Aziatische biefstuksalade recept van Foodblog Foodinista

Aziatische biefstuksalade

Deel deze post

Wanneer ik biefstuk eet wil ik eigenlijk dat ik de biefstuk centraal staat bij de maaltijd. Dan is een maaltijdsalade ideaal. Wat bij deze maaltijd ook fijn is? De maaltijdsalade staat ook heel snel op tafel. Deze keer maken we een Aziatische biefstuksalade vol smaken, waarbij de biefstuk de hoofdrol speelt. Denk je dat een salade te weinig is als avond maaltijd? Deze salade is naast de biefstuk gevuld met voldoende groente en natuurlijk komen er een goede dressing en andere smaakmakers bij. Ik zeg dan ook probeer het gewoon en maak deze Aziatische biefstuksalade gewoon.

Aziatische biefstuksalade recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische biefstuksalade 2 personen

Ingrediënten biefstuk maaltijdsalade:

biefstuk van ongeveer 150 gram
75 gram champignons
50 gram rucola
50 gram veldsla
komkommer
eetlepel sesamzaad
50 gram taugé
1 knoflookteen
1 rode ui
2 bosuitjes
handje verse koriander
10 cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
klontje boter

Ingrediënten Aziatische dressing:

2 eetlepels sojasaus
theelepel vissaus
theelepel sesamzaad
halve limoen
theelepel bruine suiker
snufje peper

Tips voor de bereiding van de Aziatische biefstuksalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, grillpan, wok, mengschaal, spatel, vleespan, knoflookpers, aluminiumfolie ook een hakmolen is aan te raden en een goed koksmes

Aziatische biefstuksalade recept van Foodblog Foodinista

Recept Aziatische biefstuksalade

Start met het bereiden van de warme groente. Maak de champignons schoon en deel de champignons in vier delen. Snijd de komkommer in halve plakjes. Snipper de rode ui en knijp de knoflook fijn. Verhit in de wok één eetlepel olijfolie. Wok de groente tot ze zacht zijn. Snijd ook de tomaatjes door de helft en wok deze samen met de taugé voor drie minuten mee met de andere groente.

Grill vervolgens de biefstuk. Verhit in de grillpan de boter en één eetlepel olijfolie. Grill de biefstuk om en om aan beiden kanten twee minuten tot medium rare. Laat de biefstuk nagaren in de aluminiumfolie en houd deze warm.

Maak ondertussen de koude salade. Meng de rucola met de veldsla, snijd de veldsla wel even iets fijner. Snijd de bosui en de koriander fijn en meng deze door de sla.

Recept Aziatische dressing voor de biefstuksalade

Meng de dressing voor de Aziatische biefstuksalade. De dressing maken is eigenlijk het simpelste van het hele recept. Meng de ingrediënten voor de dressing en knijp de limoen uit in de dressing. Maak er volgens een gladde dressing van en klop deze even goed door.

Garneren Aziatische biefstuksalade

Meng de koude groente met de warme groente. Verdeel de groente over de saladeschaal of de borden. Snijd de biefstuk in mooie plakken. Daar is een goed koksmes fijn voor. Verdeel de biefstuk over de salade. Giet de dressing over de salade en de biefstuk. Maak de salade af door de sesamzaad en eventueel extra koriander te verdelen over de biefstuk en de salade.

P.s. eet de Aziatische biefstuksalade met stokjes dat is natuurlijk veel lekkerder en leuker. 

Saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de zomerse salade met ham en meloen, salade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een andere saladerecept op tafel zetten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

koken & tafelen algemeen


gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: