18 dec 5 Heerlijke eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk
Heb jij al plannen voor een wintersport naar Oostenrijk? Dan deel ik in dit blog eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk. Wat je niet mag missen of moet proeven naast een geweldige schnitzel ga ik met je delen in dit artikel. De Oostenrijkse keuken heeft namelijk meer gerechten die je in de winter verzadigd en warm houden. Deze gerechten uit de Oostenrijke keuken mag je echt wel beschrijven als Oostenrijkse delicatessen. Honger en zin in de wintersport? Lees dan mee en onthoud deze Oostenrijkse gerechten voor tijdens je volgende reis naar Oostenrijk.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
5 Eettips tijdens de wintersport in Oostenrijk
Inderdaad meer gerechten dan alleen een schnitzel, die heerlijk zijn en een schnitzel moet je eten in Oostenrijk. Alleen de Oostenrijkse keuken heeft meer te bieden. Op de menukaart staan soms onbekende gerechten. De waaghals kiest er direct voor en je kunt ook kiezen voor wat je niet kent dat eet je niet. Zonde! Maar met deze toelichtingen komt het goed. Een voordeel is dat ik ook vegetarische opties met je ga delen wat een goede variatie is op de schnitzel.
Erdapfelblattlang
Een ingewikkelde naam Erdapfelblattlang, maar een heerlijk vegetarisch aardappelgerecht voor een goed gevulde maag tijdens de wintersport. Dit gerecht kun je ook delen met daarbij bijvoorbeeld een ander Oostenrijks gerecht of als garnituur bij een schnitzel. De Erdapfelblattlang zijn gefrituurde aardappelpannenkoek, met Oostenrijkse kaas en daarbij geserveerd zuurkool. Een goede basis voor het bier, schnapps en de Aperol.
Oostenrijkse kaassoep
Een kaasliefhebber? Dan mag je romige Oostenrijkse kaassoep niet missen! Oké machtig, vet en vol zout, maar tijdens een lange dag op de piste kan dit niet heel veel kwaad. Alles wat ben je kwijt geraakt wordt weer aangevuld. Even een rust momentje tijdens de wintersport? Breng dan een bezoekje aan de Erlebniss Sennerei waar je veel meer over de Oostenrijkse kaas en de gerechten te weten komt.
Tiroler Gröstl
Een stevige en simpele maaltijd dan kies je voor de Tiroler Gröstl. Eigenlijk kan iedere niet vegetariër dit evenals een Oostenrijkse schnitzel wel waarderen. Röstig, spekjes en een gebakken ei met hele dooier. Voor erbij een salade en de maaltijd is compleet. Dit gerecht kan overigens wel eens wisselend zijn qua samenstelling, zo hebben wij in Graz ook een variant gegeten.
Hozknechtkrapfen
Nog een mooi woord voor het reisspel scrabble! Hozknechtkrapfen en zeg dat maar vijf keer achter elkaar. Maar deze heerlijke Oostenrijkse pannenkoekjes wil je zeker proeven! Van aardappeldeeg gemaakt en gevuld met creme fraiche en kaas. Een zaligheid voor op de piste. Een beetje gezondheid? Dan bestel je er een salade bij. Ook krijg je bij dit gerecht standaard een glas Oostenrijkse melk of karnemelk of je het wilt of niet.
Melchermuass
Je maaltijd afsluiten met een zoet dessert? Kies een keer niet voor kaiserschmarrn, maar ga voor de zachte romige pannenkoek die ook wel melchermauss wordt genoemd. Dik, fluffy en toch weer anders dan al die andere desserts. Dit dessert is machtig! Dus kies er voor om te delen. Wat je denk ik bij Kaiserschmarnn ook doet?
Meer lezen over Oostenrijk?
Welk gerecht is jouw favoriete wintersport Oostenrijk gerecht? Meer Oostenrijk tips? Kijk dan verder op de blog voor de leukste persoonlijke Oostenrijk verhalen. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Martijn | Frankrijk Puur
Geplaatst op 15:18h, 14 februariWat een bijzondere gerechten, die kende ik nog niet :) De melchermauss ga ik zeker eens proberen!