Courgette Carbonara ovenschotel foodblog Foodinista

Gevulde courgette carbonara

Deel deze post

Het nadeel van een pasta carbonara vind ik dat je echt geen hap groente binnen krijgt. Pasta carbonara heeft natuurlijk ook niet voor niks de naam pasta carbs gekregen voor koolhydraten. Het was nooit de bedoeling. Geen probleem, want dat is juist de reden waarom we met regelmaat willen genieten van deze overheerlijke pasta. Ik in ieder geval wel. Een pasta carbonara is voor mij ultiem comfort food. Maar wil je toch een beetje de zelfde smaak krijgen en meer groente eten? Dan is deze gevulde courgette carbonara een heerlijk alternatief. Een beetje zondigen en heel veel meer groente. Nee een Italiaan zou zeggen; dit is absoluut geen pasta carbonara. En hij heeft helemaal gelijk, maar qua smaak komen we toch heel goed in de buurt en daar gaat het bij deze courgette carbonara om. Daarbij moet je het gerecht natuurlijk een benadering bij smaak geven. Je kunt ook zegen gevulde courgette met pasta in romige saus en in spekjes gegratineerd in de oven. Maar dat vond ik iets te lang. Dus we kiezen gewoon voor gevulde courgette carbonara, maar dan op een lekkere Nederlandse manier. En ga je echt voor de Italiaanse smaak, wat natuurlijk zalig is, dan stel ik je op de blog zeker niet teleur met mijn echte spaghetti Carbonara recept wat je hier kunt vinden.

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista
Algemene banners

Ingrediënten voor de gevulde courgette carbonara voor 2 personen

2 courgettes
100 gram mini pasta
75 gram spekreepjes
1 ui
1 knoflookteen
25 gram boter
1 eetlepel bloem
150 ml melk
150 gram geraspte kaas
snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van de ovenschotel courgette carbonara

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, garde, steelpan, pan, ovenschaal, knoflookpers, koekenpan

Maak ook eens de ovenschotel met gevulde courgette met tonijn

Gevulde Courgette Carbonara ovenschotel recept van Receptblog Foodinista

Recept voor de gevulde courgette carbonara

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette door de helft en haal met een lepel het vruchtvlees uit de courgette, bewaar het vruchtvlees in een bakjes,  plaats de courgettes in de ovenschaal. Zet de ovenschaal apart.

Kook het water voor de pasta met een snufje zout en kook de pasta beetgaar. De pasta gaart ook nog verder in de oven.

Bak de spekjes half uit in een koekenpan in het eigen vet, totdat de spekjes niet meer rauw zijn. Laat deze uitlekken op keukenpapier.

Maak terwijl de pasta kookt de saus voor de courgette carbonara. Snipper alvast de ui dan kan deze snel door de saus. Smelt de boter in de pan, klopt met de garde de bloem er doorheen tot de saus een roux is geworden en blus al kloppend af met de melk. Blijf met de garde kloppen, totdat de saus dikker is geworden. De verhitting mag uit. Meng de spekjes, pasta, courgette vruchtvlees, ui, fijngeperste knoflook, helft van de kaas en een snufje peper en zout door de saus.

Vul de courgettes met de saus. Gratineer de courgettes met de overige kaas. Plaats de courgettes in de oven voor dertig minuten op 200 graden.

Meer recepten met groentes met heerlijke vullingen?

Maak ook eens gevulde paprika’s met tonijn of gevulde paprika’s met chorizo.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie