Eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk Foodblog Foodinista

5x Heerlijke eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk

Deel deze post

Niet alleen de feestdagen zijn begonnen, maar iets anders moois aan de winter is dat het wintersportseizoen weer is begonnen! Heb jij al plannen voor een wintersport naar Oostenrijk? Dan deel ik in dit blog eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk. Wat je niet mag missen of  moet proeven naast een geweldige schnitzel. De Oostenrijkse keuken heeft namelijk meer gerechten die je in de winter verzadigd en warm houden en deze gerechten mag je soms echt wel beschrijven als ware foodporn. Honger en zin in de wintersport? Lees dan mee.

5x Eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk

Inderdaad meer gerechten dan alleen een schnitzel, die heerlijk kunnen zijn. Alleen de Oostenrijkse keuken heeft meer te bieden. Op de menukaart staan soms onbekende gerechten. De waaghals kiest er direct voor en je kunt ook kiezen voor wat je niet kent dat eet je niet. Zonde! Maar met deze toelichtingen komt het goed.

Erdapfelblattlang 

Erdapfelblattlang Eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk Foodblog Foodinista

Een ingewikkelde naam Erdapfelblattlang, maar een heerlijk vegetarisch aardappelgerecht voor een goed gevulde maag tijdens de wintersport. Dit gerecht kun je ook delen met daarbij bijvoorbeeld een ander Oostenrijks gerecht of als garnituur bij een schnitzel. De Erdapfelblattlang zijn gefrituurde aardappelpannenkoek, met Oostenrijkse kaas en daarbij geserveerd zuurkool.

Oostenrijkse kaassoep

Oostenrijkse kaassoep eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk

Een kaasliefhebber? Dan mag je romige Oostenrijkse kaassoep niet missen! Oké machtig, vet en vol zout, maar tijdens een lange dag op de piste kan dit niet heel veel kwaad. Even een rust momentje tijdens de wintersport? Breng dan een bezoekje aan de Erlebniss Sennerei waar je veel meer over de Oostenrijkse kaas en de gerechten te weten komt.

Tiroler Gröstl

Eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk Foodblog Foodinista

Een stevige en simpele maaltijd dan kies je voor de Tiroler Gröstl. Eigenlijk kan iedere niet vegetariër dit evenals een Oostenrijkse schnitzel wel waarderen. Röstig, spekjes en een gebakken ei met hele dooier. Voor erbij een salade en de maaltijd is compleet. Dit gerecht kan overigens wel eens wisselend zijn qua samenstelling.

Hozknechtkrapfen

hozknechtkrapfen eettips in Oostenrijk tijdens de wintersport foodblog Foodinista

Nog een mooi woord voor scrabble! Hozknechtkrapfen en zeg dat maar vijf keer achter elkaar. Maar deze heerlijke Oostenrijkse pannenkoekjes wil je zeker proeven! Van aardappeldeeg gemaakt en gevuld met creme fraiche en kaas. Een zaligheid. Een beetje gezondheid? Dan bestel je er een salade bij. Ook krijg je bij dit gerecht standaard een glas Oostenrijkse melk of karnemelk.

Melchermuass

Melchermuas dessert recept eettips in Oostenrijk

Je maaltijd afsluiten met een zoet dessert? Kies een keer niet voor kaiserschmarrn maar ga voor de zachte romige pannenkoek die ook wel melchermauss wordt genoemd. Dik, fluffy en toch weer anders dan al die andere desserts. Dit dessert is machtig! Dus kies er voor om te delen.

Meer lezen over Oostenrijk?

Welk gerecht is jouw favoriete wintersport Oostenrijk gerecht?

Meer Oostenrijk tips? Kijk dan verder op de blog voor de leukste persoonlijke Oostenrijk verhalen.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

1Reactie
  • Martijn | Frankrijk Puur
    Geplaatst op 15:18h, 14 februari

    Wat een bijzondere gerechten, die kende ik nog niet :) De melchermauss ga ik zeker eens proberen!

Geef een reactie