04 sep Wortelsoep met curry en kokos van Gezond Fastfood
Even een vitamineboost, want die ga je wel halen uit deze wortelsoep met curry en kokos. Een ander voordeel de wortelsoep staat ook nog heel snel op tafel. Eigenlijk is dat het voordeel met alle recepten uit het kookboek Gezond Fastfood van Nora French dat ik onlangs kreeg opgestuurd. Een boek vol met gezonde recepten die je snel op tafel zet. Van snackrecepten tot desserts staat dit kookboek vol met gezonde recepten. Het recept voor de wortelsoep met curry en kokos sprak mij direct aan, doordat je snel en eenvoudig een eigen currymix maakt op basis van kurkuma, het goudgele oosterse kruid. Tijdens mijn zwangerschap had ik ontzettend veel last van maagzuur en kurkuma heeft daar een gunstige uitwerking op, wat volgens mij gember ook heeft. In de curry gebruik je, namelijk kurkuma en bij het recept wordt ook aangegeven dat kurkuma nog beter wordt opgenomen wanneer je deze in combinatie met peper gebruikt. Het kookboek staat overigens vol met kleine tips als deze en je kunt zelf ontdekken of het voor jou werkt. Dit wilde ik wel proberen en ik ging aan het werk om de wortelsoep met curry en kokos te maken.
Ingrediënten wortelsoep met curry en kokos
- 2 uien
- 1 stukje verse gember van ongeveer 3 centimeter
- kokosolie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 700 gram wortels
- blik kokosmelk 400 ml
- liter water
- 1 theelepel zout
- sap van halve citroen
- 1 eetlepel honing
- handje verse koriander
- snufje peper
Tips voor de bereiding van de wortelsoep met curry en kokos
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, staafmixer, kleine pan en soeppan, spatel
Maak ook eens het pompoensoep recept met spinazie en kikkererwten.
Recept wortelsoep met kokos en curry
Verhit de kokosolie in de pan. Snijd ondertussen de uien en de gember fijn. Bak de uien en de gember in de kokosolie. De kerriepoeder en de kurkuma mogen bij de uien en de gember.
Maak de wortels schoon, maar schil de wortels niet. Zo blijven de vitamine bewaard. Snijd de wortels in stukken. Kook de wortels in de kokosmelk, het water en met een snufje zout. Kook tot wortels gaar zijn. Het koken van de wortels duurt ongeveer 20 minuten.
De verhitting mag uit. De citroensap en de honing mogen bij de wortels evenals de uien, gember en de kruiden. Pureer het geheel. Verdeel de soep over de borden of de soepkommen en garneer de soep met de koriander. Wil je de soep pittiger? Dan mag je er zeker een snufje peper aan toevoegen.
Kookboek Gezond Fastfood
In het kookboek Gezond Fastfood van Nora French staan nog veel meer gezonde en snelle recepten voor alle gelegenheden en alle vier de seizoenen. Zo wel voor het ontbijten, het vullen van de lunchbox van je kind als voor op de borrelplank. Zo is het eigenlijk niet meer nodig om een excuus te zoeken voor ongezond te eten, nou ja gewoon weg omdat het lekker kan zijn, maar wil je een gezonde lifestyle dan zijn er voldoende lekkere mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld ook eens de courgettefrietjes, geroosterde cashewnoten met rozemarijn, lam met knoflook en salade of het koolhydraat arme Engelse ontbijt. Er zijn voldoende gezonde variante om een lekkere en gezonde levensstijl te combineren. Alleen nog even doen en laat je inspireren door Nora French en haar boek.
Kurkuma recepten op Foodblog Foodinista
Uiteindelijk wil je natuurlijk ook weten of kurkuma een goede werking had op mijn maagzuur? Ja! Ik was positief verrast. Nee het heeft niet heel de zwangerschap gewerkt ik had gewoon heel veel klachten, maar een tijdje had het een goed effect. Een beetje hetzelfde als met gember even werkt het, maar ik zou het zeker aanrader. Meer recepten met kurkuma? Die heb ik voor je klaar staan, zoals:
– De parelcouscous met feta, kip en courgette
– Paella met chorizo, garnalen en kip
– of de Paella met chorizo, garnalen en kip
Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's