Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 26 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 26 2022 Foodinista

Deel deze post

Ja zomer! Tijd voor lekkere zomerse recepten en gelukkig is het weer ook zomers, want dat heb je natuurlijk wel nodig voor trek in zomerse recepten. Het moet allemaal een beetje meewerken. Dan gaan we vol voor de barbecue, zomerse frisse recepten, zoals salades, springrolls, ijsjes en Aziatische recepten. Het is maar een greep uit de mogelijkheden voor een zomer weekmenu. In ieder geval vraagt ook deze week weer om een gevarieerd weekmenu. Tijd voor gevarieerd eten en natuurlijk nieuwe eet inspiratie! We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu met zomer inspiratie. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 26 2022 van Foodblog Foodinista met regenboog springrolls, orzo met courgette en een sorbet ijstaart.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 24 en het weekmenu week 25 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 26 2022

Maandag – Thaise kokossoep met garnalen

Start de week met een lekker zomers soepje wat binnen vijftien minuten op tafel staat. Ga even naar Thailand met een deze Thaise kokossoep met garnalen.

Bereidings Tijd: 15 minuten
Recept: Thaise kokossoep met garnalen

Dinsdag – Orzo met courgette en geitenkaas

Makkelijk en vegetarisch. Een risotto van orzo met geitenkaas, courgette en pesto.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Orzotto met courgette, geitenkaas en pesto

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Woensdag – Spaghetti in pittige tomatensaus met gele courgette en feta

Spaghetti in pittige tomatensaus met gele courgette en feta - Foodblog Foodinista

Pasta op woensdag! Makkelijk en een gezinsfavoriet. Ook deze Spaghetti met een twist. Italië en Griekenland ontmoeten elkaar en dat is niet erg. Spaghetti in pittige tomatensaus met courgette en feta.

Bereidings Tijd: 25 minuten
Recept: Spicy spaghetti in tomatensaus met courgette en feta

Donderdag – Regenboog springrolls met garnalen

Fris en zomers? Rol Springrolls met garnalen. Lekker met een pindasaus dip.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Springrolls met garnalen

Vrijdag – Bruschetta’s

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Start het weekend met een zomerse borrel met bruschetta’s ik deel vier bruschetta topping ideeën met je.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Italiaanse bruschetta’s

Zaterdag – Paella met kip, mosselen en zeevruchten

Neem er de tijd voor op zaterdag en maak een zomerse paella met mosselen, kip en zeevruchten. Voor het maken van paella kun je natuurlijk niet zonder een paella pan.

Bereidings Tijd: 90 minuten
Recept: Paella met kip, mosselen en zeevruchten

P.s. wil je meer lezen over de echte paella uit Valencia? Lees dan mijn Valencia verhaal met leuke reistips in Valencia.

Zondag – Sorbet IJstaart met perzik (vegan)

Verwennerij op zondag! Maak zelf heel simpel een ijstaart. Deze ijstaart is helemaal vegan en daardoor voor iedereen geschikt. Te veel? Vries de vegan ijstaart met ijs van Prof. Grunschnabel gewoon in en snijd er een stukje af wanneer je wilt.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie