Orzotto met courgette, geitenkaas en pesto - Recept van Foodblog Foodinista

Orzotto met courgette, geitenkaas en pesto

Deel deze post

Waarom orzo of riso een ideaal ingrediënt is voor je maaltijd? Met orzo kun je eindeloos variëren! Op de blog heb ik al regelmatig gekookt met orzo en deze keer maakte ik een orzotto met geitenkaas, pesto en courgette. Eigenlijk met geroosterde courgette in een grillpan of snel op een elektrische grillplaat. Zelf heb ik een elektrische grillplaat waar ik bijvoorbeeld groente en vlees snel even tussen kan leggen en dat zonder oliën en vetten. Echt ideaal. Maar ik zal het recept op basis van een grillpan met je delen, want zo maken, denk ik de meeste van jullie deze orzotto met gegrilde courgette, geitenkaas en pesto. Een frisse Mediterrane orzotto. Een orzo recept wat doet lijken op risotto, maar met een pasta bite. Komt orzo je niet direct bekend voor denk dan ook aan riso onder deze naam kun je de kleine pasta ook vinden in de winkel. Een beetje divers en verwarrend. De pasta kook je namelijk in dit geval een beetje als een risotto en de orzo of riso neemt het vocht op en zet daarna uit. Geen doorsnee pasta, maar ook geen risotto. Het zit er tussenin. Op deze manier maakten we al eerder saffraan orzotto met halloumi, waarvoor je het recept hier gaat vinden en ik maakte ook een klassieker in een ander jasje, zoals deze orzotto bolognese die je hier kunt vinden. Deze keer ging ik voor een vegetarische orzotto met geitenkaas, pesto en courgette. Waarvoor ik nu het recept met je ga delen.

Orzo recept met gegrilde courgette, geitenkaas en pesto - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Orzotto met geitenkaas, pesto en courgette voor 2 personen

120 gram orzo of riso, zoals deze
1 theelepel gedroogde oregano
2 knoflookteentjes
2 courgettes
handje verse basilicum
1 rode ui
125 gram geitenkaas naturel, zoals deze
750 ml groente bouillon
150 gram groene pesto, kun je kopen of zelf maken
snufje peper en zout
klontje boter
eetlepel olijfolie
1 eetlepel geraspte pecorino kaas

Tips voor de bereiding van de orzo met gegrilde courgette, geitenkaas en pesto

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten en grill ondertussen de courgette
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, lepel, grillpan of grillplaat, theelepel, pan, 2 spatels, maatbeker

Orzotto recept met gegrilde courgette, geitenkaas en pesto van Foodblog Foodinista

Recept Orzotto met courgette, geitenkaas en pesto

Courgette grillen

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Voor de orzotto zorgen we als eerste dat de courgette gaat grillen. Dit kan heel simpel op een elektrische grillplaat zonder olie of vetten. Snijd de courgette in halve maantjes. Zorg dat de grillplaat warm is en verdeel de courgette over de grillplaat. Knijp één teentje knoflook uit over de courgette. Strooi zout over de grillplaat en draai de courgette na 5 minuten om. Nog vijf minuten grillen je bent klaar. Nog niet alle courgette klaar dan herhaal je het. In een pan kan het ook. Vet de pan in met olijfolie en verder doe je het zelfde.

Orzotto maken

P.s. Ik ga er vanuit dat de pesto al klaar is. Of vers in huis gehaald of zelf gemaakt volgens dit pesto recept.

Start met het maken van de risotto met orzo. Snipper de rode ui en één teentje knoflook. Ik doe dit meestal in een hakmolen en kan eigenlijk niet meer zonder. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui en de knoflook voor één minuut. Breng de ui en knoflook verder op smaak met de oregano. Dan mag vervolgens de orzo erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 250 ml groentebouillon. De eerste groentebouillon zal snel worden opgenomen door de orzo. Blus dus na 3 minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt.

Orzo met geitenkaas, pesto en courgette bereiden

Giet voor de laatste keer 250 ml bouillon bij de orzo en laat de orzo bijna droogkoken. Breek ondertussen alvast de geitenkaas in stukjes. De orzo of riso mag nog een beetje vochtig zijn. Meng de boter, helft van de pesto, bijna alle geitenkaas en de pecorino door de orzotto. Het overige blijft voor de garnering. Ga op lage verhitting roeren, totdat het een smeuïge orzotto is. Meng de courgette en basilicum door de orzotto. Verdeel de orzotto over de borden. Garneer de orzotto, maar ook voor veel smaak, met geitenkaas, pesto en de laatste courgette. Eet smakelijk!

Meer Orzotto recepten van Foodblog Foodinista

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met halloumi en spinazie? Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie