weer. Laten we het dag bij dag nemen. Voor onze gezondheid zorgen en genieten van wat we wel hebben. Voorlopig komen er zonnige lentedagen aan, Paasdagen met het gezin, huisgenoten of geliefden die dichtbij bereikbaar zijn, we kunnen de keuken in duiken voor lente recepten en dus voor een lente weekmenu. Met deze insteek deel ik dan ook een nieuw weekmenu met je. Het lente weekmenu met een aantal Paasrecepten voor extra gezelligheid!

Leuk een lente weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 14 – Lente Weekmenu + Paas recept ideeën

Maandag – Makkelijke maandag – Broccoli en bloemkoelsoep met hamblokjes

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

We beginnen de week met een gezonde kom soep met heel veel groente en diverse groent. Bloemkool, broccoli en nog een aantal smaakmakers. Nog een voordeel? Het is heel simpel om dit soeprecept te maken. Hier ga je het soeprecept voor de soep met bloemkool en broccoli vinden. Oh ja de extra hamblokjes kun je bewaren voor het recept voor dinsdag evenals de ruccola. Lekker makkelijk, beetje budget en het scheelt weer boodschappen doen.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Stamppot met witlof en ruccola

Recept stamppot met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista

Lekker Nederland, stamppot! En nee, stamppot is echt niet alleen Nederlands. Een frisse stamppot, zoals de stamppot met witlof en ruccola kan ook echt! De stamppot is door het roerbakken ook helemaal niet meer zo bitter en daardoor een echte gezinsmaaltijd. Zelfs mijn dreumes heeft er van gesmuld. Het recept voor de stamppot met witlof en rucola ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Libanees platbrood met salade en kip

Libanees platbrood met knoflooksaus, kip en salade recept van Foodblog Foodinista

Woensdag! We breken de week en we doen even lekker makkelijk. Eigenlijk kan dit gerecht gewoon in bakjes op tafel en iedereen versiert zijn eigen brood maar. Zo simpel is het. Oké wel even de ingrediënten voorbereiden natuurlijk. Hoe je alles maakt? Het hele gerecht en de tips deel ik hier met je en deze maaltijd maak je zo simpel en snel!

Donderdag – Lang weekend is begonnen! – Risotto met witbier, courgette en garnalen

Risottorecept met bier, garnalen en courgette foodblog Foodinista

Normaal is de donderdag gezonderdag, maar die slaan we deze keer even over. Eerlijk is eerlijk dit gerecht is niet zo heel gezond. Oké we doen er wel groente bij. Maar voor velen is een lang weekend begonnen. Morgen is het Goede vrijdag, en daarna is het Paasweekend. Dus een genietrecept met deze risotto met wit bier, garnalen en courgette. Een echte lenterisotto, maar dan met bier! En het is smullen! Geen bierliefhebber? Probeer het gewoon, want het is een smaaktoevoeging en geen glas bier wat je gaat drinken, ongetwijfeld heb je ook wel eens stoofvlees gegeten en ook dat wat heerlijk zoet, toch? Het recept voor deze risotto met bier ga je hier vinden.

Vrijdag – Borrelvrijdag – Borrelplank met zalm

Borrelplank met zalm op drie manieren recepten tips van Foodblog Foodinista

Het is weekend! Hoe kun je beter beginnen dan met heerlijk borrelen? Inderdaad! Daarom is het tijd om te borrelen. We gaan dan ook beginnen met deze borrelplank met zalm. De drie ideeën en tips op de borrelplank met zalmrecepten ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Mediterrane hele kip uit de airfryer + Vergeet de winactie niet (airfryer winnen)!

Tomado hetelucht friteuse winnen bij Foodblog Foodinista

Kip! En dan aardappeltjes en appelmoes. Lekker hoor. Een goede gezinsmaaltijd voor de zaterdag en toepasselijk voor het Paasweekend. Deze hele kip kun je bereiden in de airfryer. Makkelijk ook nog. Het recept voor de hele Mediterrane kip ga je hier vinden. En p.s. de airfryer kun je ook nog winnen! Een gloednieuwe natuurlijk!

Zaterdag! Extra recept tip met een Paassmaak: Paasbrood toetjes met chocolademousse en advocaat

Paasbrood toetjes met advocaat en chocolademousse - Paas dessert recept - Foodblog Foodinista

Op zaterdagavond het avondeten extra feestelijk afsluiten met een Paastoetje? Natuurlijk, gewoon doen! Met dit Paasbrood toetje met chocolademousse en advocaat. Het is ook heel erg lekker bij de koffie. Het recept voor Paastoetje ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Paascroissantjes met Paaseitjes en Nutella

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

Zondag is het eerste Paasdag. Het perfecte moment voor een uitgebreid moment en extra verwennerij. Ga croissantjes rollen met een Paassmaakje. Wat dacht je van croissantjes met Paaseitjes en Nutella vulling? Ik garandeer je; Smullen! Het croissantjes recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie