
01 mei Zalm teriyaki spies van de barbecue – Vis barbecuerecept
Het barbecueseizoen is begonnen! De afgelopen week hebben we drie keer gebarbecued. Gezellig en vooral ontspannen buiten eten tijdens deze toch al hectische tijd met het gezin. De vraag kwam eigenlijk bij de kleuter vandaan of we veel buiten gaan eten, want het geeft zo’n vakantiegevoel. Mijn tip is dan ook: heb je nog geen barbecue? Ga dan een bbq kopen! Het is perfect voor het zomerseizoen. Ben je al een meer ervaren barbecue of grillmeister dan is het misschien ook wel de perfecte tijd om nu voor een meer uitgebreidere versie te gaan en je eens te verdiepen in een Bastard bbq, deze barbecue zijn wij nu ook uitgebreid aan het testen en gebruiken. We hebben er de tijd. Naast onze gas buitenkeuken voor een snellere bereiden en buiten koken is het heel erg leuk om een bastard weer te gebruiken voor het langzame garen, koud roken en warm roken van barbecue gerechten. Een bastard is en blijft natuurlijk een perfect kolen barbecue. Deze keer bereidde ik op de barbecue een zalm teriyaki spies die zacht mals en met een rokerig smaak van de barbecue kwam. De spies heeft eerst een altijd uur gemarineerd in de koelkast gelegen. Neem er dan ook even de tijd voor. Deze vis barbecuespies bereid je als volgt.

Ingrediënten Zalm teriyaki spies van de barbecue 2 stuks
2 zalmfilets
kwart courgette
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel gembersiroop
50 ml sojasaus
1 knoflookteentje
1 eetlepel honing
25 ml zonnebloemolie
1 theelepel bruine suiker
snufje peper
Tips voor garnering en bijgerechten
Extra voor de garnering: handje verse koriander, handje gedroogde uitjes, handje sesamzaadjes, bosuitje,
Voor erbij: atjar, satésaus, stokbrood met kruidenboter en deze barbecuesalade met doperwtjes, wortel en frisse appel is een mooie aanvulling.

Tips voor de bereiding van de Zalm teriyaki spies op de barbecue
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten, marineren 4 uurtjes en grillen op de barbecue 30 minuten
Benodigdheden: tupperware bakje, lepel, knoflookpers, theelepel, snijplank, mes, barbecuespiesjes, barbecue zoals een weber barbecue, bastard of buitenkeuken, barbecuetang

Barbecuerecept Zalm teriyaki spies
Zalm marineren in teriyaki saus
Teriyaki saus kun je natuurlijk kant en klaar kopen en dan ben je zo klaar. Maar ik maak sausjes altijd graag zelf. Het is leuk, lekker en vaak iets gezonder. Je weet wat je eet tenslotte. Voor het bereiden op de barbecue moet je ook zo marineren dat een gerecht direct bereid kan worden. Meng de ingrediënten voor de marinade in het afsluitbare bakje. Sesamolie, gembersiroop, sojasaus, honing, zonnebloemolie en de bruine suiker. Meng alles goed door elkaar. Knijp een knoflookteentje uit en meng de knoflook door de marinade. Snijd de zalm in blokken van 4 bij 4 centimeter. Meng de zalm door de marinade. Zorg dat alle zalm rondom goed gemarineerd is. Zet de zalm in de koelkast voor ongeveer 4 uur, zodat de zalm goed kan marineren.
Zalm teriyaki spiesen maken en grillen
Snijd plakjes courgette. Zorg voordat je gaat barbecueën dat je alle garneringen en bijgerechten klaar hebt staan. Het maakt tenslotte het gerecht echt af. De barbecue moet goed verhit zijn op 180 graden. Rijg om en om zalm en courgette aan de spies. Grill vervolgens de zalmspiesen voor 30 minuten op 180 graden, best wel langzaam, gaar op de barbecue. Je krijgt vervolgens malse en rokerige zalm teriyaki spiesen. Garneer de zalmpiesen met koriander, uitjes, sesamzaadjes en fijngesneden bosuitjes. Eet smakelijk!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's