Eiersalade recept met asperges en ham foodblog Foodinista

Eiersalade met asperges en ham

Deel deze post

Ik moet toegeven dat ik deze salade at bij een diner bij familie en zij hadden groot gelijk. Er werd gekookt voor twaalf personen en deze heerlijke eiersalade met asperges en ham stond voor de Paasdagen kant en klaar bereid kaar bij de aspergeboer. Dan had ik de salade denk ik ook meegenomen om te proeven, maar thuis ging ik ook asperges bereiden op tweede Paasdag en met een beetje inspiratie heb ik toen ook direct de Eiersalade bereid met asperges. Een aspergerecept wat je zeker ook nog een keer moet maken als extra salade om bij de asperges te eten, dat is lekker! Een extra toevoeging in plaats van het gewone eitje, maar ook een heerlijke borrelsalade in het aspergeseizoen. Ja de eierslade met asperges en ham zal bij ons nog vaker gemaakt worden. Hopelijk op een zonnige lentedag in het zonnetje met een glaasje aspergewijn erbij. Lekker!

Eiersalade met asperges en ham recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten eiersalade met asperges en ham voor 1 bakje

200 gram aspergepuntjes*
75 gram hamreepjes
3 eieren
2 eetlepels mayonaise
1 rode ui
theelepel verse peterselie
theelepel verse bieslook
snufje peper en zout

*Bij de aspergeboer ben je ook vaak in de gelegenheid om alleen aspergepuntjes te halen. Meer gebroken asperges, niet helemaal gelukte. Deze zijn veel goedkoper. Drie Euro voor een kilo ongeveer. Deze zijn perfect voor bijvoorbeeld een aspergesalade, soep, risotto etc. De asperges blijven niet heel en de smaak is uitstekend. Ben je niet in de gelegenheid gebruik dan bijvoorbeeld de uiteinde van de asperges en gebruik de mooie kopjes voor een ander recept, waarbij je wilt decoreren.

Tips voor de bereiding van de eiersalade met asperges

Moeilijkheid 1-5; 1
Tijdsduur: 10 minuten zonder het koken van de eieren
Benodigdheden: pan, eiersnijder, snijplank, mengschaal, lepel, mesje

Aspergesalade met ei en ham recept van foodblog Foodinista

Recept voor Aspergesalade met ei en ham 

Eigenlijk is het heel simpel om de eiersalade met asperges en ham te maken. Wat gewoon het belangrijkste is, is dat de eiersalade goed op smaak komt en de juiste stevigheid krijgt. Ook niet te vochtig. Kook als eerste de eieren hard. Zorg dat deze afkoelen. Snijd vervolgens de asperges in kleine stukjes en kook het water. Kook de asperges vervolgens in vijf minuten met een snufje zout beetgaar. Giet de asperges af en dep de asperges droog. Maak het sausje ondertussen voor de aspergesalade. Meng de mayonaise met de fijngesneden bieslook, peterselie en een snufje peper en zout. Snipper de rode ui en meng deze ook door het sausje. Meng de hamreepjes door de basis voor de aspergesalade. Snij de eieren fijn in de eiersnijder en meng deze door de eiersalade. Meng vervolgens de asperges er doorheen en de eiersalade met ei en ham als bijgerecht of voor de borrel is klaar!

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: