Regenboog springrolls met garnalen - Recept van Foodblog Foodinista

Regenboog springrolls met garnalen

Deel deze post

Springrolls die rijk aan groente zijn doen denken aan de regenboog. Daarom ook de naam regenboog springrolls. Wat is het toch eigenlijk een leuk creatief gerecht, want je kunt er zo veel kanten mee op. In de lente en zomer ben ik dol op de springrolls die zijn komen overwaaien uit Vietnam. Mij doen ze ook denken aan onze rondreis door Vietnam waar we ze eindeloos aten, zowel tijdens de lunch als het diner. Heerlijk! Fris en verkoelend, rijk aan groente en andere frisse en lichte ingrediënten. Zo kun je al diverse recepten voor springrolls vinden op de blog, zoals de vegetarische springrolls met een vulling van paddenstoelen die je hier kunt vinden of de springrolls met mango en rivierkreeftjes die je hier kunt vinden. Deze keer zijn het regenboog springrolls met garnalen met een regenboog aan groente en natuurlijk gegrilde grote garnalen met een dipsaus voor wanneer de springrolls klaar zijn om te eten.

actiebanner hardcover fotoboeken fotofabriek
Regenboog springrolls met garnalen - Zelf springrolls maken - Recept van Foodinista

Ingrediënten Regenboog springrolls met garnalen 8 stuks

Ingrediënten voor de springrolls

8 Rijstvellen voor springrolls, zoals deze
2 rijpe avocado’s
1 wortels
halve komkommer
200 gram verse rauwe rode kool
100 gram garnalen, zoals deze
Handje verse koriander
Handje sesamzaadjes

Ingrediënten voor de dipsaus

50 ml sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel hoisinsaus, zoals deze
halve limoen voor het sap
teentje knoflook
1 theelepel sesamzaadjes

Regenboog springrolls met garnalen

Tips voor de bereiding van de regenboog springrolls met garnalen

Moeiijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: 2 snijplanken, mes, 5 schaaltjes voor de ingrediënten wanneer ze gesneden zijn, theelepel, lepel, waterkoker, grote schaal, bord, dunschiller, rasp

Regenboog springrolls met garnalen - Zelf springrolls maken - Recept van Foodinista

Recept regenboog springrolls met garnalen

Voorbereidingen voor de springrolls

Kook 2 liter water. Giet het water in een grote schaal. De rijstpapier vellen moet je daar bij het bereiden rustig in weken.

Sausje maken

Meng de ingrediënten voor het dipsausje. Knijp de knoflook uit en versier het sausje met de sesamzaadjes. Zet het sausje apart voor wanneer je de springrolls gaat eten.

Groente voorbereiden

Snijd de komkommer in lange reepjes van ongeveer 10 cm. Snijd de avocado ook in lange reepjes. Maak de wortels schoon met een dunschiller en rasp de wortels. Verdeel de rode kool in een schaaltje. Snijd de koriander fijn.

Springrolls rollen

Haal het rijstpapier door het hete water. Het rijstpapier zal zacht worden. Leg het rijstpapier op een schone snijplank. Strooi in het midden koriander en sesamzaad. Verdeel in het midden van boven naar beneden 3 garnalen. Verdeel vervolgens rijkelijk twee eetlepels wortel en 2 eetlepels rode kool. De springrolls maak je stevig met 2 reepjes avocado en 2 reepjes komkommer. Vouw aan de onderkant en aan de bovenkant de springrolls stevig dichte. Rol de springroll vervolgens dicht van rechts van links. Vouw eventueel het rijstpapier aan de rechterkant over de vulling heen en rol vervolgens, wanneer er veel ruimte is dan wordt de springroll steviger. Herhaal dit vervolgens, totdat alle ingrediënten op zijn. Serveer de regenboog springrolls met garnalen op een mooi bord met de dipsaus erbij en eet smakelijk!

Aziatische recept inspiratie

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens deze zomerse lenterolletjes of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie