Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Zomerse vakantie tips voor foodies

Deel deze post

De zomer is begonnen! En heel eerlijk voorlopig mogen we volgens mij echt niet klagen over het weer in Nederland op een aantal regenachtige dagen na hebben we echt wel een mooie zomer. Laten we die regenachtige dagen, maar een beetje afkoeling noemen. Je zou natuurlijk in Nederland op vakantie kunnen gaan. Wat ik heerlijk vind, vooral omdat het weer goed meewerkt. Maar heel eerlijk ik geef dan de voorkeur aan een weekendje weg of leuke dagjes. Als ik echt weg wil, ontspannen en mij weg wil voelen dan geef ik de voorkeur aan het buitenland. Mij onderdompelen in een ander cultuur. Minder Nederlands horen, andere gerechten proeven en weer zekerheid. Heb jij al geboekt voor deze zomer? Of ben je nog een beetje zoekend? Dan heb ik nog een aantal leuke zomerse vakantie tips voor je om deze zomervakantie naartoe te gaan. Het zijn een aantal van mijn favoriete bestemmingen en natuurlijk zijn het allemaal zomerse vakantie tips voor foodies. Heerlijke lokale gerechten mogen natuurlijk niet ontbreken!

5x Zomerse vakantie tips voor foodies

Mallorca

Ik denk dat ik al weer vijf keer op Mallorca ben geweest. Een Spaans eiland op minder dan twee uur vliegen van Nederland. Ideaal, doordat Mallorcahet zo dichtbij is en een heel divers eiland is. Niet zo gek dat ik er wel vijf keer geweest ben. Van gezinsvakanties met mijn ouders tot aan een vakantie met vriendinnen en een citytrip persreis met culinaire insteek. De diverse gezichten van Mallorca heb ik gezien en daardoor ook een echte aanrader. Mooie kleine dorpjes, waar je van een zon, zee en strand vakantie kunt genieten en vervolgens maak je een uitstapje naar de stad Palma de Mallorca waar je gaat genieten van Spaanse sferen en natuurlijk een echt Spaans diner met tapas.

Tips op Mallorca Eten bij Cellar Sa Prema in Palma Zwarte Paella met inktvis

Menorca

Minder bekend en heel vaak verward met Mallorca, het Spaanse eiland en ook één van de Balearen Menorca. Een heel kindvriendelijk eiland, maar ook met prachtige plekjes om te ontdekken, witte zandstranden en een eigen foodcultuur. Denk aan een gin stokerij, bar in de kliffen uitgehakt en mooie restaurantjes in de hoofdstad Mahon. Een verrassende zomerse vakantie tip als je het mij vraagt en na onze reis naar Menorca een absoluut favoriet. Wij vonden één week te kort en gaan zeker nog een keer terug om het eiland verder rond te touren met een huurauto.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Italië

Italië is echt één van mijn favoriete vakantielanden als het op eten aankomt. Heerlijk is het woord dat in mij opkomt. Ik denk eerlijk gezegd niet aan pizza, maar aan pasta met wildzwijnragout, heel veel met truffel, visgerechten die super vers zijn en wellicht dat dan gecombineerd met pizza. Natuurlijk de gelato en de meest uitéénlopende desserts met goede koffie niet te vergeten. Eigenlijk is het één groot walhalla en het mooie ieder gebied is anders. Nog een voordeel, aangezien ik mama ben, heeft vliegen niet altijd mijn voorkeur en vind ik een autovakantie soms ook fijn. Dat kan naar Italië ook. Al vond ik het de laatste keer een onderneming, met bijvoorbeeld een lekke band onderweg. Toen was ik er wel even klaar mee. In Italië heb ik Toscane uitgebreid ervaren en zijn we dit voorjaar naar de kust bij Venetië geweest. Op mijn wensenlijstje staat de Amalfikust met veel vis, Sicilië en Puglia.

Uitzicht vanaf Rialto brug Venetië Italië blog Foodinista

Griekenland

De laatste jaren ben ik weer heel erg verliefd geworden op Griekenland. Eerlijk gezegd twijfel ik altijd een beetje tussen Italië en Griekenland. Het eten is niet met elkaar te vergelijken, maar de sfeer ook niet. De vakantie beleef je anders. Maar de vakantiebestemmingen zijn beiden heerlijk. In het afgelopen jaar ben ik naar de eilanden Naxos en Chios geweest, beiden eilanden met een uitgebreide food cultuur. Heel erg vers, veel vis en als je wilt lange middagen of avonden tafelen. Ontspannen en genieten. Het mag! Zoals het hoort tijdens een vakantie. Mooie stranden en veel sightseeing.

Griekse salade in brood en Mastelo cheese Griekenland Foodblog Foodinista

Marokko

Wellicht een verrassing? Maar toen Eric en ik een half jaar samen waren was onze eerste reis een rondreis door Marokko. Superspannend, de eerste echt reis die we samen maakten. Verliefd op elkaar en ik werd ook verliefd op Marokko. Ruim zes jaar later wilden we terug met Florian net twee jaar oud. Niet dezelfde reis als de eerste keer, want dat was best wel een pittige reis. In ieder geval voor een peuter. Maar gewoon genieten van Marokko. Met wat gezoek kwamen we uit op mooie hotels bij Marrakech! Om te gaan genieten van een zonvakantie bij een stad waar ook veel te ontdekken is en voor ons eigenlijk her te beleven, maar dan met het gezin. Cultuur en relaxen in één. Wij kozen met het gezin wel voor een all-inclusive formule en gingen af en toe in de stad genieten van Marokkaanse taartjes, thee of een goede tajine.

Ook zin in de zomervakantie? Welke vakantiebestemming van de zomerse vakantie tips voor foodies is jouw favoriet? En waar ga jij deze zomer naartoe?

Meer reistips, blogs ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie