Eiersalade recept met asperges en ham foodblog Foodinista

Eiersalade met asperges en ham

Deel deze post

Ik moet toegeven dat ik deze aspergesalade heb gegeten tijdens een Paasdiner bij familie en zij hadden groot gelijk om voor deze aspergesalade met ham en ei te kiezen. Er werd gekookt voor twaalf personen en deze heerlijke eiersalade met asperges en ham stond voor de Paasdagen op tafel. Kant en klaar bereid door de aspergeboer, een goed idee en nog steeds heel vers. Kook je voor grote groepen en zie je het zelf niet altijd zitten dan is verse catering ook een goed idee! Snel en simpel natuurlijk en wanneer je voor een grote groep kookt een goed idee. Dan had ik de aspergesalade met eieren en ham denk ik ook meegenomen om te proeven, maar thuis ging ik ook asperges bereiden op tweede Paasdag en met een beetje inspiratie heb ik toen ook direct de Eiersalade bereid met asperges en ham. Een aspergerecept wat je zeker ook nog een keer moet maken als extra salade om bij de asperges te eten, dat is lekker of gewoon voor op brood of een crakcer! Een extra toevoeging in plaats van het gewone eitje, maar ook een heerlijke borrelsalade in het aspergeseizoen. Ja de eiersalade met asperges en ham zal bij ons nog vaker gemaakt worden. Hopelijk op een zonnige lentedag in het zonnetje met een glaasje aspergewijn erbij. Lekker!

Eiersalade met asperges en ham recept van foodblog Foodinista
KokenKoken

Ingrediënten eiersalade met asperges en ham voor 1 bakje

200 gram aspergepuntjes*
75 gram beenham hamreepjes
3 eieren
2 eetlepels mayonaise
1 rode ui
theelepel verse peterselie
theelepel verse bieslook
snufje peper en zout

Aspergepuntjes bij de aspergeboer – budget tip voor asperges

*Bij de aspergeboer ben je ook vaak in de gelegenheid om alleen aspergepuntjes te halen. Meer gebroken asperges, niet helemaal gelukte. Deze zijn veel goedkoper. Drie Euro voor een kilo ongeveer. Deze zijn perfect voor bijvoorbeeld een aspergesalade, soep, risotto etc. De asperges blijven niet heel en de smaak is uitstekend. Ben je niet in de gelegenheid gebruik dan bijvoorbeeld de uiteinde van de asperges en gebruik de mooie kopjes voor een ander recept, waarbij je wilt decoreren.

Tips voor de bereiding van de eiersalade met asperges

Moeilijkheid 1-5; 1
Tijdsduur: 10 minuten zonder het koken van de eieren
Benodigdheden: pan, eiersnijder, snijplank, mengschaal, lepel, mesje

Aspergesalade met ei en ham recept van foodblog Foodinista

Recept voor Aspergesalade met ei en ham 

Eigenlijk is het heel simpel om de eiersalade met asperges en ham te maken. Wat gewoon het belangrijkste is, is dat de eiersalade goed op smaak komt en de juiste stevigheid krijgt. Ook niet te vochtig. Kook als eerste de eieren hard. Zorg dat deze afkoelen. Snijd vervolgens de asperges in kleine stukjes en kook het water. Een aspergepan is dus ook niet nodig. Het snijden van de eieren gaat vervolgens het makkelijkst met een eiersnijder. Kook de asperges vervolgens in vijf minuten met een snufje zout beetgaar. Giet de asperges af en dep de asperges droog. Maak het sausje ondertussen voor de aspergesalade. Meng de mayonaise met de fijngesneden bieslook, peterselie en een snufje peper en zout. Snipper de rode ui en meng deze ook door het sausje. Wil je de kruiden en de rode snel en makkelijk fijn snijden? Gebruik dan een hakmolen. Ik kan niet zonder in de keuken. Meng de hamreepjes door de basis voor de aspergesalade. Snij de eieren fijn in de eiersnijder en meng deze door de eiersalade. Meng vervolgens de asperges er doorheen en de eiersalade met ei en ham als bijgerecht of voor de borrel is klaar!

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista

Op de blog deel ik diverse aspergerecepten. Ik woon nu éénmaal in Brabant en ik kan niet wachten totdat ik de asperges weer kan halen bij de boer. Ieder voorjaar zit ik er klaar voor. Nieuwsgierig naar meer aspergerecepten. Kijk dan ook eens naar de volgende recepten met asperges op de blog, zoals:

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges. Op de blog kun je recepten vinden met witte asperges en met groene asperges, maar deze asperge recepten kun je natuurlijk variëren. Een ander lekker recept is de simpele frittata ook wel ovenomelet met asperges en zalm.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Jessica
  Geplaatst op 22:43h, 25 april

  Hoeveel asperge ham en ei heb je dan nodig als je voor grote groep kook? Ik heb het dan rond 20 25 mensen

 • admin
  Geplaatst op 09:56h, 29 april

  Hi Jessica,

  Nu voor grote groepen? Maar oke. Zeker x6 of 7.

  Groetjes,

  Daphne

Geef een reactie