Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Zalm teriyaki spies van de barbecue – Vis barbecuerecept

Deel deze post

Deze keer bereidde ik op de barbecue een zalm teriyaki spies met courgette die zacht mals en met een rokerige smaak van de barbecue kwam. De spies heeft eerst een aantal uur gemarineerd in de koelkast gelegen. Neem er dan ook even de tijd voor. Deze vis barbecuespies met zalm bereid je als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Zalm teriyaki spies van de barbecue 2 stuks

  • 2 zalmfilets
  • kwart courgette
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 50 ml sojasaus
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel honing
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel bruine suiker
  • snufje peper

Tips voor garnering en bijgerechten

  • handje verse koriander
  • handje gedroogde uitjes
  • handje sesamzaadjes
  • bosuitje
  • atjar
  • satésaus
  • stokbrood
  • kruidenboter
  • deze barbecuesalade met doperwtjes, wortel en frisse appel is een mooie aanvulling.
Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Zalm teriyaki spies op de barbecue

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten, marineren 4 uurtjes en grillen op de barbecue 30 minuten
Benodigdheden: tupperware bakje, lepel, knoflookpers, theelepel, snijplank, mes, barbecuespiesjes, barbecue, barbecuetang

Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Barbecuerecept Zalm teriyaki spies

Zalm marineren in teriyaki saus

Teriyaki saus kun je natuurlijk kant en klaar kopen en dan ben je zo klaar. Maar ik maak sausjes altijd graag zelf. Het is leuk, lekker en vaak iets gezonder. Je weet wat je eet tenslotte. Voor het bereiden op de barbecue moet je ook zo marineren dat een gerecht direct bereid kan worden. Meng de ingrediënten voor de marinade in het afsluitbare bakje. Sesamolie, gembersiroop, sojasaus, honing, zonnebloemolie en de bruine suiker. Meng alles goed door elkaar. Knijp een knoflookteentje uit en meng de knoflook door de marinade. Snijd de zalm in blokken van 4 bij 4 centimeter. Meng de zalm door de marinade. Zorg dat alle zalm rondom goed gemarineerd is. Zet de zalm in de koelkast voor ongeveer 4 uur, zodat de zalm goed kan marineren.

Zalm teriyaki spiesen maken en grillen

Snijd plakjes courgette. Zorg voordat je gaat barbecueën dat je alle garneringen en bijgerechten klaar hebt staan. Het maakt tenslotte het gerecht echt af. De barbecue moet goed verhit zijn op 180 graden. Rijg om en om zalm en courgette aan de spies. Grill vervolgens de zalmspiesen voor 30 minuten op 180 graden, best wel langzaam, gaar op de barbecue. Je krijgt vervolgens malse en rokerige zalm teriyaki spiesen. Garneer de zalmpiesen met koriander, uitjes, sesamzaadjes en fijngesneden bosuitjes. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie