
29 jul Regenboog springrolls met garnalen
Springrolls die rijk aan groente zijn doen denken aan de regenboog. Daarom ook de naam regenboog springrolls met garnalen. Wat is het toch eigenlijk een leuk creatief gerecht. Zelf springrolls maken is leuke en lekker. In de lente en zomer ben ik dol op de springrolls, maar springrolls staan ook mooi op een borrelplank tijdens de feestdagen. De Aziatische recepten voor springrolls zijn komen overwaaien uit Vietnam. Mij doen de springrolls denken aan onze rondreis door Vietnam waar we ze eindeloos aten, zowel tijdens de lunch als het diner. Heerlijk! Fris, gezond en verkoelend. Rijk aan groente en andere frisse en lichte ingrediënten.
Springrolls recepten
Zo kun je al diverse recepten voor springrolls vinden op de blog, zoals de vegetarische springrolls met een vulling van paddenstoelen die je hier kunt vinden of de springrolls met mango en rivierkreeftjes die je hier kunt vinden. Deze keer zijn het regenboog springrolls met garnalen met een regenboog aan groente en natuurlijk gegrilde grote garnalen met een dipsaus voor wanneer de springrolls klaar zijn om te eten.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Regenboog springrolls met garnalen 8 stuks Ingrediënten lijst
Ingrediënten voor regenboog springrolls
- 8 Rijstvellen voor springrolls, zoals deze
- 2 rijpe avocado’s
- 1 wortels
- halve komkommer
- 200 gram verse rauwe rode kool
- 100 gram garnalen, zoals deze
- Handje verse koriander
- Handje sesamzaadjes
Ingrediënten voor de hoisindipsaus
- 50 ml sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel hoisinsaus, zoals deze
- halve limoen voor het sap
- teentje knoflook
- 1 theelepel sesamzaadjes

Tips voor de bereiding van de regenboogspringrolls met garnalen
Moeiijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden voor de bereiding
- 2 snijplanken
- mes
- 5 schaaltjes voor de ingrediënten wanneer ze gesneden zijn
- theelepel
- lepel
- waterkoker
- grote schaal
- bord
- dunschiller
- rasp

Recept regenboog springrolls met garnalen
Voorbereidingen voor de springrolls
Kook 2 liter water. Giet het water in een grote schaal. De rijstpapier vellen moet je daar bij het bereiden rustig in weken.
Sausje maken
Meng de ingrediënten voor het dipsausje. Knijp de knoflook uit en versier het sausje met de sesamzaadjes. Zet het sausje apart voor wanneer je de springrolls gaat eten.
Groente voorbereiden
Snijd de komkommer in lange reepjes van ongeveer 10 cm. Snijd de avocado ook in lange reepjes. Maak de wortels schoon met een dunschiller en rasp de wortels. Verdeel de rode kool in een schaaltje. Snijd de koriander fijn.
Springrolls rollen
Haal het rijstpapier door het hete water. Het rijstpapier zal zacht worden. Leg het rijstpapier op een schone snijplank. Strooi in het midden koriander en sesamzaad. Verdeel in het midden van boven naar beneden 3 garnalen. Verdeel vervolgens rijkelijk twee eetlepels wortel en 2 eetlepels rode kool. De springrolls maak je stevig met 2 reepjes avocado en 2 reepjes komkommer. Vouw aan de onderkant en aan de bovenkant de springrolls stevig dichte. Rol de springroll vervolgens dicht van rechts van links. Vouw eventueel het rijstpapier aan de rechterkant over de vulling heen en rol vervolgens, wanneer er veel ruimte is dan wordt de springroll steviger. Herhaal dit vervolgens, totdat alle ingrediënten op zijn. Serveer de regenboog springrolls met garnalen op een mooi bord met de dipsaus erbij en eet smakelijk!
Aziatische recepten inspiratie
Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens deze zomerse lenterolletjes of ga roerbakken met de rijst met krab!
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's