14 dec Ferrero Rocher Tiramisu
Een favoriet dessert? Tiramisu recepten. Daarom kun je ook verschillende tiramisu recepten vinden op de waarvan de basis tiramisu is, maar deze Ferrero Rocher tiramisu is verrukkelijk tijdens de kerstdagen. Ferrero Rocher kun je zo opeten tijdens de feestdagen, maar je kunt er ook mee de keuken in om leuke feestdagen recepten mee te creëren, zoals deze rocky road met Ferrero Rocher topping en het Ferrero Rocher Tiramisu recept. Wist je dat Ferrero Rocher net zoals Nutella ook uit Italië komt dus we houden de Tiramisu nog steeds lekker Italiaans. In de tiramisu mag ook een beetje amaretto. Al lekkere trek gekregen? Lekker de keuken in voor het recept voor Ferrero Rocher Rocher tiramisu maken.
Hier bekijk je de hele chocolade collectie van Ferrero Rocher.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Ferrero Rocher Tiramisu voor 8 personen
- 1 bak mascarpone 500 gram
- 2 eetlepels suiker
- 2 eieren
- 3 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
- 2 eetlepels amaretto
- 2 eetlepels Nutella
- 400 gram lange vingers
- 1 grote bol Ferrero Rocher (ook leuk om cadeau te geven)
- 1 eetlepel nougatine
- Cacaopoeder (ideaal in een strooibusje)
- Extra feestelijk? Maak de tiramisu af met eetbare goudspray
P.s. wil je de tiramisu toch alcohol vrij maken? vervang de amaretto dan door amandel extract en de koffie caffeïne vrij dan is de tiramisu kidsproof.
Tips voor het bereiden van de Ferrero Rocher Tiramisu
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken voor Ferrero Rocher tiramisu maken
- schaal van ongeveer 20 bij 30
- garde
- lepel
- theelepel
- pannenlikker
- schaal
- mixer
Recept Ferrero Rocher Tiramisu
Zelf Ferrero Rocher tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de tiramisu is klaar voor je het weet.
Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen, daarbij meng je de koffie met de amaretto.
Mascarpone room kloppen met Ferrero Rocher smaak
Breek de eieren en verdeel in één schaal het eigeel en in de anderen het eiwit. Klop het eigeel los met één eetlepel suiker. Klop de helft van de mascarpone er doorheen, totdat deze romig is. Zet de mascarpone apart. Klop vervolgens de eiwitten met één eetlepel suiker tot een luchtige wolk. Doet dit met de mixer. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Klop de mascarpone los en klop de mascarpone door het eiwit. Zet ook deze schaal met mascarpone even apart. Klop door beiden één eetlepel Nutella.
Ferrero Rocher tiramisu maken
Dip lange vingers in de koffie met amaretto en bedek de bodem. Smeer de helft van de romige mascarpone met eigeel over de eerste laag lange vingers. Bedek deze laag mascarpone nog een keer emt lange vingers en herhaal met de tweede helft mascarpone. Dip nog een keer lange vingers in de koffie met amaretto. Je hebt nu drie lagen lange vingers. Schep over het geheel drie eetlepels koffie met amaretto, zodat alles goed vochtig is. Bedek deze laag met de luchtige mascarpone met opgeklopt eiwit. Versier deze laag met cacaopoeder. Wanneer je cacao uit een strooibusje strooit krijg je geen dikke laag maar wel mooi effect.
Tiramisu laten opstijven
Zet de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast. Versier de Ferrero Rocher daarna met de nougatine en breek de holle Ferrero Rocher in stukken en breek de chocolade schotsen in de tiramisu. Extra feestelijk? Versier de tiramisu met goud poeder voor de feestdagen.
Meer tiramisu recepten?
Lekker variëren wat dacht je dan van de kerst tiramisu met speculaas en stoofpeertjes of de tiramisu met Baileys?
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's